Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
28. November , 2024, 20:59:33
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fender strat mexico - tremolo, struny sa rozladuju.  (Prečítané 10729 krát)
0 užívateľov a 15 Hostí prehliada túto tému.
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #15 kedy: 14. Júl , 2008, 11:18:06 »

Dakujem za ozrejmenie... (floyd som v ruke ešte nemal, sa ospravedlnujem).
Čiže na floyde sa podobné problémy typu rozladovanie nevyskytujú? Lebo s rozladovaním na tremolách som sa stretol nespočetne veľa krát  ?§!.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #16 kedy: 14. Júl , 2008, 11:22:48 »

Dakujem za ozrejmenie... (floyd som v ruke ešte nemal, sa ospravedlnujem).
Čiže na floyde sa podobné problémy typu rozladovanie nevyskytujú? Lebo s rozladovaním na tremolách som sa stretol nespočetne veľa krát  ?§!.
ak je vsetko dobre zostelovane, tak by nemalo.

ak tie tremola, s ktorymi si sa stretol boli bez zamkov, tak na 99,9% bol problem v tom, co sa tu uz spomenulo - struny drhnu na nultom prazci, zle namotane struny na mechanikach a pod..
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #17 kedy: 14. Júl , 2008, 11:28:38 »

S uzamykatelnymi mechanikami by to malo byt lepsie. Tych par otacok na koliku a este k tomu zle namotanych sa pohne na obycajnych kolikoch tak ci tak. Ale na velke pakovanie to urcite nieje. To aj na pevnej kobylke sa malinko pohnu struny pri velkom obybani strun, aj ked mas dobry nulty prazec ale mas obycajne koliky. Moj nazor. Zdravíčko
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #18 kedy: 14. Júl , 2008, 11:35:20 »

pokial su struny dobre namotane, tak sa nema co pohnut  Zdravíčko moze sa to stat pri nevinutych strunach, ale vtedy znova plati - namotat viac zavitov, pekne, uhladne.. alebo moze byt problem v mechanikach, ze "pustaju"
« Posledná zmena: 14. Júl , 2008, 11:37:22 od styrioci » Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #19 kedy: 14. Júl , 2008, 19:04:23 »

Ono sa to pohne aj na vzorovo namotanych strunach a na pevnej kobylke (ale nie tak vela ako s pakou). Preto chcem uzamykatelne mechaniky. Aj aby som sa netrapil pri nahadzovani strun, lebo to je peklo.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #20 kedy: 14. Júl , 2008, 19:16:15 »

neviem, ja som zatial ziadne pohnutie nespozoroval a to som menil struny na x roznych gitarach. po navleceni strun ponatahovat - normalne brutalne od tela aby sa "utiahli zavity" a nic nepustalo, nepohlo sa, vsetko ladilo  Na zdravie!
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #21 kedy: 14. Júl , 2008, 20:11:15 »

Pohnut ako pohnut. Snad mi nechces povedat, ze sa to nepohne ani o cent. :) Ked ti to neukaze ladicka, to neznamena ze sa nepohne. Neukazalla to iba ladicka. Beeee
Zaznamenané

RiZz0
pravidelný návštevník
Príspevkov: 173

« Odpoveď #22 kedy: 14. Júl , 2008, 21:01:30 »

Celkom tomu zacinam chapat uz aj ja :), a viete co chalani?Este by ste sem mohli hodit vase taktiky ako namotavate struny. Ja to mam celkom problem vypocitat tak aby som to navinul uhladne az naspodok :/
Zaznamenané

Ten kto chce příliš moc, může ztratit úplne všechno, a kto chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #23 kedy: 15. Júl , 2008, 09:31:43 »

Pohnut ako pohnut. Snad mi nechces povedat, ze sa to nepohne ani o cent. :) Ked ti to neukaze ladicka, to neznamena ze sa nepohne. Neukazalla to iba ladicka. Beeee

nemam zamykacie mechaniky na ziadnej gitare, ale mozem Ta uistit, ze mi vsetky gitary ladia a drzia ladenie dost presvedcivo. cim nechcem proti zamykacim mechanikam povedat nic.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #24 kedy: 15. Júl , 2008, 09:56:42 »

Mal som na nastrojoch uzamykatelne mechaniky od Gotoh, Fender/Shaller a Spercel. Osobne mi najviac nesedeli Gotohy (neviem ci robia viac modelov okrem tych co som mal), Shaller a Spercel boli super. Pravda je ale taka, ze pokial si clovek nevie poriadne namotat strunu na mechaniku, bude mu povolovat aj ta najlockingovatejsia mechanika z mechanik.
Ked sa poriadne namota struny na obycajne mechaniky - nerozladuju sa! Overene, odskusane.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #25 kedy: 15. Júl , 2008, 11:02:53 »

Mam vzdy natocene struny vzorovo. Jasne, ze ked ma niekto struny hrubky desat a viac, tak to drzi lepsie, ale mam na mysli deviatky struny a hlavne najtensie (g, b, e). Pri zurivom ohybani struny sa to pohnut musi, tomu neverim. Pokial to teda nebudeme kontrolovat hluchou ladickou. Na uzamykatelnu mechaniku dam iba polotacku, tak ake namotavnie?

Nehovorim o takom rozladeni, ktore uplne rozbije ladenie, ale o takom ze to ucho nemusi pocut, ale dobra ladicka to ukaze.

Skusal som uz aj take kvazi uzamknutie struny v obycajnej mechanike a fungovalo to celkom dobre. Akurat, ze pri meneni ladenia mi to jedna struna nakoniec nevydrzala. Nasiel som dokonca aj obrazok:

* bobsmethod.jpg (31.98 KB, 434x496 - prehliadnuté 315 krát.)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #26 kedy: 15. Júl , 2008, 13:42:01 »

... Pri zurivom ohybani struny sa to pohnut musi, tomu neverim. ...

ver comu chces. struny pouzivam 9 alebo 9a pol. vytahujem tenke struny bezne aj 4 poltony. ladicku nepouzivam vobec.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #27 kedy: 15. Júl , 2008, 13:51:38 »

Ja som prešiel na desivé desiny  :) . Nie žeby deviatky neladili, ale mám moc presnú ladičku a dosť ma iritovalo, keď to chodilo po stupnici hore dole. Ono to po natiahnutí desín ladilo ešte lepšie hlavne v otvorených akordoch.
« Posledná zmena: 15. Júl , 2008, 13:52:50 od Predator » Zaznamenané
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #28 kedy: 15. Júl , 2008, 13:56:31 »

ja mam dobre skusenosti s Elixir 9, lebo su o nieco hrubsie ako normalne ale nie su to este 10. a drzia ako hluchy dvere...
Zaznamenané

MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #29 kedy: 15. Júl , 2008, 14:19:00 »

Nehovorim o takom rozladeni, ktore uplne rozbije ladenie, ale o takom ze to ucho nemusi pocut, ale dobra ladicka to ukaze.
uchom skor zistis, ze nieco nie je v poriadku ako ladickou. Nikdy som nemal problem s povolovanim strun na ladiacich mechanikach, mam na to aj taku fintu, ze vzdy ked dam novu sadu strun gitaru naladim a kazdu strunu individualne ponatahujem tak silno ako to len ide, sadnu si a potom naladim znovu a drzia. na strate mam uzamykatelne mechaniky a na SGcko pouzivam 11tky struny. skôr mam negativnu skusenost za na gitarach byvaju nekvalitne nulte prazce na ktorych stuna zadrhava.
Zaznamenané

FALLGRAPP
Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.11 sekund, 23 otázok.