Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
28. November , 2024, 20:59:03
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fender strat mexico - tremolo, struny sa rozladuju.  (Prečítané 10728 krát)
0 užívateľov a 14 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #30 kedy: 15. Júl , 2008, 14:37:18 »

mam na to aj taku fintu, ze vzdy ked dam novu sadu strun gitaru naladim a kazdu strunu individualne ponatahujem tak silno ako to len ide, sadnu si a potom naladim znovu a drzia.
o tom som hovoril aj vyssie, velmi dobra finta  Na zdravie!
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #31 kedy: 15. Júl , 2008, 14:51:37 »

Ked som pouzival devatapolky alebo desiatky, tak to bolo lepsie. Teraz mam hybridy. To s tym ponatahovanim strun robim aj ja (aj pri podladeni). Nulty prazec mam grafitovy.

Ja stale nehovorim o uplnom rozladeni, kedy sa ladenie uplne rozbehne, ale o malych odchylkach (predator chape co myslim). Ak niekto povie, ze ladi raz do mesiaca a gitara mu drzi ladenie, tak nieco nie je v poriadku. Tomu odmietam verit uplne. Skor uverim, ze Elvis stale zije.

Ale aspon konecne normalna diskusia, nie? :) Mna zaujimaju vase skusenosti, lebo si chcem dat uzamykatelne mechaniky. Hlavne kvoli lahsiemu nahadzovaniu strun.

rastis: Ok, ze nepouzivas ladicku, ale zasa ake velke rozladenie pocujes?
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #32 kedy: 15. Júl , 2008, 14:54:31 »

uchom skor zistis, ze nieco nie je v poriadku ako ladickou.
Pokial myslis tie "ladicky" ktore nereaguju ani na pohnutie ladiacou mechanikou, tak o takych sa ani neoplati debatovat. To je jasne, ze uchom skor zistis. Ale stroboskopicku by si urcite uchom neprestal. :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #33 kedy: 15. Júl , 2008, 14:59:22 »

mcmaros: viac uverim, ze sa mi gitara rozladi vplyvom teploty a vlhkosti prostredia ako, ze sa povoluju stuny, ktore su poriadne navinute na mechanikach. - to by sa po polroku, co ich niekedy mam natiahnute, museli sami z tej mechaniky vyvliect :)
Zaznamenané
misofg
stály hosť
Príspevkov: 931

ABCDEFUCK

« Odpoveď #34 kedy: 15. Júl , 2008, 15:20:43 »

Ked som pouzival devatapolky alebo desiatky, tak to bolo lepsie. Teraz mam hybridy. To s tym ponatahovanim strun robim aj ja (aj pri podladeni). Nulty prazec mam grafitovy.

Ja stale nehovorim o uplnom rozladeni, kedy sa ladenie uplne rozbehne, ale o malych odchylkach (predator chape co myslim). Ak niekto povie, ze ladi raz do mesiaca a gitara mu drzi ladenie, tak nieco nie je v poriadku. Tomu odmietam verit uplne. Skor uverim, ze Elvis stale zije.

Ale aspon konecne normalna diskusia, nie? :) Mna zaujimaju vase skusenosti, lebo si chcem dat uzamykatelne mechaniky. Hlavne kvoli lahsiemu nahadzovaniu strun.

Ja mám tiež zamykacie mechniky. Ale hlavne kôli pohodliu. Strunu vymením blesku rýchle. stačí aj pol otáčky. Drží to perfektne. A navyše mám zamykaciu od Planet Waves a tá aj prebytočný koniec pri navliekani sama odstrihne. Čiže paráda. Pre mna lenivého. Ale mal som aj nezamikacie. A tiež pohoda. DObre som ju založil dve max. tri otáčky. A nemal som žiaden problém. Len tie zamykacie sú pohodlnejšie.
« Posledná zmena: 15. Júl , 2008, 15:21:07 od misofg » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #35 kedy: 15. Júl , 2008, 15:20:51 »

... Ak niekto povie, ze ladi raz do mesiaca a gitara mu drzi ladenie, tak nieco nie je v poriadku....

mam aj jednu zamknutu gitaru, hraval som na nej isty cas iba skusky a koncerty. jak som ju naladil a zamkol, tak som potom na nej hraval bez ladenia nie 1, ale dost viac mesiacov (nepoviem kolko, lebo by ste sa mi smiali ze som prasa co nemeni struny  Bavím sa skvele ) - fakt, spytaj sa Ramona Estevesa :) (tunajsi forovy nick)

...

uveris mi, ked Ti poviem, ze som schopny naladit gitaru po vymene strun z ucha bez ladicky, v iducom aute s 9 ludmi a od ladicky sa seknem menej ako 1/4 ton ? fakt, spytaj sa Ramona Estevesa :) nie ze by to bolo dolezite, ale ja sa s tym rad chvalim  :)
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #36 kedy: 15. Júl , 2008, 15:27:52 »

Pokial myslis tie "ladicky" ktore nereaguju ani na pohnutie ladiacou mechanikou, tak o takych sa ani neoplati debatovat. To je jasne, ze uchom skor zistis. Ale stroboskopicku by si urcite uchom neprestal. :)
pouzivas strobo ladicku? take ladicky nemaju v praxi podla mna velky vyznam, skor ich vyuziju gitarari pri stavbe gitary a pod... ked mas aj jemne rozladenu strunu, tak to pocujes na "zachvevoch" flazoletov (ak podla nich ladis) ale to samozrejme nemozes mat na gitare rok stare struny.

uveris mi, ked Ti poviem, ze som schopny naladit gitaru po vymene strun z ucha bez ladicky, v iducom aute s 9 ludmi a od ladicky sa seknem menej ako 1/4 ton ? fakt, spytaj sa Ramona Estevesa :) nie ze by to bolo dolezite, ale ja sa s tym rad chvalim  :)
Uplne v pohode, len si treba zapametat frekvenciu Ecka casom sa to da naucit,
osobne pouzivam ladicku len tesne pred koncertom na skontrolovanie..
Zaznamenané

FALLGRAPP
udry
Hosť
« Odpoveď #37 kedy: 15. Júl , 2008, 15:29:15 »

Rastis: Ktorou linkou najčastejšie cestuješ v BA ? Nastupim aj s gitarou.Vyskušame. Nie že by to bolo dôležite,ale som zvedavy. Bavím sa skvele
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 15. Júl , 2008, 15:33:02 »

Mates: prečo prave frekvenciu Ečka ? Nemože to byt aj ina struna?
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #39 kedy: 15. Júl , 2008, 15:37:15 »

uveris mi, ked Ti poviem, ze som schopny naladit gitaru po vymene strun z ucha bez ladicky, v iducom aute s 9 ludmi a od ladicky sa seknem menej ako 1/4 ton ?
Da sa, ale kolko je to 1/4 tona? Malo to tiez nie je.

pouzivas strobo ladicku?
Nie, pouzivam ladicku v podxt. Naco je take ladenie, ked to dlho nevydrzi.

Staci vediet Nothing Else Matters a naladis. ha ha ha
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 15. Júl , 2008, 15:37:35 »

to je jedno co si zapamatas. blbost je akurat pamatat si napriklad cis alebo podobne :) a E struny mas rovno 2. ale prave Ecka su ojebavacie v tom, ze viac sa sustredis na tu oktavu na ukor spravnej vysky. ja si dobre pamatam postupku e h g, gecku zvacsa ladim prvu. ale uz sa mi stalo, ze som s velkou istotou naladil nablint a bolo to cely ton inde, asi preto ze to nebolo v aute  Bavím sa skvele
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #41 kedy: 15. Júl , 2008, 15:39:07 »

nie!!! pretože keď ide autobus rychlosťou 60km/h tak motor ma rovnaku frekvenciu ako Ecko struna.

som napisal Ecko preto, lebo ho ladim vzdy ako prve a mam ho naucene. Ak zacinas ladit gitaru od gecka, tak sa ti bude lepsie pametat gecko..
Zaznamenané

FALLGRAPP
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #42 kedy: 15. Júl , 2008, 15:39:33 »

Da sa, ale kolko je to 1/4 tona? Malo to tiez nie je..

cize uz sa tym radsej nemam vychvalovat ?  No hanbím sa.. a ako mi teraz uveris, ze sa mi na nezamyk. mechanikach nerozladuje gitara ?  No hanbím sa..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 15. Júl , 2008, 15:44:45 »

nie!!! pretože keď ide autobus rychlosťou 60km/h tak motor ma rovnaku frekvenciu ako Ecko struna....

:)

ale da sa ladit napriklad na trafakovy 50Hz brum - ton G
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #44 kedy: 15. Júl , 2008, 15:48:37 »

cize uz sa tym radsej nemam vychvalovat ?  No hanbím sa.. a ako mi teraz uveris, ze sa mi na nezamyk. mechanikach nerozladuje gitara ?  No hanbím sa..
Chcelo by to video ukazku. :) Niekto place, ze sa mu na drahej gitare s floydom rozladuju struny a niekto nema problem ani bez zamkov. Vies, toto nechapem.

Moja ladicka ukazuje pohyblivu gulicku a aj ked netvrdim, ze je presna ako hovado, ale stale lepsie ako ladicky vreckove alebo podlahove, kde zasvieti ledka a svieti stale ta ista, aj ked hybes mechanikou. Mozno to, ze ja poviem ze sa mi rozladi struna, niekto iny povazuje za este naladenu v tolerancii. Neviem. Ja sa snazim kazdu chvilu kontrolovat ladenie, aby som si zbytocne nesalil sluch. Cim budem lepsie naladeni, tym si viac vytrenujem sluch.
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 23 otázok.