Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 12:33:12
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: 7 struna  (Prečítané 35008 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Gila
pravidelný návštevník
Príspevkov: 745

« Odpoveď #75 kedy: 03. August , 2008, 09:15:55 »

ked som na pódiu?...vies, ja som aj spevák...a potrebujem rychlo changeovat veci :)
Zaznamenané

. . .
predator
Hosť
« Odpoveď #76 kedy: 03. August , 2008, 09:25:22 »

Z elektrického hľadiska to podľa mňa je nezmysel, lebo to prináša samé nevýhody. Menší signál výstupu totiž nevyhnutne prináša so sebou aj horší odstup signál/šum a väčšie ovplyvnenie signálu pripojeným káblom. A tu je skrytý kameň úrazu. Ak mám silné snímače, pripojím gitaru na aparát a zistím, že mám priveľa gainu a struna H je nekonkrétna, uberiem gain na aparáte. Týmto ubratím výsledný pomer signál/šum zlepším. Ak ale mám slabý signál a naopak musím pre optimálnu farbu gain pridať, tento pomer naopak zhorším. Jednak musím pre získanie dostatočného skreslenia zosilniť viac signál gitary, a s ním aj všetky tie rušivé zložky, ktoré by pri silnejšom signále boli ním maskované a ich úroveň by bola minimálne o 3 dB menšia (pri polovičnom výstupe slabšieho snímača). A ešte k tomu musím rátať s tým, že preamp aparátu musí zbytočne bežať na vysokom skreslení, a teda jeho vstupný obvod produkuje viac šumu, ako keď je gain stiahnutý.

Suma sumárum, kvôli neochote stiahnuť gain na aparáte a citlivo ho nastaviť podľa potreby, prichádzam (dokázateľne a technicky merateľne) o kvalitu signálu.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #77 kedy: 03. August , 2008, 09:30:20 »

ked som na pódiu?...vies, ja som aj spevák...a potrebujem rychlo changeovat veci :)
zozen si technika, dva aparaty, alebo nejaky preamp s nastavitelnymi presetmi.. (tak skromne si myslim, ze to Hcko nie je nekonkretne len kvoli gainu :)Na zdravie!
« Posledná zmena: 03. August , 2008, 09:33:04 od styrioci » Zaznamenané
Gila
pravidelný návštevník

« Odpoveď #78 kedy: 03. August , 2008, 10:00:04 »

práve v tom je to, ze ja nechcem nastavovat gain..ja chcem so 7strunkou menej gainu.... Žmurk Popiskujem si
Zaznamenané

. . .
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #79 kedy: 03. August , 2008, 10:22:23 »

S tym gainom mate pravdu, zistujem ze stale viac a viac z gainu uberam :). Aj H struna moze byt konkretna a stale to bude mat gule, dokonca aj na osemstrunovych struna F# moze byt konkretna, akurat sa cez nu uz v ziadnom pripade nedaju hrat kila :).
Zaznamenané
Gila
pravidelný návštevník

« Odpoveď #80 kedy: 03. August , 2008, 11:04:27 »

ej ej.... :)
Zaznamenané

. . .
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #81 kedy: 14. August , 2008, 22:43:25 »

áááánnoooo???...vsak potom na co cakám? :D
dakujem Na zdravie!

No ako? Poskusal si? Ktoru si si nakoniec vybral?
Zaznamenané
Gila
pravidelný návštevník

« Odpoveď #82 kedy: 14. August , 2008, 23:27:34 »

uz vies o tom, ze som tam bol? :)
skusal som len UV777, lebo nemal som vela casu...ale uplne paráda
ten krk je akoby pre moje ruky stvoreny
aj tie snimace su fajn. kedze je tam ten singel, tak je to uplne ze univerzálny nástroj...hned mi napadali také cudné zvuky, ked som pouzival krkovy a stredny snimac dokopy...dal by som ktomu ibanez lo filter 7...:)
takze pisal som typekovi, a buduci tyzden sa asi stretneme, a ked vsetko bude v poriadku, tak vymenim jednu moju gitaru za uv777 + doplatim par kil :)
ale chce to novy kobylkovy snimac, lebo v basoch ta H struna nebola 100%na.... (lundgren forever:))
Zaznamenané

. . .
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #83 kedy: 15. August , 2008, 05:58:28 »

uz vies o tom, ze som tam bol? :)
skusal som len UV777, lebo nemal som vela casu...ale uplne paráda
ten krk je akoby pre moje ruky stvoreny
aj tie snimace su fajn. kedze je tam ten singel, tak je to uplne ze univerzálny nástroj...hned mi napadali také cudné zvuky, ked som pouzival krkovy a stredny snimac dokopy...dal by som ktomu ibanez lo filter 7...:)
takze pisal som typekovi, a buduci tyzden sa asi stretneme, a ked vsetko bude v poriadku, tak vymenim jednu moju gitaru za uv777 + doplatim par kil :)
ale chce to novy kobylkovy snimac, lebo v basoch ta H struna nebola 100%na.... (lundgren forever:))

:), neviem ze si tam bol, len mi to tak napadlo. Universe zober, je to dobry nastroj, po drobnych upravach je to uplne super. Ja som zamkol tremolo, vymenil tie plastove potenciometre za kovove ale snimace som nechal povodne.
Ibanez lo filter 7, tym myslis ten LoFi 7 ci ako sa to vola? Mam ho tiez a planujem ho dokonca aj pouzivat :).
Zaznamenané
Gila
pravidelný návštevník

« Odpoveď #84 kedy: 15. August , 2008, 07:55:19 »

jasne...na to som myslel...chcel som aj napisat ze LoFi...len potom sa mi uz nechcelo tak skratit :)
no hej...tie plasty...
a co si tam spravil s tremolom?..inác drzi to ladenie?...a dá sa aj také spravit, ze ked idem vymienat tie struny, tak nejako zafixujem kobylku, aby to slo lahsie?..
mimochodom..Dejvo spominal, ze ty más nejaku takú gitarku, kde je aj takáto moznost....ze nejaky iny typ tremola z USA...(ze princip je vyborny, len namontovat to..ze je to proste sila... :))
Zaznamenané

. . .
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #85 kedy: 15. August , 2008, 10:02:59 »

nemyslis ty len nahodou Tremol-no? taka fixacia tremola, kedy ho mozes nechat bud volne aby pracovalo alebo ho len zatvaroris a tym padom zafixujes? http://www.tremol-no.com/
Zaznamenané

Gila
pravidelný návštevník

« Odpoveď #86 kedy: 15. August , 2008, 13:05:34 »

neviem...to mi len tak krajne opisoval Dejvo...takze naozaj neviem...
ale dakujem za link...uz idem to prestudovat. Moc o nich neviem, nemal som nikdy gitaru s pákou...(len yamahu erg121- ale to je iná kategória :))poznám len tieto systémy..len kahler, floyd, lo pro a takéto..
takze ozaj dakujem!
Zaznamenané

. . .
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #87 kedy: 15. August , 2008, 15:43:21 »

Ano, Dejvo spominal Tremol-no, sam mi to montoval do viacerych gitar, odporucam to kazdemu koho serie tremolo :).
Idem aj nejake dalsie dokupit, neznasam ked nemozem gitaru kvoli tremolu naladit ... (teda nemam na to trpezlivost)
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #88 kedy: 15. August , 2008, 15:50:53 »

Keď už na sedemstrunke tak takto:
http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=147108   Popiskujem si
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #89 kedy: 26. August , 2008, 09:58:24 »

potreboval by som pomoct s mojim problemom: chcel by som podladit gitaru, lenze problem je v tom ze hram na 11Struny (ernie b.) v standardnom ladeni a takito tah mi vyhovuje najviac. zatial sa mi nepodarilo najst hrubsie struny na sedemstrunovu gitaru ako su tie moje, potreboval by som 12-13 struny aby som mohol klesnut o 2 poltony a zachovat si optimalny tah strun. vie mi niekto poradit struny s ktorymi by som mohol podladit o 2 poltony pri tahu asi ako pri 10-kach v standardnom ladeni?

Ernie ball - Not even slinky 0.12 - 0.56 + kusovka na hrube H.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 23 otázok.