Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 04:53:41
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: problem s pripojenim gitary do PC  (Prečítané 23367 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 25. Október , 2008, 11:58:31 »

vsak dobre, ale onboardami akoze neprechadza direct signal ? nemam to ako teraz vyskusat, ale ja by som povedal, ze prechadza...
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #31 kedy: 25. Október , 2008, 12:06:19 »

vsak dobre, ale onboardami akoze neprechadza direct signal ? nemam to ako teraz vyskusat, ale ja by som povedal, ze prechadza...

prechadza.
ano, uz viem. nemala by tam byt latencia, ked to len prejde bez processingu, ale skusat sa mi to nechce
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
POLIS
nováčik
*
Príspevkov: 12

« Odpoveď #32 kedy: 25. Október , 2008, 12:09:05 »

v tom pripade vobec nechapem. riesis najlahsiu situaciu na Zemeguly predsa, nie ? som mal pocit, ze riesis nieco zlozitejsie, ako napriklad gitarovy modeling v kompe alebo tak neco... nepotrebujes ziadne asio, ani nic.

kam presne mas pichnutu zvukovku ? ked ides do ovladacich panelov -> ovladanie zvuku - co tam mas nastavene v recording sekcii a co v playback sekcii ?

no mam ju v mic in, ale je to jedno aj ked ju dam do line-in, tak to iste oneskorenie. playback aj recording mam tu zvukovku SB X-Fi surround 5.1
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 25. Október , 2008, 12:11:38 »

prechadza.
ano, uz viem. nemala by tam byt latencia, ked to len prejde bez processingu, ale skusat sa mi to nechce

no vidis to, takze neni problem. POLIS ma vrazeny multas do kompu, chce to nahrat a chce, aby to pocul zaroven von, v podstate mu staci pocut ten povodny direct zvuk. kde moze byt problem ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #34 kedy: 25. Október , 2008, 12:13:18 »

no mam ju v mic in, ale je to jedno aj ked ju dam do line-in, tak to iste oneskorenie. playback aj recording mam tu zvukovku SB X-Fi surround 5.1

ine mi odpovedas. co PRESNE mas nastavene v playback a recording ? ze zvukovku, tak snad hej, co ine... co tam mas este nastavene ? v tych dalsich moznostiach ?
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 25. Október , 2008, 12:19:36 »

no vidis to, takze neni problem. POLIS ma vrazeny multas do kompu, chce to nahrat a chce, aby to pocul zaroven von, v podstate mu staci pocut ten povodny direct zvuk. kde moze byt problem ?

(...)
tak to iste oneskorenie.

ale ved pise, ze aj tak ma latenciu, ked mu ide len direct signal  ?§!. Bavím sa skvele

tu by si mal mat este Line in (na obrazku nie je) a tam pozri ci nemas zaskrtnute mute (ztlumit)

* mixer.JPG (35.59 KB, 537x418 - prehliadnuté 223 krát.)
« Posledná zmena: 25. Október , 2008, 12:24:44 od Zeck » Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 25. Október , 2008, 12:36:25 »

ale ved pise, ze aj tak ma latenciu, ked mu ide len direct signal  ?§!. Bavím sa skvele..

no mne praveze vobec nie je jasne, jaky typ signalu pocuva. ale fakt by som sa v tejto chvili azda aj stavil, ze direct, od slova direct je bez latencie...
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 25. Október , 2008, 12:42:24 »

no mne praveze vobec nie je jasne, jaky typ signalu pocuva.

to nie je jasne nikomu :)

ale fakt by som sa v tejto chvili azda aj stavil, ze direct, od slova direct je bez latencie...

ja mam direct monitoring, vies aka dobra vec :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 25. Október , 2008, 12:51:00 »

.

ja mam direct monitoring, vies aka dobra vec :)

vsak to sa v Cubase nastavuje, ci input monitoring (s navesanymi pluginmi) alebo direct monitoring (cize rovno z input na output bez vsetkeho). to potvrdzuje to moje, ze direct monitoring je bezna vec, co vie kazda zvukovka a nema to nic s latenciu... normalne to tu uz tolko opakujem, ze zacinam byt 100% presvedceny, takze fakt dufam, ze sa nemylim :)
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #39 kedy: 25. Október , 2008, 12:55:03 »

vsak to sa v Cubase nastavuje, ci input monitoring (s navesanymi pluginmi) alebo direct monitoring (cize rovno z input na output bez vsetkeho). to potvrdzuje to moje, ze direct monitoring je bezna vec, co vie kazda zvukovka a nema to nic s latenciu... normalne to tu uz tolko opakujem, ze zacinam byt 100% presvedceny, takze fakt dufam, ze sa nemylim :)

ved mne je to jedno, s emu toto vsetko funguje paradne, takze mozno len vo mne zanechala onboard zvukna tak zly dojem, ze som jej prisudil taku extra funkciu, ze robi direct s latenciou  Bavím sa skvele
a uz neodpisuj Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 25. Október , 2008, 12:56:54 od Zeck » Zaznamenané

POLIS
nováčik
*
Príspevkov: 12

« Odpoveď #40 kedy: 25. Október , 2008, 13:04:49 »

no mam to takto...a ano je to direct signal-z gitary do zvukovky a von, cez ziadny soft ani nic take to nejde

* obr1.JPG (136.47 KB, 1280x800 - prehliadnuté 245 krát.)

* obr2.JPG (154.6 KB, 1280x800 - prehliadnuté 277 krát.)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #41 kedy: 25. Október , 2008, 13:11:52 »

cize ked pichnes len tak nasucho gitaru do karty, nastavis vstup, vytiahnes mu hlasitost, tak bez akehokolvek softu ten zvuk pocujes, ale oneskorene ? co mas ponastavovane v tych mixerikoch a kokotinkach, co tam sa tam instaluju s kartou ? respektive aky mas ovladac ku karte ? z CDcka alebo nejaky genericky z windows ?
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #42 kedy: 25. Október , 2008, 13:15:10 »

nemas nainstalovany este iny mixer od creative?
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #43 kedy: 25. Október , 2008, 13:30:28 »

no mam to takto...a ano je to direct signal-z gitary do zvukovky a von, cez ziadny soft ani nic take to nejde
V tom prvom obrazku... Musis si nastavit, aby ti zobrazovalo aj Line-in. Najdes to v menu. Presne toto sa tu riesi tak 3 krat do roka a vravim o tom od zaciatku.
Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #44 kedy: 25. Október , 2008, 13:34:41 »

V tom prvom obrazku... Musis si nastavit, aby ti zobrazovalo aj Line-in. Najdes to v menu. Presne toto sa tu riesi tak 3 krat do roka a vravim o tom od zaciatku.

problem skor je ze to v menu nemusi vobec najst (samozrejme s onboard zvuknou to tam bude)
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 23 otázok.