tipek
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 28. Február , 2010, 12:41:14 » |
|
Ak by si niekto chcel vyrobit MIDI switcher na ovladanie zosilovaca, tak odporucam toto http://www.jimkim.de/html/guitar01_01.htmJe to hotovy projekt aj s programom pre PIC. Ja som ho dokoncil nedavno, uz ma za sebou aj koncertny krst, funguje bez problemov, reaguje a prepina svizne. Takyto switcher sa vlastne s malou upravou da pouzit aj ako looper na krabicky / fx procesory. vedel by si mi vyrobit midi prepinač na whammy 4ku?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 28. Február , 2010, 13:23:55 » |
|
vyrobit? ved to je normalny komercny produkt, ziaden DIY.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 28. Február , 2010, 14:25:25 » |
|
vyrobit? ved to je normalny komercny produkt, ziaden DIY.
tak to ma len tak anpadlo že midi ovaldanie na whammy ... neviem čo to je vlastne zač
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 28. Február , 2010, 14:31:02 » |
|
ten switcher je cez klasicke relatka? ake to ma oneskorenie? lebo vacsinou to je cca pol sekundy, co je dost...
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 28. Február , 2010, 14:58:01 » |
|
ano, pouzil som rele reaguje okamzite, nie je tam ziadne oneskorenie. Ktory switcher ma take oneskorenie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 28. Február , 2010, 15:00:18 » |
|
ano, pouzil som rele reaguje okamzite, nie je tam ziadne oneskorenie. Ktory switcher ma take oneskorenie?
vsetky co som doteraz skusal, ci uz ceske trasco, switcher na TC g majore aj G systeme
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 28. Február , 2010, 15:02:42 » |
|
to je zaujimave - G-major som mal a nikdy som nemal problem s oneskorenim, prepinalo to svizne. Nemoze byt problem inde? Co si tym ovladal?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 28. Február , 2010, 15:05:01 » |
|
to je zaujimave - G-major som mal a nikdy som nemal problem s oneskorenim, prepinalo to svizne. Nemoze byt problem inde? Co si tym ovladal?
problem inde byt nemoze G system je all-in-ine, cize aj midi pedal, g major som ovladal asi 3 roznymi ovladacmi, to ceske trasco detto. toto je vseobecne znamy fakt, vsetky analogove relatka maju nejake opozdenie, otazne je ci ho pocujes alebo nie samozrejme, zalezi ake mas poziadavky, ja potrebujem aby mi to zoplo okamzite, hlavne ked hrame sviznejsie veci
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 28. Február , 2010, 15:07:13 » |
|
jasne ze oneskorenie tam je...ale radovo v milisekundach. Ty si pisal o pol sekunde, to som v zivote nezazil...maximalne tak 100ms
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 28. Február , 2010, 15:12:05 » |
|
jasne ze oneskorenie tam je...ale radovo v milisekundach. Ty si pisal o pol sekunde, to som v zivote nezazil...maximalne tak 100ms
s tou pol sekundou som to prehnal, ale radovo je to niekolko stoviek ms, kludne 2-3 je to proste pocutelne, o tom to je
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 28. Február , 2010, 15:16:13 » |
|
ak budem mat cas tak to skusim zmerat - skusim to prepnutie natocit na video a potom vo video editore zmerat cas od stlacenia pedalu po rozsvietenie led na preampe
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 28. Február , 2010, 15:22:17 » |
|
toto je vseobecne znamy fakt, vsetky analogove relatka maju nejake opozdenie, otazne je ci ho pocujes alebo nie to je akurat Tvoj chybny fakt, pretoze suciastka rele spina okamzite a tie casy su tam naozaj male, mozno 5-10ms, co rozhodne nepocujes. to ze to zopina dlhsie, je vec softwaru. a to co postaval asdfg musi naozaj reagovat okamzite, tam sa ten procak nemusi nicim inym trapit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 28. Február , 2010, 15:25:37 » |
|
to je akurat Tvoj chybny fakt, pretoze suciastka rele spina okamzite a tie casy su tam naozaj male, mozno 5-10ms, co rozhodne nepocujes. to ze to zopina dlhsie, je vec softwaru. a to co postaval asdfg musi naozaj reagovat okamzite, tam sa ten procak nemusi nicim inym trapit.
nech sa paci, dalsi z radu velkych teoretikov mne je jedno, ze teoreticky to spina za 5-10ms, ked realita je uplne ina. samo o sebe to rele mozno spina rychlo ale... a ako vravim, bolo to pri viacerych vyrobkoch. takze,predtym nez napises nejaky blabol, vyskusaj to prosim
|
|
« Posledná zmena: 28. Február , 2010, 15:27:49 od miso_kolo »
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 28. Február , 2010, 15:31:16 » |
|
ja som ziadny teoretik neni a o fungovani midi a rele, a zalezitosti okolo toho viem ovela viac ako ty. a ked poviem, ze rele nema dovod spinat pomaly ako suciastka, tak nema. to ze nieco prepina pomaly, napr ako Zoom505II je vec softwaru a riadenia. tiez mam midi kontroler, aj u maja fera som to skusal a prepinalo to okamzite...ja som narazal na to, ze to ze to spina pomaly, neni tym, ze je to rele. aj na FCB1010 to spina rychlo - napriklad. mozno mas iba take rychle riffy, ze hras moc rychlo a nestaci Ti to prepnut - prehodnot svoju hru
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 28. Február , 2010, 15:33:40 » |
|
Asi som teda aj ja blby, ale tiez mi spina G-system cez rele kanaly na hlave s miernym oneskorenim.
Cize kde bude problem?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|