Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. November , 2024, 05:02:03
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 32 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ako robit obrovsky pedalboard....  (Prečítané 123850 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
martin K.
okukávač

Príspevkov: 3

« Odpoveď #165 kedy: 17. August , 2008, 12:48:39 »

to Jaywalker :

Mohol by si please popisat viac a tych " bufferoch proti utlmu signalu " ?

kedy to treba pouzit, na co je to dobre atd.

dik
Zaznamenané
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #166 kedy: 17. August , 2008, 13:05:36 »

Drobnosti dnes (chcem hrat s malym konecne!)
Utility suflik
picks, 'odvelcrovac' atd:

dsrziak na stojan na not/setlist atd, len keby som potreboval:

Sedi medzi zippsami pod pedale, nevadza

Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #167 kedy: 17. August , 2008, 13:07:53 »

tebe tam chyba uz len chladnicka na pivo  Na zdravie!

vyzera to super!
Zaznamenané

stoka!
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #168 kedy: 17. August , 2008, 13:10:05 »

Ten notovy stojan by ma tam fakt nenapadlo dat. Cheers !  Na zdravie!
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #169 kedy: 17. August , 2008, 13:17:50 »

John, nevies please poradit kto tu u nas predavaja ten MagicStomp? Muziker sa tvari ze Yamahu predava , ale cenu na MagisStomp som u nich nenasiel Smútim.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #170 kedy: 17. August , 2008, 13:41:07 »

John, nevies please poradit kto tu u nas predavaja ten MagicStomp? Muziker sa tvari ze Yamahu predava , ale cenu na MagisStomp som u nich nenasiel Smútim.

aj ty brutus? :)
snazil som sa ho na nete najst, ale jedine co som nasiel bol ebay, netove obchody ho uvadzali ako discounted item.
Zaznamenané

o-yep sro
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #171 kedy: 17. August , 2008, 13:59:55 »

aj ty brutus? :)
snazil som sa ho na nete najst, ale jedine co som nasiel bol ebay, netove obchody ho uvadzali ako discounted item.

Aj ja :), zostalo mi este nejake miesto v pedalboarde (ktory som zatial ani raz nepouzil :) ), tak mi napadlo ze by som to zo srandy vyskusal. Ale fakt sa to nejako neda zohnat, ani ujo Thomann to nema, ani moje oblubene GC, dokonca ani moj nie az tak oblubeny Muziker :).
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #172 kedy: 17. August , 2008, 14:08:28 »

ja som hladal asi tri hodky, preliezol som toho hodne, ale mozno mi nieco uslo, velke obchody to nemaju.preliezam aj ebay, su aj v USA, aj v na nemeckom ebay. sice sa vsetci tvaria ze to neposielaju mimo USA/DE, ale idem im akurat napisat.
Zaznamenané

o-yep sro
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #173 kedy: 17. August , 2008, 15:22:38 »

Bohuzial magicstomp je discontinued uz rok.
 Este maju vo guitar shope v bratislave, ale za keketsky prachy - Sk8000.
 len ebay/secondhand. Ja osobne mam 7 ale ich potrebujem!!!!
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #174 kedy: 17. August , 2008, 17:16:35 »

to Jaywalker :

Mohol by si please popisat viac a tych " bufferoch proti utlmu signalu " ?

kedy to treba pouzit, na co je to dobre atd.

dik

Martin, neviem dost dobre po slovensky aby som to mohol popisat presene.
 Effecty ako BOSS, digitech atd maju vybudovany buffery. Buffery su na to aby bol dost silny signal na input a output. ak mas dlhy kabel, 5 true bypass efektov (POZOR - to ze pedal fuguje vo bypass ked nie je v tom baterka neznamena ze to je true bypass!!!) a este jeden kabel do amp, to znamena ze tvoje snimace musia tlacit tvoje signal viac ako 20 metrov. Ak mas pasivnu gitaru, jednoduche to nestiha.
 Buffer je maly preamp co zosilnuje signal aby si mohol 'drive'ovat signal.
 Problem je, ze niktory buffery tlmia presence (vysoke frekvencii) a spody, - ale nie vsetky.
 teraz si predstav ze mas 6 BOSSky na pedalboard. kazdy ma input a output buffer. To znamena ze mas 12 bufferov co zmenia tvoj svuk.
 Vzdy je dobre mat aspon jeden buffer (ak mas FUZZ, nemozes mat buffer alebo pedal s bufferom pred fuzzom, nereaguje tak ako ma).
 Ale fakt je ze kazdy effekt ked je zapnuty ma buffer. Keby si mal 6 TB efektov po seba bez buffera, ked zapnes 1 efekt, volume sa zvisi.

Ja mam kombinacii TB a buffers, + super buffer na input a super buffer na output.
 Mozem mat aj 100 metrovy kabel a nestratim signal ani kvalitu. Ale som experimentoval 10 rokov aby som nasiel ten spravny setup a kombinaciu.
« Posledná zmena: 17. August , 2008, 17:21:36 od jaywalker » Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #175 kedy: 18. August , 2008, 11:19:10 »

Aj ja :), zostalo mi este nejake miesto v pedalboarde (ktory som zatial ani raz nepouzil :) ), tak mi napadlo ze by som to zo srandy vyskusal. Ale fakt sa to nejako neda zohnat, ani ujo Thomann to nema, ani moje oblubene GC, dokonca ani moj nie az tak oblubeny Muziker :).

No a ten tvoj zatial nepouzity pedalboard je mozne niekde vidiet? Nejake foto? Krabice co tam mas? Nech je nejaka konkurencia johnovi Žmurk
Zaznamenané
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #176 kedy: 18. August , 2008, 11:33:33 »

maly utility switchbox:

trim:

este nie je nasrobavany samozrejme, este treba to brusit atd...
ale ked to dkoncim bude asi takto vizerat:
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #177 kedy: 18. August , 2008, 11:45:23 »

No a ten tvoj zatial nepouzity pedalboard je mozne niekde vidiet? Nejake foto? Krabice co tam mas? Nech je nejaka konkurencia johnovi Žmurk

Iste, da sa vidiet u nas v skusobni :). Konkurencia Johnovi to urcite nebude a ani nema byt :). Kedze pouzivam hlavne TC G-system, tak tych krabic ozaj vela nepotrebujem, vlastne tam mam len Whammy4, Bad Horsie 2, Dunlop DB01, EHX Small stone, EHX Soul Preacher, Ibanez Phase modulator, ladicku a mozno tam este nieco pride ak sa este zmesti.

V sluckach v G-system mam potom este TC VPD1, Ibanez LoFi filter, Rocktron HUSH a BBE Sonic maximizer stomp.

Aby som to uplne dokoncil budem urcite potrebovat pomoc od niekoho kto sa vyzna v zapojeni krabiciek, pripadne aj nejakeho kutila ktory mi pomoze to napevno uchytit do racku, John sa zatial predbezne slubil, tak sa tesim :).
Zaznamenané
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #178 kedy: 18. August , 2008, 11:51:33 »

jasne semish, ja som za!
 skoda ze music shopy nerobia workshopy ako su bezne u nas.

Inak, tie fotky boli shity:

Panel a velcro:

shielding cable holder velcro sticky tie tidy neat thingy:

power jacks su vsetky rear mounted do master on/off switch:

Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #179 kedy: 18. August , 2008, 12:00:30 »

jasne semish, ja som za!
 skoda ze music shopy nerobia workshopy ako su bezne u nas.

Problem je ten, ze u nas music-shopy predavaju najma low-end zalezitosti a ide im skor o kvantitu ako o kvalitu. Pretoze na kvalitne veci tu nie je trh. A smutne je to aj s hudobnou a klubovou scenou. Dobra klubova scena, kde by si dramaturgovia klubov volali kapely na zaklade kvality tu prakticky neexistuje. Tu ked hudobnik nie je zaroven aj ekonom, marketingovy riaditel a lepic plagatov, tak dovidenia...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 32 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 23 otázok.