mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 27. Január , 2009, 16:46:23 » |
|
dnes som bol na STU v BA sa mrknut aj na katedre radioelektroniky a tam sa zaoberaju aj midi signalmi - to len pre zaujmavost, okrem inecho aj navrhom chorusov, flangerov a tak..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 01. Marec , 2009, 12:00:30 » |
|
jo - este k tym start/stop bitom - je tam aj nejaky urcity cas, ako dlho ich drzat na takej urovni ? pretoze neviem, ako to ten uP rozlizi od datoveho cisla. alebo on, vie ze ked pride nula, tak hned v tom okamziku sleduje vstup a po 8 bitoch, ked mu pride jedna, vie, ze je to stop bit ? sa mi to nejako nezda, ze by za tu 1us stihol skocit aj do toho prerusenia a este si aj pocitat kolko poslal bitov.
romyslam teraz z pohladu, ce chcem naprogramovat zariadenie, ktore bude obladane napr. kupenym midi pedalom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 01. Marec , 2009, 14:51:32 » |
|
Ved tam ma HW dekoder, nastavis rychlost a on si to sleduje, to nikam neskace. Ci co? Nechapem..
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 01. Marec , 2009, 14:55:33 » |
|
ako ?
mas nejaky midi pedal, ktory vysiela data hej ? cize tam je nejaky mikroprocesor, ktory odosiela data tak, ako to bolo popisovane.
teraz si zobereme, ze by som nahodou chcel postavit midi "primac" ktory by bol obladany, nejakym midi pedalom a zabudovat to cojaviem do hlavy. tak zakladom toho prijimaca, by musel byt tiez mikroprocesor, nie ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 01. Marec , 2009, 15:20:57 » |
|
No. Ale ved MIDI je seriovy protokol. Akurat musis nastavit spravne rychlost, v datasheete k uC byvaju na to vzorce. Na to je start bit, aby sa to vedelo zosynchronizovat. Funguje to potom tak, ze ked sa ti prijime ramec (byte, ale moze byt aj iny pocet bitov), tak sa vyvola prerusenie. Cela synchronizacia sa deje hardverovo, teda za predpokladu, ze ma uC UART.
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 01. Marec , 2009, 15:25:32 » |
|
aha. tento poznatok, som potreboval pocut, ze to mozem pouzit na seriovku, pretoze inac by to bolo obtiazne zachytit. ale aj start bit musi vyvolat prerusenie nie, aby to nacitalo tu hodnotu, respektive aby to vedelo, ze uz nastava prijem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
eter
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 01. Marec , 2009, 15:30:18 » |
|
No ja som robil MIDI na moju hlavu s uP 16F877. Zalezi na tom, pomocou ktoreho uP to chces spravit. Ak uP nema USART, musis celu seriovu komunikaciu programovat, cize vsetky oneskorenia pre snimanie a vysielanie bitov, vsetko... Ak uP ma USART, tak to vsetko robi za teba, cize nastavis len prerusenia, typ komunikacie a uz pomocou na to urcenych registrov posielas a prijimas data. Cize ak pride data byte, tak USART vyvola prerusenie, data sa nacitaju do registra na prijem dat, otestuje sa ci to je to, co chces... a vykona sa nejaky program. Ja teraz cakam za MIDI pedalom, kym mi ho poslu...tak som zvedavy, ci to pojde, tak ako si predstavujem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 01. Marec , 2009, 15:34:41 » |
|
aha, jasne, planujem pouzit ATmega16 napriklad, co samozrejme USART ma. uz mam jasnejsie v hlave. diky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 01. Marec , 2009, 15:38:45 » |
|
Start bity a stop bity su jednako dlhe ako ine bity. Malo by to byt vsetko v tolerancii tej rychlosti vysielania 31,25kbaud (+-1%). Hej, je to "frišké".
|
|
« Posledná zmena: 01. Marec , 2009, 15:39:14 od mcmaros »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 01. Marec , 2009, 15:39:52 » |
|
Myslím, že nie. Proste máš na výstupe prúd bytov, ktoré si dávaš v prerušení napr. do buffra. Ten začiatok si on odchytí, len práve rozmýšlam, že ako. Ale stačí zvoliť inžiniersky prístup a proste to použiť . A nezabudni na optocouplery. Ja som mal raz zapojenie, kde mi to mrzlo o 106 a nevedel som príjsť na to prečo a doteraz presne neviem, ale optočleny to vyriešili, asi zemné smičky. eter: kua, naco to tu pisem
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 01. Marec , 2009, 15:41:05 » |
|
ano, ja som si potom uvedomil tu rychlost. ja som uvazoval stale, ze ten midi nemozem aplikovat na klasicky seriovy protokol. uz viem, diky diky chalani
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
eter
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 20. Marec , 2009, 19:04:44 » |
|
No tak som to vyskusal s FCB1010 a ide to ako ma ...pekne reaguje na Program change tak, ako som to naprogramoval Akurat este neviem ako nastavit pedal, tak aby mi prepinal hlavu aj efekt. procesor tak, aby sa neovplyvnovali edit: uz som to vyriesil
|
|
« Posledná zmena: 20. Marec , 2009, 22:29:58 od eter »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 20. Marec , 2009, 22:47:21 » |
|
A v com bol problem? Posielal si spravy na jednom kanaly?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
eter
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 20. Marec , 2009, 23:23:48 » |
|
A v com bol problem? Posielal si spravy na jednom kanaly? Hej, nevedel som, ze sa da nastavit, aby jedno tlacitko z pedala vysielalo na inych midi kanaloch. Popisal som to v teme o FCBcku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 26. Február , 2010, 15:37:58 » |
|
Ak by si niekto chcel vyrobit MIDI switcher na ovladanie zosilovaca, tak odporucam toto http://www.jimkim.de/html/guitar01_01.htmJe to hotovy projekt aj s programom pre PIC. Ja som ho dokoncil nedavno, uz ma za sebou aj koncertny krst, funguje bez problemov, reaguje a prepina svizne. Takyto switcher sa vlastne s malou upravou da pouzit aj ako looper na krabicky / fx procesory.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|