Uz ste zacali s pedalboardmi chalani (aj baby, sorry)? poslite svoje setupy a uvidim ci nieco najdem.
Nazdar jaywalker,
tvoja tema sa mi brutalne paci a konecne niekto, kto netlaci vsetkym do hlavy multiefekty a vie ocenit zvuky krabiciek
Ja som si cca pred rokom robil pedalboard bez predoslych skusenosti. Najvacsi problem bol kufor, zhanal som kade tade, aj v BAumaxe a zohnal som same male. Nakoniec som skoncil pri starom kozenom kufri a vyrobil som si taku drevenu konstrukciu, ktoru som do neho daval.
Na drevo som dal koberec, ale zistil som, ze nema slucky, takze zips na tom nedrzal. Musel som teda dat zips aj na koberec aj na efekty. A navyse sa mi tam vsetko nezmestilo a musim vzdy whammy a wah nastavit vedla pedalboardu. Preto si chcem co? Vyrobit novy pedalboard a tvoja tema je vynikos, takze los questonos:
1. kufor is da biggest problemos - jedina sanca je vyrobit si vlastny, pretoze na SVK dobru velkost nezozeniem a nemam milion penazi na kufor niekde spoza oceanu. Svoj predosly pedalboard, aj ked nie je nic extra som vyrobil cca za 100sk
Spominal si nejake laty v hornbachu ci co - to by ma dost zaujimalo aku mas s tym predstavu. Najvacsi problem mojho stareho pedalboardu je, ze ho musim vzdy vyberat z kufru. Teraz by som to chcel spravit tak, aby sa len dal dolu dekel (top) , strcil kabel a hned sa mohlo hrat.
Takze ak by si mal nejake dobre rady ako ten kufor vyrobit, bol by som nadseny. Pripadne ak by si mal niekedy cestu do hornbachu, tak by som sa pridal a mohli by sme pokecat.
2. Co to mas presne za kobercos a de si ho kupil?
3. Ake velcro (suchos zipsos) a ake lepidlo si pouzival? Ja som tam dal normalne sekundove lepidlo, ale tie suche zipsy drzali tak silno, ze mi niekedy pustilo lepidlo na efekte namiesto sucheho zipsu.
4. Ako napajas tie ledlampy? Baterkami?
5. Co pouzivas proti utlmu signalu? To je vlastne najvacsi problem pedalboardov. AK je vsetko truebypass bez buffrov a mas vela vypnutych efektov, tak myslim, ze to nestiha. A zase ked mas no-truebypass, tak ti buffre efektov nicia signal a ten je potom na broskynu
. Pozeral som, ze nejake super systemy proti utlmu robi napr. Pete Cornish, ale to su uz ine peniaze.
no, a teda co chcem do toho svojho pedalboardu nacvakat. Zakladna vec je, ze si davam prerobit paralelnu slucku na seriovu , aby som to mohol slahnut do slucky cele. Povodne som to mal pred ampom, ale nakoniec som prestal pouzivat skreslovacie krabice a vratil sa k skresleniu z ampu. Problem vsak je, ked sa lampovy distortion dostane za niektore efekty. Niekedy je to zaujimave a ten bordel, co z toho lezie sa da aj niekde vyuzit, ale v principe znie delay a tremolo na figu, ked je pred skreslenim z lampaca.
Krabice, co tam pojdu su: cry-baby wah, whammy, planet waves ladicka (true bypass, takze by nemala vadit v signalovej ceste), dod fx25b envelope filter, Boss delay dd6, shitne tremolo, small stone
Este pride kopia DOD440 z Ameriky onedlho, EQ na dvihanie hlasitosti na sola a mozno by som tam slahol BOSS DS-1 na jemne dokreslenie cisteho zvuku. Kombo je marshall, a mozno by do pedal bvoardu mohol ist aj footswitch. Ale ten je hovado, ma 5 prepinacov: 3 kanaly, reverb a FX loop on/off. Kanaly pouzivam cca na jednaj hlasitostnej urovni a na sola sa bude prepinat EQ, kedze to bude za preampom v seriovej slucke. Inac ten wah pojde tiez do slucky a bude z neho skor taky tom morellovsky zvuk ako nejaky stary jimmy, to si este premyslim.
Pouzivam cisty zvuk, crunch kanal na riffy, a lead nepouzivam na sola ale na husto skreslene stavnate akordove pasaze ked treba.
Huh, to by bolo snad vsetko. Mozno ak by sa dalo, tak by ten kufor mohol byt este kus vacsi, ked nieco pride casom. Vedel by som si predstavit small clone a nejaku dobru reverb unit do buducna, pripadne ten zeleny velky delay vec od Line6 tusim, ci kto to robi. Ale momentalne nie su money.
Tak, som zvedavy na tvoje rady a navrhy