Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 16:31:55
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: AKÉ SNÍMAČE??  (Prečítané 9457 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
atheysm
pravidelný návštevník
Príspevkov: 384

LEBO JA SOM koko*t

« kedy: 12. Október , 2008, 12:52:41 »

potreboval by som pomoct s vyberom novych snimacov na gitaru...na styl progress metalu a rocku.nieco ako TOOL.chcel by som seymour duncan len neviem aky model..velmi vela ludi mi poradilo SH4 a neviem..poradte dik:)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #1 kedy: 12. Október , 2008, 12:55:07 »

D sonic, Steve special, superdistortion, pafpro - dimarzio.
Moje typy
Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #2 kedy: 12. Október , 2008, 12:55:47 »

progres metal mozes hrat aj na slabuckych sh-1, ale aj na aktivkach EMG... skus sa skor zamerat na aparat a pod... my hrame tooly, hram to na aktivkach a znie to super, druhy gitarista ma pafko a znie mu to tiez super...
Zaznamenané

stoka!
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #3 kedy: 12. Október , 2008, 12:57:04 »

Na vysoko gainove aparaty jednoznacne slabe snimace. VACSIA konkretnost, lepsie dycha preamp... KORN su toho vzorom.
 Na zdravie!
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #4 kedy: 12. Október , 2008, 12:57:48 »

Hm, no snimace ........... su lepsie na Tool, ale snimace ............ su este zasa lepsie na Opeth, tak si vyber. A hlavne nepocuvaj tie reci, ze treba vediet na gitare hrat. Je jedno, ako hras, dolezite su snimace. Ja sam hram na ..... .:)
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #5 kedy: 12. Október , 2008, 13:00:56 »

Hm, no snimace ........... su lepsie na Tool, ale snimace ............ su este zasa lepsie na Opeth, tak si vyber. A hlavne nepocuvaj tie reci, ze treba vediet na gitare hrat. Je jedno, ako hras, dolezite su snimace. Ja sam hram na ..... .:)
Da sa s tebou suhlasit.. Treba si vytvorit vlastny zvuk a najma pocit z hry...potom to ide samo :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #6 kedy: 12. Október , 2008, 13:04:52 »

Na vysoko gainove aparaty jednoznacne slabe snimace. VACSIA konkretnost, lepsie dycha preamp... KORN su toho vzorom.
 Na zdravie!
x gitaristov hra na higain aparaty so silnymi snimacmi (ci pasiv alebo aktiv) a maju konkretny zvuk a znie im to super. a teraz si vyber :)

inac co znamena, ze lepsie dycha preamp? v spojeni s kornom sa o tejto dychajucej teorii dopocul, ale nejako nechapem vocogou :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #7 kedy: 12. Október , 2008, 13:06:04 »

x gitaristov hra na higain aparaty so silnymi snimacmi (ci pasiv alebo aktiv) a maju konkretny zvuk a znie im to super. a teraz si vyber :)

inac co znamena, ze lepsie dycha preamp? v spojeni s kornom sa o tejto dychajucej teorii dopocul, ale nejako nechapem vocogou :)
Charakter aparatu lepsie vyznie. Mozes kludne pridat gain a nemusis sa obavat kreslenia zo snimacov.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #8 kedy: 12. Október , 2008, 13:12:47 »

Charakter aparatu lepsie vyznie. Mozes kludne pridat gain a nemusis sa obavat kreslenia zo snimacov.
vsak charakter aparatu je dany predsa celkovou konstrukciou preampu a koncoveho zosilovaca. nie len mnozstvom gainu. vela skreslenia ku konkretnosti tonu tak ci tak neprispieva. okrem ineho gain je iba vstupna citlivost na ampe a treba to nastavit tak aby to sedelo s gitarou a snimacmi. su tam silnejsie snimace - tak uberiem, su tam slabsie snimace - tak pridam.
« Posledná zmena: 12. Október , 2008, 13:13:38 od styrioci » Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #9 kedy: 12. Október , 2008, 13:14:27 »

vsak charakter aparatu je dany predsa celkovou konstrukciou preampu a koncoveho zosilovaca. nie len mnozstvo gainu. vela skreslenia ku konkretnosti tonu neprispieva. okrem ineho gain je iba vstupna citlivost a treba to nastavit tak aby to sedelo s gitarou a snimacmi. su tam silnejsie snimace - tak uberiem, su tam slabsie snimace - tak pridam.
To je vsetko teoria... skutocnost je ina. Ovela lepsie mi hral aparat s PAF pro, ako s nejakym silnym snimacom.
"vela skreslenia ku konkretnosti tonu neprispieva" - absolutne nemozem suhlasit. Ved prave to, ze uberies gain a pouzijes slaby snimac, dodas zvuku konkretnost.

ALE OK, nehadam sa. Tvoj nazor, moj nazor... Mne hra vysoky gain vynikajuco so slabym snimacom... a zasa pozor.. slaby - neberme do uvahy snimac z fendra jazzmastera rok vyroby okolo 60...
« Posledná zmena: 12. Október , 2008, 13:19:14 od Branko » Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #10 kedy: 12. Október , 2008, 13:28:19 »

Ja mam skusenost s mojou mahagonovou gitarou, ze cim som mal silnejsi snimac, tym bol zvuk viac skreklavy a prichadzal som o detaily vo zvuku. Niektore moje oblubene chvaty cez 6 strun na gaine zneli az moc podobne, pritom so slabsim snimacom sa dali pekne odlisit. Preto si myslim, ze slabsi snimac lepsie a vyrovnanejsie prenesnie cele frekvencne spektrum, zatial co tie silnejsie len nahanaju len tie skreklave frekvencie :)
« Posledná zmena: 12. Október , 2008, 13:28:55 od Martinlm » Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #11 kedy: 12. Október , 2008, 13:30:16 »

....ze cim som mal silnejsi snimac, tym bol zvuk viac skreklavy a prichadzal som o detaily vo zvuku...
...Preto si myslim, ze slabsi snimac lepsie a vyrovnanejsie prenesnie cele frekvencne spektrum...

Matko dakujem, presne toto som mal na mysli. Na zdravie! Na zdravie!
« Posledná zmena: 12. Október , 2008, 13:32:46 od Branko » Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #12 kedy: 12. Október , 2008, 13:42:40 »

Mal som moznost vyskusat XN2 od Dimarzia... Nieco priserne... tak sa zlieval zvuk, ze az.... Bleee
A zasa neskutocne dobry je D- sonic. A podla mna je dost konkretny aj Steve special. - toto je fakt podareny snimac.

Samozrejme verim aj inym znackam, ale nemal som osobnu skusenost skusat ich, cize nemozem sa vyjadrovat. Ale pacia sa mi Seymour Duncan, EMG, ...
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #13 kedy: 12. Október , 2008, 13:55:23 »

X2N je najsilnejsi co di marzio robi tak sa ani nedivim ze to bolo ako ked sa vygrcas na sklo..D-sonic by som si aj skusil.. ja mam teraz v Ibadneske Tone Zone (b) a Evolution (n)..  vcelku to ujde.. a vobec.. snimac az tak strasne podstatny nie je.. ako bolo omielane tisickrat, nie je to tak velmi podstane, ale ano, ma svoju ulohu v celom retazci. ked chces zvuk ako tool treba amp, gitaru, ruky ako tool.. radsej sa k nejakej kocke pritool.. 
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #14 kedy: 13. Október , 2008, 13:19:11 »

hm..no, ak sa mam vyjadrit na temu snimacov, tiez som poskusal vselico... Mal som docinenia s From Hell (ku krku), FS1, Air Zone, Evolution, Paf Pro.
From Hell - ku krku - celkom pekny ton, slusne zafarbenie, mohol by mat viac stavy, resp. silnejsi signal
FS1 - pomerne silny singel (do stredu H-S-H superstratu), nemozem mu nic vycitat, vyborny, ale kedze ma dost vysok, nedaval by som ho ku kobylke (napr. na Fender strat)
Evolution - vyvinuty pre Steve Vaia, a tak aj znie. Silny signal, nastaveny na dost zvlastne stredove pasmo. On ich mal vyvinute v suvislosti s prechodom na jednoduchsi rig (asi zaciatok 90-tych rokov) Ten snimac ma velmi charakteristicku farbu, rozpoznatelny snad s akymkolvek aparatom
Air Zone - trochu slabsi "odvar" Tone Zone (ten ma tusim keramiku), klasicky zvuk, trochu viac stredov, po case mi trochu vadili tie stredy, zvuk mal menej stavy
Paf Pro - po case som sa rozhodol okrem From Hell a FS1 vymenit vsetko za PAf Pro - "praotec" Tone Zone, Air Zone a vela dalsich snimacov, ktore su podla vyrobcu odvodeninami od Paf Pro. Vynikajuci snimac, velmi pekny konkretny sound, viac vysok, zvuk bol nafherne predychany, vela detailov, vyrovnane spektrum. Sila signalu je taka, ze v medzipolohach je krasne kombinovatelny so singlom (teda nie je urcujuci-dominantny), je pocut, ze ten singel a HB sa o ten zvuk pekne delia...
Podla mna uplne najuniverzalnejsi snimac, ktory urcite nic nepokazi, na rozdiel od roznych "signature" modelov, ktore su navrhnute na presne vypocitane riesenia rigov znamych gitaristov... To je moj nazor a asi 10 rocne skusenosti
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 23 otázok.