miso_kolo
|
|
« kedy: 24. Júl , 2008, 09:22:30 » |
|
ake monitory mi poradite do sumy 11-12 tis? momentalne mam vo vyhlade nove m-auido bx8 deluxe, vyzeraju celkom fajn ako aj paramtermi, tak aj referenciami, co som cital na nete... http://www.thomann.de/de/m_audio_bx8a_deluxe.htmco ine? nejaky KRKy? nemam s nimi skusenosti... behringeri nechcem, kolko ludi ich chvali tolko ludi na ne nadava...
|
|
« Posledná zmena: 24. Júl , 2008, 09:27:49 od miso_kolo »
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 24. Júl , 2008, 09:32:11 » |
|
9 z 10 internetovych diskuterov / profikov Ti povie, ze Behringer Truth je v maximalnej pohode. a 9 z 10 tych istych Ti poviem ze M-Audio nerobi dobre monitory. Moja skusenost je taka, ze s prvou vetou suhlasim. Nikde na nete som na Truthy nevidel kriveho slova inak. A 10 z 10 stale tych istych ludi Ti povie, ze v jednej cenovej relacii su kvalitativne vsetky monitory uplne rovnake (az na tie M-Audia ).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 24. Júl , 2008, 09:32:50 » |
|
Ja mam BX8A a som s nimi max. spokojny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 24. Júl , 2008, 09:35:19 » |
|
9 z 10 internetovych diskuterov / profikov Ti povie, ze Behringer Truth je v maximalnej pohode. a 9 z 10 tych istych Ti poviem ze M-Audio nerobi dobre monitory. Moja skusenost je taka, ze s prvou vetou suhlasim. Nikde na nete som na Truthy nevidel kriveho slova inak. A 10 z 10 stale tych istych ludi Ti povie, ze v jednej cenovej relacii su kvalitativne vsetky monitory uplne rovnake (az na tie M-Audia ). A čo im vadi na m-audiach ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 24. Júl , 2008, 09:35:47 » |
|
asi to ze ich nemaju
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 24. Júl , 2008, 09:36:20 » |
|
9 z 10 internetovych diskuterov / profikov Ti povie, ze Behringer Truth je v maximalnej pohode. a 9 z 10 tych istych Ti poviem ze M-Audio nerobi dobre monitory. Moja skusenost je taka, ze s prvou vetou suhlasim. Nikde na nete som na Truthy nevidel kriveho slova inak. A 10 z 10 stale tych istych ludi Ti povie, ze v jednej cenovej relacii su kvalitativne vsetky monitory uplne rovnake (az na tie M-Audia ). Co ja viem, na electrozone pisu, ze tie KRK RP5 su proti nim lepsie ovela. Na Truth tam podla mna maximalne pindaju. miso_kolo, dockaj par tyzdnov, kupujem KRK. Porovname s Behringer Truth a uvidi sa (teda ak tam budeme ako neskusenci pocut rozdiel, Rastis snad bude).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 24. Júl , 2008, 09:37:11 » |
|
mna to az tak neponahla, chcem to tak zaciatkom septembra
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 24. Júl , 2008, 09:38:15 » |
|
nebudu mat tie rp5 menej basov vdaka tomu 5"?
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 24. Júl , 2008, 09:38:39 » |
|
Tapco S8 su tiez fajn. Tapco S5 su o dost menej fajn, ako Truthy. Yamaha NS-10 novsia verzia je tiez fajn, viac ako Truthy. A KRK neviem ake, ale uplne strasne najdrahsie su najviac fajn, co som pocul . A to je koniec mojich skusenosti... Akurat si idem kupit KRK RP6, lebo maju pekne zlte repraky Jo - miestnost hra OBROVSKU ulohu. Mam skusenost s jednymi monitorami vo fakt vela miestnostiach a aj vela roznymi polohami a to su naozaj take rozdiely, ze sa niekedy divim, ako som mohol v inej miestosti na tie iste bedne narobit take kyksi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 24. Júl , 2008, 09:42:30 » |
|
... Na Truth tam podla mna maximalne pindaju....
ty to tam asi citavas velmi letmo, ze ? ono inak vzdy su nejake modne vlny monitorove. Truthy si svoju slavu zazili tak 5 rokov dozadu a to este boli vtedy o polovicu drahsie. prednimi boli takto "slavne" Tanoy Reveal, Tapca tiez boli kedysi velmi "in". akurat pomaly doznieva slava Adam A7, alebo Dynaudio BM6. ale to uz sme inde cenovo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 24. Júl , 2008, 09:42:40 » |
|
ked mozem taku otazku, mierne OT - snad misovi nebude vadit: monitory vs sluchadla - pre a proti, ak nemam idealnu miestnost, tak je lepsie sluchadla, ci aj tak monitory alebo?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 24. Júl , 2008, 09:43:16 » |
|
Ak mas akusticky ne-poriesenu malu miestnost, tak to moze byt skor vyhoda. Co som cital nazory a recenzie (napr. na SoundOnSound), tak rock na tom spokojne spravis. Nema to akurat tie uplne hlboke basy, utlm zacina niekde medzi 50 - 60Hz.
|
|
« Posledná zmena: 24. Júl , 2008, 09:44:20 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 24. Júl , 2008, 09:43:53 » |
|
A čo im vadi na m-audiach ?
neviem, ja podobne diskusie nesledujem az tak peclivo, ale vsimol som si, ze M-Audia sa skratka "neberu" skusenost ale nemam.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 24. Júl , 2008, 09:45:13 » |
|
ako som mohol v inej miestosti na tie iste bedne narobit take kyksi.
Treba si dat občas aj sluchadla.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 24. Júl , 2008, 09:46:25 » |
|
jak pise Mato, v zlej miestnosti je mensi basak vraj vyhodou. vela ludi napriklad tvrdi, ze 8 palcov je paradoxne horsie, ako 6palcov, lebo nejake konstrukcno technicke veci okolo vyhybky ci co a taka bedna ma potom vraj preto kompromisne stredy. za seba po skusenosti s Tapco S5 by som 5 palcovy basak nechcel. ale ktovie, urcite zalezi na X dalsich faktoroch a predovsetkym na tej miestnosti.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|