Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 10:28:16
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: vymena serioveho snimaca kvoli piskaniu  (Prečítané 1208 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
daeriel
okukávač

Príspevkov: 2

« kedy: 31. Október , 2008, 13:26:25 »

Zdravim tunajsi gitarovy narod :)  Zdravíčko
citam toto forum uz zopar mesiacov, no neprispieval som, kedze moje skusenosti su oproti Vasim zanedbatelne :)
chcel by som Vas teda poziadat o radu.
najprv strucne uvedenie do deja: pred par tyzdnami som vymenil svoju staru (gitaru) za novu- Ibanez SAS 36http://www.ibanez.co.jp/products/images/eg2008/SAS36FM_TL_27_01.gif. Gitaru som si osahal v predajni, vyskusal, vsetko bolo ok, akurat som sa trosicku pohral s dohmatom. Problem nastal, az ked som gitaru dotiahol do skusobne a tam hral na normalnej "prevadzkovej" hlasitosti. Snimace chytaju nepeknu spatnu vazbu. Rovnako tomu bolo aj na mojej starej Ibanezke. Kamosom, ktori maju tiez Ibanez (ale RGecky), to tiez piskalo. Neviem, ci je to nejaka chyba tych snimacov, alebo co. Pre uplnost dodavam, ze gain nemam ani na polovici, rovnako master volume je niekde na urovni 4/10. Nechcem snimace zalievat voskom, ani nic podobne, takze som sa teoreticky rozhodol, ze vymenim seriovy kobylkovy. Nechal som sa inspirovat Prestige seriou Ibanez, takze pravdepodobne by som tam chcel supnut nejaky DiMarzio. Kdesi tuto na fore som cital celkom chvaly na ToneZone, cize premyslam hlavne nad nim. Momentalne hravam prevazne metal a rock, ale nevyhybam sa ani elektronike, jemnejsiemu crunchovemu pop/rocku, pripadne uplne cistemu zvuku.
a teraz otazky: je mozne, ze mi "to" bude piskat aj s DiMarziom? Je kombinacia ToneZone a moja Ibanez v pohode (aspon po predpokladanej teoretickej stranke)? Bude sa dat rozpinat aj tento ToneZone na singel? Lebo tento seriovy snimac je rozpinatelny, ked povytiahnem ovladac tonovej clony. Na strankach DiMarzio som nasiel, ze sa vyrabaju dve velkosti snimacov. jedna je oznacovana pismenom F za seriovym cislom a mala by sa hodit na "fenderovske" gitary. Predpokladam, ze je to aj pripad tej mojej, ale nie som si isty. A na zaver- ake ine snimacove alternativy by ste mi z vlastnych skusenosti poradili?

Dakujem velmi pekne za pomoc a dufam, ze som na nic podstatne nezabudol :)
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #1 kedy: 31. Október , 2008, 23:27:12 »

a na aky aparat hras? ze ti to tak piska
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #2 kedy: 31. Október , 2008, 23:43:32 »

Ak mas pri snimaci na stranke Dimarzio napisane, ze je 4 conductor wiring, tak ho mozes rozopnut na singel.

Pozri si FAQ a mas tam napisane, co je to F spacing. Ide tam o roznu vzdialenost prveho az posledneho poloveho nastavca na snimaci. Ked si vyberies zly model, tak budes mat polove nastavce mimo strun. Tak isto, ako ked zamenis kobylkovy snimac s krkovym.

Jedna pani povedala, ze Dimarzia su zaliate a nepiskaju, tak nepisakaju.
Zaznamenané

daeriel
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #3 kedy: 01. November , 2008, 20:05:36 »

dakujem dakujem :)
a hram cez hlavu Bugera 333 do boxu Peavey.. ale to piskanie nie je kvoli prehulenemu aparatu, lebo s kamosovou B.C.Richkou to hra v pohodke, cize chyba bude v mojom snimaci.
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 22 otázok.