miso_kolo
|
|
« kedy: 27. Júl , 2008, 19:08:37 » |
|
mam 2 gitary s identickymi snimacmi, ted EMG ZW set (85+81), na jednej gitare vsak hraju s pocutelne nizsim vystupnym signalom, tak som sa rozhodol to pomerat. Prud a napatie som nenameral ziadne, nemam taky citlivy merak, ale nameral som odpor (co som necakal ), a to nasledovny: pri gitare, co hra dobre 16Kohm, pri tej druhej 4 Kohm, zmeral som este aj na schecteri (tiez aktivky, iny model a znacka), tam to bolo 20Kohm, z coho by som usudil, ze tie 2 s vacsim odporom budu mat mensi vystupny signal, ale opak je pravdou, na druhej sttrane vsak vobec neviem, ako funuju aktivne snimace. Takze otazka znie, ci mi viete niekto povedat kde je problem v tej 3 gitare (s najnizsim odporom). Dakujem
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 27. Júl , 2008, 19:27:35 » |
|
2x som si to precital a nechapem. napis to este raz a asi takto:
1. gitara typ, hodnoty blablablaaa 2. gitara typ, hodnoty blablablaaa 3. gitara typ, hodnoty blablablaaa
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 27. Júl , 2008, 19:30:41 » |
|
1. gitara, snimace EMG 85+81, odpor na 85 16Kohm 2. gitara, snimace SD blackouts, odpor na kobylkovom 20Kohm 3. gitara, snimace EMG85+81, odpor na 85 4Kohm,
prud a napatie sa mi nepodarilo zmerat, vdaka nedostatocnej citlivosti meraku.
pri tej 3 gitare je pocutelne mensi vystupny singal, ako pri tych 2 ostatnych, kde moze byt chyba? baterky su nove vo vsetkych 3
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 27. Júl , 2008, 19:39:33 » |
|
Ja tomu nerozumiem ake mas snimace, je rozdiel medzi ZAK WYLDE SETOM 85+81 a normalnymi EMG85+81. Cize ake mas vlastne snimace? Raz pises, ze ZW, potom nie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 27. Júl , 2008, 19:42:33 » |
|
aky je rozdiel medzi ZW a normalnymi 85+81? mam na oboch ZW, ale to nie je pointa, tie snimace su na oboch gitarach identicke
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 27. Júl , 2008, 19:42:46 » |
|
a ten odpor si meral z vystupu gitary ? ak hej, tak je to nic nehovoriaci udaj, kedze tam je elektronika. rozny odpor moze byt aj z toho, ze si mal rozne nastavene potenciometre ( mal ? ). skus este spravit pokus s jednou baterkou a prehadzuj ju vo vsetkych gitarach...co ty vies, mozno je od vyroby uz vybita
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 27. Júl , 2008, 19:44:09 » |
|
a ten odpor si meral z vystupu gitary ? ak hej, tak je to nic nehovoriaci udaj, kedze tam je elektronika. rozny odpor moze byt aj z toho, ze si mal rozne nastavene potenciometre ( mal ? ). skus este spravit pokus s jednou baterkou a prehadzuj ju vo vsetkych gitarach...co ty vies, mozno je od vyroby uz vybita potaky naplno na vsetkych gitarach, samozrejme, nie som uplny blbec meral som to na kabli, ktory som mal pichnuty do gitary (ten isty kabel pri vsetkych meraniach) a baterky som menil sam vlastnorucne, su zarucene dobre.
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 27. Júl , 2008, 19:46:31 » |
|
no dobre, lebo niekedy sa stava, ze kupis 3 baterky a 2 su dobre a tretia je slabsia, tak som chcel naznacit, ze v tej co hra slabsie, je aj slabsia baterka - aj ked je nova. ale ked si to skusal, tak potom nic. kabel predpokladam, ze tiez rovnaky - keby aj nie, tak by musel byt riadne dojebany
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 27. Júl , 2008, 19:48:42 » |
|
Rozdiel medzi normalnymi a ZW setom nie je ziadny.
miso_kolo: Nemozes merat odpor na vystupe aktivneho snimaca, lebo tam je vystup zo zosilnovaca (asi operacny zosilnovac?).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 27. Júl , 2008, 19:49:57 » |
|
Rozdiel medzi normalnymi a ZW setom nie je ziadny.
miso_kolo: Nemozes merat odpor na vystupe aktivneho snimaca, lebo tam je vystup zo zosilnovaca (asi operacny zosilnovac?).
uz som mu to pisal. hej isto tam je nejaky OZ, takze to je nanic.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 27. Júl , 2008, 19:51:14 » |
|
A aky je rozdiel v gitarach? Struny, vyska snimacov, drevo, ladenie, ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 27. Júl , 2008, 19:52:06 » |
|
ok, tak aj ked nemozem merat ten odpor,tak som ho zmeral. preco mi vysli rozlicne hodnoty na rovnakych snimacoch?
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 27. Júl , 2008, 19:55:00 » |
|
A aky je rozdiel v gitarach? Struny, vyska snimacov, drevo, ladenie, ... myslim ze to nezohrava ziadnu rolu, alebo ano? ked som meral, nehral som ani na jednej z nich drevo taktiez nemoze mat vplyv na silu vystupneho signalu, struny a ladenie tiez ale budis: 1. je tyme LP, zevraj mahagon+javor, 11/12 struny, drop C ladenie, predtym som ju vsak mal na 10/11 s dropD 2. je ibanez rg3120, mahagon+javor top, javor krk, 10/11 struny, dropD ladenie, vyska snimacom na oboch gitarach je cca rovnaka (teda vzdialenost od strun) 3. Schecter c7 blacjack ATX, mahagon, 10 struny, dropA ladenie
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 27. Júl , 2008, 19:56:30 » |
|
Lebo tam mozu byt zapojene inac potenciometre. Pozri do manualu od snimacov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 27. Júl , 2008, 19:58:29 » |
|
Lebo tam mozu byt zapojene inac potenciometre. Pozri do manualu od snimacov.
jaj, no su zapojene inak, na ibaneze je to 1T/1V, na LP 1T/2V
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
|