Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 08:59:37
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Uchytenie strun  (Prečítané 4633 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #15 kedy: 26. August , 2008, 18:42:59 »

Tento sposob uzko suvisi s tym uhol, pod akym struna vstupuje cez kobylku (niekedy sa mozno neda nastavit strunnik dost vysoko a toto moze pomoct?) a Progrocker vplyv na zvuk v jednej teme uz riesil:

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,59873.0.html -- el.gitary > gitary > Rada do zivota pre majitelov gitar ala Gibson s klasickym strunnikom

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,34168.0.html -- el.gitary > gitary > Stelovanie vysky strunnika na Les Pauloch
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #16 kedy: 26. August , 2008, 18:53:15 »

Väčšou styčnou plochou sa uvedeným vedením strún samozrejme dosiahne väčšie chvenie mostíka a prenos cez telo gitary. Rozdiel sa ale pozná pri gitarách, ktoré sami osoebe hrajú výborne 

Mne pri uvedenom spôsobe vadia prechádazjúce struny kam sa potom oprie ruka ? Na zdravie!
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #17 kedy: 26. August , 2008, 23:02:04 »

Mr. Google mi vyflusol po pojmom "Gibraltar Bridge" toto:

a to je tusim trosku ine...

Tych Gibraltar mostikov je viac typov som sa docital. Ja som si ho vzdy spajal s tym "zdruzenym" typom.
« Posledná zmena: 26. August , 2008, 23:06:17 od mcmaros » Zaznamenané

mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #18 kedy: 26. August , 2008, 23:05:21 »

pre toto nemam rad LPcka,vadi mi ruka,resp,vadi mi kobilka.zlaty strat Som metlak

Neboj, aj ja som casom zistil, ze ta kobylka je pri hre prijemnejsia ako vintage tremolo (aj fixovane). :)
Zaznamenané

MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #19 kedy: 27. August , 2008, 00:09:42 »

Ja na mojom eSGecku som skusil dat struny presne naopak - spodom. teraz mam vacsi uhol na kobylke a hned ako som na tom zahral tak som citil rozdiel! gitara zacala na sucho viac rezonovat. aj sustain sa predlzil. Bude to asi aj tym, ze cim vacsi uhol strun, tym vacsi je aj tlak struny na kobylku a tym sa aj lepsie prenasa rezonancia struny na gitaru.
Zaznamenané

FALLGRAPP
Gila
pravidelný návštevník
Príspevkov: 745

« Odpoveď #20 kedy: 27. August , 2008, 07:51:45 »

ja pouzivam takto struny na Epiphone LP Custom..sú to dobré, lebo akoby mali trosicku pestrejsi zvuk..
a samozrejme (zacal som to tak pouzivat, ked som bol velky Zakk Wylde fan) ked hned pred kobylkou brnknem na struny (tie vyssie tóny) tak tie uplne beria snimace..ked som nemal takto struny, tak to ani nebolo pocut..takze asi len tolko :)
Zaznamenané

. . .
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #21 kedy: 27. August , 2008, 08:12:51 »

tusim to takto ma ZW pomaly na vsetkych LP..

Tom70: neviem, co je zle na tom, ked sa struny opieraju o kobylku za kamenmi, co si uviedol ako dovod tejto procedury. napr na cort kx1q, ktora ma struny cez telo, sa takto struny o kobylu opierali a gitara hrala, ladila, struny nepraskali..
Zaznamenané
Gila
pravidelný návštevník
Príspevkov: 745

« Odpoveď #22 kedy: 27. August , 2008, 09:04:45 »

jaj ano..a teraz mne menej praskajú tie struny...na to som zabudol Na zdravie!
Zaznamenané

. . .
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #23 kedy: 27. August , 2008, 13:02:40 »

napr na cort kx1q, ktora ma struny cez telo, sa takto struny o kobylu opierali a gitara hrala, ladila, struny nepraskali..

Ano, mam ju a ziadne problemy s praskanim strun nemam. Struny sa mi opieraju o kobylku a su na nej prehnute.
Zaznamenané

siciak
nováčik
*
Príspevkov: 21

« Odpoveď #24 kedy: 28. August , 2008, 18:24:05 »

Ano, mam ju a ziadne problemy s praskanim strun nemam. Struny sa mi opieraju o kobylku a su na nej prehnute.

Njn ja to mam tiez takto na Cortke a je to v pohode.
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 22 otázok.