predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 27. Júl , 2008, 20:19:59 » |
|
Žeby merák mal nízky vnútorný odpor? Alebo že by bolo dačo zapojené dnu blbo a robilo by úbytok? Neviem, skús to pripojiť na osciloskop a udrieť do strún. Najlepšie samotný snímač vypojený od poťáku volume a tone, len s pripojeným napájacím napätím ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 27. Júl , 2008, 20:20:34 » |
|
to by chcelo osciloskop nie multimeter. mne hraju vsetky rovnako tam to bude zle zapojene alebo nespravne hodnoty potakov
potaky su vsetky origos EMG, aspon tak vyzeraju, maju na sebe nalepky T a V tiez si myslim ze to bude chybnym zapojenim, chcem si byt vsak tym tvrdenim isty, predtym nez to zanesiem reklamovat danemu gitararovi
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 27. Júl , 2008, 20:21:07 » |
|
to by chcelo osciloskop nie multimeter. mne hraju vsetky rovnako tam to bude zle zapojene alebo nespravne hodnoty potakov
Predbehol si ma tesne o pár sekúnd ... ja by som to hodil na osciloskop a pomeral, čo mi dáva na výstupe a v akej úrovni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 27. Júl , 2008, 20:21:55 » |
|
osciliskop nemam a ani neviem, ci takde daco dakto u nas ma ani neviem vlastne ako to vyzera
|
|
« Posledná zmena: 27. Júl , 2008, 20:22:15 od miso_kolo »
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 27. Júl , 2008, 20:23:15 » |
|
osciliskop nemam a ani neviem, ci takde daco dakto u nas ma ani neviem vlastne ako to vyzera skatula obrazovkou
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 27. Júl , 2008, 20:25:10 » |
|
Taká sranda, krabica stredných rozmerov s malou obrazovočkou, ako vidíš u doktora kardiológa, po tej obrazovke bežia krivky a tie sa dajú použiť na diagnostiku. Aj chorého človeka, aj chorého prístroja . Samozrejme, že spomínaný prístroj je neodmysliteľnou časťou mojej hrôzostrašnej laborky u mňa doma, kde za temných nocí vyrábam prapodivné elektronické monštrá Takisto ho má Fero Fančo, Ľudo Gerhát a Brďo. Bez neho je elektronik ako bez očí, je nutný pre každého výrobcu a servismena audiotechniky, proste pre diagnostiku, servis a vývoj je to skutočne nenahraditeľná pomôcka.
|
|
« Posledná zmena: 27. Júl , 2008, 20:29:35 od Predator »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 27. Júl , 2008, 20:30:12 » |
|
Niektoré nástroje majú vnútro nastriekané nejakým vodivým sajrajtom.Potom sa potenciometer oprie o "drevo" a už tam máš zvod.To je najčastejšia chyba.Pozri sa do vnútra,prípadne daj pod potencoimetre podložky,skontroluj či sa nedotýkajú...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 27. Júl , 2008, 20:31:24 » |
|
Niektoré nástroje majú vnútro nastriekané nejakým vodivým sajrajtom.Potom sa potenciometer oprie o "drevo" a už tam máš zvod.To je najčastejšia chyba.Pozri sa do vnútra,prípadne daj pod potencoimetre podložky,skontroluj či sa nedotýkajú...
a ake podlozky? papierove? resp podlepit to izolackou?
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 27. Júl , 2008, 20:32:36 » |
|
Aj izolačka stačí ... Ale ťažko povedať, či to je táto chyba, bez toho, aby som rozpitval nástroj, to môžeme iba hádať, čo asi môže byť prúser.
|
|
« Posledná zmena: 27. Júl , 2008, 20:33:07 od Predator »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 27. Júl , 2008, 20:33:57 » |
|
To záleží aké máš,aj kovové pokiaľ neskratujú kontakty.Skrátka aby sa vývody potenciometrov nedotýkali dreva.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 27. Júl , 2008, 20:35:57 » |
|
A ktorá hrala na prd-Tyme?To čo som popisoval sa vyskytovalo na tejto,aj na Vintage atď.
|
|
« Posledná zmena: 27. Júl , 2008, 20:37:04 od ff »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 27. Júl , 2008, 20:38:08 » |
|
nie, praveze tyme hra dobre, ono aj ten ibanez hra dobre, len to ma menej gainu proste, pocutelne...
inak, ten problem so zvodom som mal aj na ten tyme, dal som to spravit a ten co mi to robil, to zle skontroloval a to hralo zle, fakt zle, kdezto pri ibaneze taky pocit nemam, ono kym nepocujes, ako hra ten tyme, tak by si nepovedal, ze ten ibanez ma slabsi signal
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 27. Júl , 2008, 20:40:19 » |
|
Tak to potom by bolo treba opáčiť,takto na diaľku sa veci blbo opravuju
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 27. Júl , 2008, 20:47:47 » |
|
Tak to potom by bolo treba opáčiť,takto na diaľku sa veci blbo opravuju Tak tak, bez rozpitvania mašinky sa moc vecí neporieši.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 27. Júl , 2008, 20:49:00 » |
|
skusim to podlepit izolackou, podlozky tam uz su, ale predsa... ked nepomoze, pojdem za sivcakom, nech mi to kukne... este jedna vec feri, ked ta tu uz mam, repro v tvojej 1x12 ma nejaku nalepku? lebo v mojej nema, v 4x12 su, tak ze ci tam nahodou nemam menene repro ako hra super, ale ja som obcas taky stresak
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
|