Darthez
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 08. Október , 2008, 12:20:20 » |
|
hodim to sem, kedze sa to trochu tyka LP. chcem sa spytat aky gramofon by ste mi odporucili. znacka, parametre. pripadne na co si pri kupe davat pozor. dik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 08. Október , 2008, 12:46:23 » |
|
Hocico od Clearaudio.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 08. Október , 2008, 12:57:17 » |
|
Ja som naposledy kupil pred ccr. 8-10 rokmi a vtedy toho akosi zhodou nahod moc na vyber nebolo,tak mi predajca objednal aiwu automat za asi 2000 +/- SKK. Mam to zapojene do veže a stači mi to /vzhladom na to že chut počuvat LP resp. tu hudbu čo mam na LP, pride len občas-podla nálady/. Teraz je vyber dostačujuci. Zaleži len od teba, na aky učel a kolko chceš do toho vrazit. Automaty su myslim štandart,niektore sa robia aj s usb-keby si chcel svoju oblubenu LP mat v compe. A renomovana značka určite nesklame /aj ked myslim,že aj "nerenomovka" bude na domace počuvanie stačit-teda pokial nie si bighifista/.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Darthez
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 08. Október , 2008, 12:58:57 » |
|
ved to, ze bighifista nie som. pozeral som nejake pioneer z druhej ruky. u cechov sa v bazaroch toho pohybuje dost.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
lacrosse
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 08. Október , 2008, 13:23:05 » |
|
ja mam vsetky lp platne led zeppelin originali ..vcera som pocuval dvojku..popici zvuk...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 08. Október , 2008, 13:24:33 » |
|
ved to, ze bighifista nie som. pozeral som nejake pioneer z druhej ruky. u cechov sa v bazaroch toho pohybuje dost.
Z druhej ruky by som ja nekupoval, z obavy o stav prenosky resp. jej hrotu + dalšie veci. A nevieš či zoženieš a za kolko náhradnu. Pri sučasnych cenach novych gramcov,sa to myslim neoplatí.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 08. Október , 2008, 13:25:33 » |
|
Skus potom nejaku vyssiu tradu starych Tesiel alebo znacku Thorens. Slusna kvalita za vyborne ceny.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Darthez
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 08. Október , 2008, 13:35:14 » |
|
Z druhej ruky by som ja nekupoval, z obavy o stav prenosky resp. jej hrotu + dalšie veci. A nevieš či zoženieš a za kolko náhradnu. Pri sučasnych cenach novych gramcov,sa to myslim neoplatí.
hej hej, len neviem ake su tie znacky sucasnych gramcov. poznam len sony, technics, pioneer. tie ostatne ako lenco, omnitronic a neviem co este mi nic nevarvi. skusim najst nejake referencie. Progrocker: ake modely od tesly?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 08. Október , 2008, 13:51:50 » |
|
Progrocker: ake modely od tesly?
To si uz nepamatam, ale vyssie modely zo 70tych a 80tych rokov od Tesly boli na velmi slusnej urovni a dokonca aj vyhrali obcas nejaku medzinarodnu HIFI sutaz.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #86 kedy: 08. Október , 2008, 14:29:27 » |
|
O kupe tych staryn ani neuvažuj.To sa chod radšej ožrat.Ved to sa absolutne neda porovnat su sučasnymi/nedavnymi modelmi. / mal som 3 ks v tom obdobi a až do r.ccr. 98 len Teslu./ Kua Progi ved to je ina technologia ako lampáče.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Darthez
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 08. Október , 2008, 14:32:12 » |
|
inak este by ma zaujimalo, co zohrava v zvukovom retazci najdloezitejsiu ulohu? gramec - prenoska - vinyl?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 08. Október , 2008, 14:40:03 » |
|
inak este by ma zaujimalo, co zohrava v zvukovom retazci najdloezitejsiu ulohu? gramec - prenoska - vinyl?
Ako sa hovorí-všetko suvisi so všetkym. Ked maš blbu nahravku na vinyle/myslim zvukovo/ tak žiadny gramec ani prenoska ti to nevylepši. Dôležity je určite aj system prenosky / na bežny posluch by som sa s tym moc netrapil/ a zosik s bednami. Ja mam bez zosika a použivam zosik + bedne z hifi veže.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Darthez
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 08. Október , 2008, 14:43:36 » |
|
preamp nejaky netreba? ci zavisi to od modelu gramca? udry: Ty mas aky model. posli link ak mozes
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|