homar
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 05. November , 2008, 20:53:45 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 05. November , 2008, 21:04:01 » |
|
ne je to dobre akusticky tlak je hlavny parameter isto? pretoze akusticky tlak je zavisly od prostredia a dalsich velicin (napriklad aj pocet menicov). akusticky vykon je pevna hodnota nezavisla od prostredia
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Valla
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 05. November , 2008, 21:12:58 » |
|
isto? pretoze akusticky tlak je zavisly od prostredia a dalsich velicin (napriklad aj pocet menicov). akusticky vykon je pevna hodnota nezavisla od prostredia
sak jasne ze zavisi od mno veci a poctu repra cim viac tym je ten tlak vecsi sak zvisenie o 3dB je dvojnasobny akusticky tlak mne to je uz jedno myslite si co chcete
|
|
« Posledná zmena: 05. November , 2008, 21:16:12 od Valla »
|
Zaznamenané
|
Milujem Marshall piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod, Veď celý svet mi leží pri nohách ja nečakám na žiadny návod mám svojich síl za celý národ. Skončím to trápenie s tou mojou výchovou, nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
|
|
|
Valla
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 05. November , 2008, 21:13:16 » |
|
presne tak.
no ty to nejako ovladas
|
|
|
Zaznamenané
|
Milujem Marshall piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod, Veď celý svet mi leží pri nohách ja nečakám na žiadny návod mám svojich síl za celý národ. Skončím to trápenie s tou mojou výchovou, nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
|
|
|
Radomír
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 05. November , 2008, 21:16:49 » |
|
Mala by sa založit stranka pre letovačov-elektrotechnikov.Lebo ja tomu prd rozumiem a myslim že takých je viacej.Ale tak velmi by som sa chcel v tom vyznat-.len ja strojar.Dajaké prevodovky alebo ozubené kolesa v tom niesu?
|
|
|
Zaznamenané
|
Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 05. November , 2008, 21:17:57 » |
|
Mala by sa založit stranka pre letovačov-elektrotechnikov.Lebo ja tomu prd rozumiem a myslim že takých je viacej.Ale tak velmi by som sa chcel v tom vyznat-.len ja strojar.Dajaké prevodovky alebo ozubené kolesa v tom niesu? to teda nejsu...ale tak chalani, uplne zasierate temu, lebo tema je o uplne niecom inom
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 05. November , 2008, 21:19:27 » |
|
inac mam pocit, ze trosku pleties hrusky s jablkami - myslim tym akusticky vykon a akusticky tlak, obe sa udavaju v db, ale su trochu o niecom inom to ano. dva lepraky maju spolocne o 3dB väcsiu citlivost ako leprak samotny. V Ampegu 810 su cca 91 dBlove lepraky a tym ze ich je tam 8 kousku sa cilivost celeho perinaku vyskrabala na 100 dB
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Valla
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 05. November , 2008, 21:22:51 » |
|
to ano. dva lepraky maju spolocne o 3dB väcsiu citlivost ako leprak samotny. V Ampegu 810 su cca 91 dBlove lepraky a tym ze ich je tam 8 kousku sa cilivost celeho perinaku vyskrabala na 100 dB no ano lebo citlivost je logaritmicka velicina a ako som pisal ze zviseni o 3dB je dvojnasobny akusticky tlak a z toho vypliva ze ked mas 93dB reprak tak hra tak isto nahlas ako dva 90dB
|
|
« Posledná zmena: 05. November , 2008, 21:25:56 od Valla »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 05. November , 2008, 21:23:51 » |
|
no ano lebo citlivost je linearna velicina a ako som pisal ze zviseni o 3dB je dvojnasobny akusticky tlak a z toho vypliva ze ked mas 93dB reprak tak hra tak isto nahlas ako dva 90dB co je to linearna velicina? poznam len vektorovu a skalarnu velicinu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Valla
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 05. November , 2008, 21:26:23 » |
|
co je to linearna velicina? poznam len vektorovu a skalarnu velicinu
sorry myslel som logaritmicku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 05. November , 2008, 21:32:56 » |
|
sorry myslel som logaritmicku logaritmicka moze byt funkcia nie velicina
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Radomír
|
|
« Odpoveď #86 kedy: 05. November , 2008, 21:36:31 » |
|
Toto je nejaká odborná tema.Sa tu predvadzaju aký su dobrý v elekronike.Jedna fotka starého črepu a tu sa štátnica z toho robí.Ale kludne .radšej sem už nepoleziem lebo prodborná téma je to.Vy hrate na spajkovačkách s cinovým sustainom Radšej si dajte
|
|
|
Zaznamenané
|
Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 05. November , 2008, 21:38:06 » |
|
to ano. dva lepraky maju spolocne o 3dB väcsiu citlivost ako leprak samotny. V Ampegu 810 su cca 91 dBlove lepraky a tym ze ich je tam 8 kousku sa cilivost celeho perinaku vyskrabala na 100 dB ako sa to potom pocita? teda ako pocet reprakov ovplyvnuje vyslednu citlivost? 2 repraky su +3dB. 4 repraky su +6dB? podla tejto logiky mi potom nesedi ten tvoj priklad s ampegom.. resp sedel by keby sa citlivost spravala linearne edit: som prepracovany, uz som si to uvedomil (100dB=2x97dB=4x94dB=8x91dB - ak niekto tento zapis pochopi )
|
|
« Posledná zmena: 05. November , 2008, 21:52:12 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 06. November , 2008, 00:33:02 » |
|
ako sa to potom pocita? teda ako pocet reprakov ovplyvnuje vyslednu citlivost? 2 repraky su +3dB. 4 repraky su +6dB? podla tejto logiky mi potom nesedi ten tvoj priklad s ampegom.. resp sedel by keby sa citlivost spravala linearne edit: som prepracovany, uz som si to uvedomil (100dB=2x97dB=4x94dB=8x91dB - ak niekto tento zapis pochopi ) nejak tak vzdy dvojnasobok to dvihne o 3 dB.2x = 3dB,4x = 6dB,8x = 9db
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 06. November , 2008, 00:36:16 » |
|
Toto je nejaká odborná tema.Sa tu predvadzaju aký su dobrý v elekronike.Jedna fotka starého črepu a tu sa štátnica z toho robí.Ale kludne .radšej sem už nepoleziem lebo prodborná téma je to.Vy hrate na spajkovačkách s cinovým sustainom Radšej si dajte presne tak to nieje pre teba ,ze
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|