samojed
náhodný pocestný
Príspevkov: 101
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 21. Apríl , 2009, 17:46:09 » |
|
Myslíš? No čakal by som, že do väčšej krabičky sa toho viac vojde. Ale asi je to ako v živote: ľudia s väčšou hlavou nemajú zákonite viac rozumu, že?
|
|
|
Zaznamenané
|
Kam by som chodil? Na dvor... Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:17:56 » |
|
No to je možné, len neviem prečo má DD-20 na nahratie loopu kratší čas (23 s) než DD-7 (40 s). Keď sa vraví o DD-20ke ako o kráľovi BOSSáckych delayov, prečo nemá DD-20 aspoň taký loopovací čas ako DD-7?
mozno preto, ze pri DD-20 je 23s zaroven aj delay time, zatialco DD-7 ma 6.4s delay a 40s looper btw zda sa ti 23s na nahratie loopu malo?
|
|
« Posledná zmena: 21. Apríl , 2009, 19:18:16 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 21. Apríl , 2009, 20:42:12 » |
|
DD-20 je na trhu uz dlhsi cas a tieto digitalne vecicky a ich vyvoj.. vobec by som sa necudoval, keby je DD7 v niecom lepsi nez DD-20.. 23 sekund staci uplne na sluckovanie, na delay je to deviantstvo. DD-20 ma displej, 5 pametí, tap tempo na ext. pedal, komfortne ovladanie stereo in/out a super zvuk, tam nie je o čom..
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 21. Apríl , 2009, 21:09:13 » |
|
Ja mam DD20 a som viac, nez spokojny. Akurat jedna vec ma trosku zaraza, ze ak si nasluckujem nejaku nahravku, tak nemozem pouzit delay, cize musim si to vynahradzat napr. zoomom G2.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 21. Apríl , 2009, 21:14:17 » |
|
Ja mam DD20 a som viac, nez spokojny. Akurat jedna vec ma trosku zaraza, ze ak si nasluckujem nejaku nahravku, tak nemozem pouzit delay, cize musim si to vynahradzat napr. zoomom G2. ale prd.. mam DD-20 tiez a da sa to. nastav si looper na prvu pamet (na zelenej LEDke) nahraj si slucku a potom prepni dalsiu pamat, sice uz nebudes moct overdubovat, ale mozes si zahrat solo s delayom do podkladu
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 21. Apríl , 2009, 21:15:36 » |
|
ale prd.. mam DD-20 tiez a da sa to. nastav si looper na prvu pamet (na zelenej LEDke) nahraj si slucku a potom prepni dalsiu pamat, sice uz nebudes moct overdubovat, ale mozes si zahrat solo s delayom do podkladu Presne tak som to robil, ale ten delay uz nie je tak dobry a hlavne neda sa nastavit ani volume, ani feedback.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 23. Apríl , 2009, 19:45:28 » |
|
mozno preto, ze pri DD-20 je 23s zaroven aj delay time, zatialco DD-7 ma 6.4s delay a 40s looper btw zda sa ti 23s na nahratie loopu malo? Nie, je to dosť na nahrávanie loopov. Len sa čudujem, prečo je v "chudobnejšom" delayi (DD-7) viac času na loopy ako v "bohatšom" (DD-20).
|
|
|
Zaznamenané
|
Kam by som chodil? Na dvor... Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 23. Apríl , 2009, 20:11:41 » |
|
Nie, je to dosť na nahrávanie loopov. Len sa čudujem, prečo je v "chudobnejšom" delayi (DD-7) viac času na loopy ako v "bohatšom" (DD-20).
nie je novsi ten DD7, ze by tam dali nieco novsie? (viac pamate napr.)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 23. Apríl , 2009, 20:52:58 » |
|
nie je novsi ten DD7, ze by tam dali nieco novsie? (viac pamate napr.)
Veruže, vysvetlením bude asi to, že DD-7 je novší, tak mu trošku pamäte prihodili.
|
|
« Posledná zmena: 23. Apríl , 2009, 22:17:55 od samojed »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 19. September , 2014, 08:12:23 » |
|
Chcel by som sa spýtať, že ako funguje to tapovanie delay-u pre live hranie... či tomu dobre rozumiem. poradte niekto kto má tento delay. efekt ešte nevlastním, ale rozhodujem sa o jeho kúpe aj podľa toho ako sa dá tapovať tempo. podľa manuálu sa dá natapovať tempo dvoma sposobmi - 1-priamo efektom a 2-pomocou externého tap pedalu. 1.) podrží sa pedál, efekt je vo funkcii tapovania a hráč môže "nastúpať" tepmo delay-u podľa piesne 2.) externy pedal sa zapojí - a malo by byť jedno , že či je efekt "ON" alebo "OFF" - a "nastúpa" sa tempo. je to tak Ja potrebujem to, aby som si pred piesňou pripravil - natapoval delay a použil ho len v určitej časti piesni. Nebolo by praktické napr. 10 sekund pred sólom prestať hrať, aby som mohol na 2 sekundy podržať switch, aby som mohol začať tapovať tempo. Je teda možné natapovať tempo pred piesňou a keď sa rozhodnem, že "teraz" potrebujem delay a zapnem ho bude "sedieť" s tempom piesne?
|
|
|
Zaznamenané
|
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 19. September , 2014, 09:08:36 » |
|
Janko (jjaannkkoo) ti spravi tap pedal za par drobnych k tomu delayu. A funguje to tak sko spominas. Hlavne ten bod 2.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 19. September , 2014, 09:23:19 » |
|
paráda... díkes
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 19. September , 2014, 09:33:04 » |
|
uplne zakladna otazka:
neda sa to spravit tak ze si ten delay natappujes.. a potom zapnes slucku az ked treba?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 19. September , 2014, 09:43:03 » |
|
uplne zakladna otazka:
neda sa to spravit tak ze si ten delay natappujes.. a potom zapnes slucku az ked treba?
neviem čo myslíš...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 19. September , 2014, 11:03:37 » |
|
vsak normalne ide ti o to ze ten delay potrebujes nastavit na zaciatku songu a spustit az ked treba.. cize ked mas spinatelnu slucku na footswitchi, tak cely cas hras bez toho delayu, ktory je stale aktivovany.. a az ked spustis slucku tak ho tam mas primiesany..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|