Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 16:33:55
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: AKÉ SNÍMAČE??  (Prečítané 9463 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #15 kedy: 13. Október , 2008, 13:30:19 »

evolution pri kobyle s FS1 v strede znel v medzipolohe celkom zaujimavo, mozno som to zle zapojil, ale nebrumelo..taka dost specificka farba to bola.. :)
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #16 kedy: 13. Október , 2008, 13:38:43 »

ked to nebrumelo, tak si zapojil spravne Žmurk Evolution je sam osebe dost zvlastny snimac...Vai mal predtym Paf Pro, na prvych modeloch od Ibanez. To boli casy, ked hral cez objemne racky, takze mu dali Pafy, lebo tie maju schopnost "prebit" aj celkom dlhy rig efektov... Ked upustil od velkych rackov a zjednodusil svoj rig, dali mu tam tie Evolutiony, ktore (aspon podla slov vyrobcu) vyvijal spolu s DiMarzio. Ten zvuk nastavili dost zvlastne, presne pre jeho potreby a asi aj nastavenia tych krabiciek a ampu.
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #17 kedy: 13. Október , 2008, 13:42:51 »

ked to nebrumelo, tak si zapojil spravne Žmurk Evolution je sam osebe dost zvlastny snimac...Vai mal predtym Paf Pro, na prvych modeloch od Ibanez. To boli casy, ked hral cez objemne racky, takze mu dali Pafy, lebo tie maju schopnost "prebit" aj celkom dlhy rig efektov... Ked upustil od velkych rackov a zjednodusil svoj rig, dali mu tam tie Evolutiony, ktore (aspon podla slov vyrobcu) vyvijal spolu s DiMarzio. Ten zvuk nastavili dost zvlastne, presne pre jeho potreby a asi aj nastavenia tych krabiciek a ampu.

Ja ma skor pocit ze Evolution a Evo2 je podstatne silnejsi snimac ako PAF (mam/mal som ich vsetky), dal som teraz do jednej gitary to nove Evo2, najskor som mal z toho taky divny pocit, ale zacalo sa mi to pacit a som teraz spokojny ...
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #18 kedy: 13. Október , 2008, 13:51:55 »

to semish: ved jasne, ja som to v prvom prispevku tiez napisal, ze Evo je silnejsi ako Paf. Konkretne, ak si dobre pamatam, tak ma papierovo vyse 400 mV, kym Paf Pro ma cca 300 mV, takze tam je to jednoznacne. Ide o to, ze Pafy maju taky neutralny charakter, kym Evo je uplne specificky nastavene na urcite, velmi specialne spektrum stredov. Ma to uplne jasne rozpoznatelnu farbu zvuku, osobne som s nim hral na 2-3 rozne ampy a ten zvuk sa dal lahko spoznat. Paf ti "nestrhne" to zvukove spektrum na seba, samotna farba zvuku vychadza skor z ampu a gitary.
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #19 kedy: 13. Október , 2008, 14:04:23 »

semish2: ach jaj, uz som pochopil:-) Ty si to chapal, tak, ze ked "prebije" velky rig, tak ze ho prebije silou signalu. NIe je to tak, Paf Pro sa proste "nestrati" aj pri vacsom pocte efektov v retazci, urcite nie je silny, ma asi o 100-120 mV slabsi signal  Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #20 kedy: 13. Október , 2008, 14:07:40 »

ked to nebrumelo, tak si zapojil spravne Žmurk
ono ta medzipoloha moze byt zapojena na 4 sposoby (paralelne/seria, vo faze/v protifaze) z toho zapojenia v protifaze by mali byt nebrumiace (dufam,ze som sa nepoplietol).. a kedze som nenasiel oznacenie vodicov pre single, tak som to zapojil ako duncan singel (kedze som sa riadil SD schemou). bezne zapojenie je paralelne, ale mozno dimarzio maju prehodene farby vodicov na singloch, tak ta medzipoloha bola mozno v serii a preto ta divna farba. a mozno ta divna farba bola bezna v tejto kombinacii..zatial co samostatne hrali tie snimace ok, tak v medzi polohe bol velky narast vysok.. ale hralo to, nebrumelo, tak som to neriesil velmi :)
« Posledná zmena: 13. Október , 2008, 14:08:28 od styrioci » Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #21 kedy: 13. Október , 2008, 14:10:59 »

ano, mas pravdu Di Marzio maju tie farby vodicov cudne-voci ostatnym Žmurk Mne sa podarilo najprv ten FS1 zapojit tak, ze robil brum. Potom som to poprehadzoval, takze to zacalo jazdit v norme Som frajer
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #22 kedy: 13. Október , 2008, 14:39:07 »

potreboval by som pomoct s vyberom novych snimacov na gitaru...na styl progress metalu a rocku.nieco ako TOOL.chcel by som seymour duncan len neviem aky model..velmi vela ludi mi poradilo SH4 a neviem..poradte dik:)
no SH4ka tak ta skresleje uz sama o sebe.Aspon teda ta moja a jak som z nej bol volakedy na prasky ,tak fcil mi to uz zacina vadit,lebo samotny cherakter a ton je zahltahy a prevaleny.
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #23 kedy: 13. Október , 2008, 14:39:35 »

semish2: ach jaj, uz som pochopil:-) Ty si to chapal, tak, ze ked "prebije" velky rig, tak ze ho prebije silou signalu. NIe je to tak, Paf Pro sa proste "nestrati" aj pri vacsom pocte efektov v retazci, urcite nie je silny, ma asi o 100-120 mV slabsi signal  Na zdravie!

Sorry, ja zasa necitam celu diskusiu :), len poslednych par prispevkom, tak mi to uslo, proste som to nejako vytrhol z kontextu :)
Mas samozrejme pravdu :).
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #24 kedy: 13. Október , 2008, 15:22:36 »

ono ta medzipoloha moze byt zapojena na 4 sposoby (paralelne/seria, vo faze/v protifaze) z toho zapojenia v protifaze by mali byt nebrumiace (dufam,ze som sa nepoplietol).. a kedze som nenasiel oznacenie vodicov pre single, tak som to zapojil ako duncan singel (kedze som sa riadil SD schemou). bezne zapojenie je paralelne, ale mozno dimarzio maju prehodene farby vodicov na singloch, tak ta medzipoloha bola mozno v serii a preto ta divna farba. a mozno ta divna farba bola bezna v tejto kombinacii..zatial co samostatne hrali tie snimace ok, tak v medzi polohe bol velky narast vysok.. ale hralo to, nebrumelo, tak som to neriesil velmi :)

este inac... ak zapajas do medzipolohy HB s SC, tak brumiet to bude vzdy, pokial nenechas v medzipoloho skrtanut jednu z cievok HB. 3 cievky nezapojis bezbrumovo. takisto na bezny 5way prepinac nezapojis 2 snimace do serie. respektive asi by sa nejake zapojenie dalo vymysliet alebo najst na nete, no rozhodne to nebude nic standardne...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 13. Október , 2008, 18:41:04 »

tak ta specificka farba v medzipolohe je asi priznacna pre tuto dvojkombinaciu..zapojil som to podla SD schemy s push/pull s tym, ze farby vodicov u evolutionu som si dekodoval podla SD stranky a farby vodicov u singla som neriesil a zapojil som to tak ako bolo na scheme.

k tomu brumu - ta medzipoloha bola vramci normy ticha. ono v tom prostredi, kde som to skusal, brumeli aj HB..
« Posledná zmena: 13. Október , 2008, 18:46:50 od styrioci » Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 13. Október , 2008, 18:42:48 »

Ja mam doma odpojenu SH4ku len tak mi ti niekde lezi tak ked chces dojdi si ponho a kludne ho vyskusaj len tak :)
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #27 kedy: 15. Október , 2008, 09:56:25 »

Ja mam doma odpojenu SH4ku len tak mi ti niekde lezi tak ked chces dojdi si ponho a kludne ho vyskusaj len tak :)
ale k sh4 ke a.k.a. DuncanJB treba isto 500K potaky. a ten paf pro znie  podobne ako JB jestli sa dobre pamatam...
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #28 kedy: 15. Október , 2008, 10:01:08 »

ale k sh4 ke a.k.a. DuncanJB treba isto 500K potaky. a ten paf pro znie  podobne ako JB jestli sa dobre pamatam...
nemam pocit, ze by mohli zniet podobne
a co znamena: "sh4 ke a.k.a. "
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #29 kedy: 15. Október , 2008, 10:19:46 »

aka je also known as takze tiez znamy ako Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.032 sekund, 23 otázok.