Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
10. November , 2024, 21:05:36
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: BICIE???  (Prečítané 37011 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
ravenarium
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

« Odpoveď #45 kedy: 28. Jún , 2007, 01:33:22 »

Ja som riesil bicie vo fruitiloopse, a islo mi to bez skolenia, mal som ale fruity loops 3, a v nom som nemohol zmenit v ramci jednej skladby ani rytmus ani tempo, co znamenalo ze som bol obmedzeny iba jednym tempom a rytmom napr 4/4 na celu skladbu, a tak som musel robit z jednej skladby aj 10 a mixovat ich v audacity dokopy. A este som nemohol urobit ani triolu co ma dost stvalo lebo som ich robil ako extra veci a domixovaval som ich potom.
No moja otazka znie, ako je to v novych verziach? Je to vychytane ci stale takto obmedzene? Lebo ak je to tam mozne fakt nic ine na hocijaku muziku nepotrebujem. Vyrobit sampel a pouzivat ho aj dynamiku menit, priradzovat rozne efekty a potom expedovat do nuenda to by sa mi pacilo.
Zrejme Rastis by mi mohol odpovedat ze ci je to v novsich verziach uz vychytane. Ak teda, dik.
Zaznamenané

Chapman Stick, touch guitar technic, extrem drumming, sofisticated inteligent brutality
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #46 kedy: 28. Jún , 2007, 08:31:48 »

Naj expert na FL je tu asi Rady. Ja v ňom už nejaký čas nerobím, ale kedysi som fičal na verzií 5. Zdá sa mi, že každý pattern v rámci songu mohol mať rôznu dĺžku v dobách, takže meniť taktovanie počas skladby nebol problém. Trioly by sa mali dať robiť v piano rolle, treba zapnúť SNAP na taký režim, aby kvantizácia sadla na trioly a nie na štvrťky, alebo osmičky. Horšie to asi bude so zmenami tempa, neviem, či sa to vo FL dá.

Inak Cubase má všetko toto veľmi elegantne vychytané.
Zaznamenané

kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #47 kedy: 28. Jún , 2007, 09:26:43 »

RAVENARIUM:Tempo sa mení kliknutím pravého tlačítka myši na okienko s tempom. Ak ti nestačia tamojšie možnosti zmeny, je tam aj možnosť ručne ho natapovať. :)
Ináč dúfam, že sa prítomný neurazia, ale otázky ohladom softwaru a sequencerov odporúčam smerovať na www.electrozone.cz. Tu sa väčšinou odpovede nedočkáš. Je to predsa len fórum o gitarách. Zdravíčko
« Posledná zmena: 28. Jún , 2007, 09:28:14 od don corleone » Zaznamenané

RED DEBILS
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #48 kedy: 28. Jún , 2007, 10:11:19 »

Tu sa väčšinou odpovede dočkáš.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #49 kedy: 28. Jún , 2007, 12:32:36 »

...
Ináč dúfam, že sa prítomný neurazia, ale otázky ohladom softwaru a sequencerov odporúčam smerovať na www.electrozone.cz. Tu sa väčšinou odpovede nedočkáš. Je to predsa len fórum o gitarách. Zdravíčko

Ja by som naopak apeloval - nechodte na electrozone.cz s kravinami. Je to forum, ktore sa snazi zubami nechtami drzat nejaku uroven. Vacsina tamojsich diskutujucich naozaj netuzi po kvantach novacikov s otazkami typu "ako sa meni tempo vo Fruity Loops". Tamojsie forum preslo uz niekolkymi krizami, ked znechutene poodchadzali seriozni ludia na urovni... Bez urazky - sam tam chodim radsej pozorne citat, ako smradit zakladnymi zaciatocnickymi dotazmi...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #50 kedy: 28. Jún , 2007, 14:16:31 »

ravenarium - Fruity Loops som pouzival kedysi strasne davno, verziu 3.xx. Nikdy som v tom vsak neurobil nic konkretne, takze nemam sajn o nejakych moznostiach alebo vychytavkach. Robil som v tom vylucne bicie v piano rolle, nie vo chlievikoch. Tie som si potom po stopach exportoval do wavov a sup do multitracku.

Pisal som to uz vela krat, ale nevadi. Bicie robim v Sonare a Battery. Do Battery chlievikov si ponatahujem sample. Dnes uz pouzivam vlastne z roznych nahravani zivych bubenikov. Kazdy Battery chlievik ma priradenu notu, ktora ho v piano rolle potom spusta. Kazdy chlievik dokaze mat aj samostatny audio vystup, aby sa mohol nezavisle efektovat, napriklad na snare jeden typ reverbu, na kopak iny, atd. Tych moznosti je v Battery viac, ale na uvod toto staci. V Sonare si potom nastavim kvantizaciu podla tempa a hustoty bicich, napriklad na 1/32 doby. A potom uz len mysou klikam od oka co potrebujem, kvantizacia mi to zrovna podla nastavenia. Je zarucene, ze od oka to nenacvakam nikdy presne, takze takto trosku oklamem strojovost. Potom to uz len dokolecka pocuvam, a filingovo poposuvam udery v case, aby to chytilo nejaku aspon naznakovu slapavost. Vsjo.

Nejake softy s narobenymi paternami a groovami nepouzivam, lebo mi to pride trochu trapne, ked si to nenaklikam sam.
« Posledná zmena: 28. Jún , 2007, 14:17:56 od Rastis » Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #51 kedy: 28. Jún , 2007, 16:42:45 »

Dnes uz pouzivam vlastne z roznych nahravani zivych bubenikov.

ta sa neces podelit?? :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #52 kedy: 28. Jún , 2007, 16:58:52 »

zakky - nemam ziadne ucelene sady. Ale ked robim nejake umele bicie, tak si spomeniem na oblubene nahravanie alebo oblubeneho bubenika alebo pribuzny zaner a nejake sample si povycvakavam z tych trackov podla potreby, niekedy uz aj naefektovane - ako kedy...
Zaznamenané
ravenarium
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #53 kedy: 30. Jún , 2007, 11:02:06 »

No Sonar, ok skusim to, a battery neviem co je ale uvidim. Neviem co presne znamena kvantizacia, a co Rastis tukas len tak od oka? Noty alebo chlieviky? No ako ale vidim budem musiet skusit vselico, urcite skusim aj nejaky najnovsi fruityloops ci je to vychytane.
Dakujem za odpovede chalani.
Feda
Zaznamenané

Chapman Stick, touch guitar technic, extrem drumming, sofisticated inteligent brutality
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #54 kedy: 02. Júl , 2007, 11:28:29 »

Kvantizacia - to je funkcia, ktora sa moze zapnut pri nahravani alebo zadavani MIDI not. Podla nastavenia kvantizacie sa MIDI noty automaticky poposuvaju v case do presnejsej podoby, ako sa zadali.

jeden priklad z praxe - klavesak hra na klaviature, ktoru ma cez MIDI zapojenu do PC, kde nahrava do MIDI sekvenceru noty, ktore hra. Zapne si kvantizaciu na napriklad 1/8. Vsetko co zahra nepresne sa automaticky poposuva v case vzdy k najblizsej 1/8 novej note (samozrejme musi hrat podla tempa nastaveneho v sekvencery). Kvantizacia na prilis dlhe noty je samozrejme strasne pocut a pokial hra clovek obzvlast nepresne, mozu sa noty rozhadzat do uplne inych rytmickych struktru, ako mali byt.

moj priklad z praxe - zapnem si v sekvencery jemnu kvantizaciu podla tempa a rucne klikam udery bicich. Vyhoda je, ze nemusim uplne presne pozerat a zvacsovat si nahlad, aby som klikal kde treba - samozrejme nemozem klikat uplne hocijako, ale s jemnou kvantizaciou to ide rychlejsie a navyse nehrozi az taka strojovost. No a samozrejme to treba potom este vela pocuvat a upratovat noty hore dole v case, nech tie bicie aspon trosku slapu...

revenarium - pisem samozrejme o klikani not do piano rollu, kde je absolutna rytmicka sloboda, oproti FL chlievikom. Ak sa nemylim, tak "dospele" sekvencery ani taketo chlieviky nemaju. Piano roll v FL samozrejme je tiez uz od trojkovych verzii.

o Battery sa tu uz pisalo v samostatnej teme.
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #55 kedy: 03. Júl , 2007, 14:58:01 »

ked chcem robit bicie v CUBASE, potrebujem k tomu nejake specialne sample?  Pomoooc!
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #56 kedy: 03. Júl , 2007, 15:22:37 »

ked chcem robit bicie v CUBASE, potrebujem k tomu nejake specialne sample?  Pomoooc!
Otázka skôr do témy o Cubase. V Cubase sa bicie dajú robiť dvoma spôsobmi. Buď si zapneš zabudovaný bicí synťák a naklikáš midi noty. Výhoda je, že to tam je zabudované a nieje to nijako zložité. Je to ale synťák (generátor zvukov) a nie sampler (prehrávač vzorkov) a ten zvuk nieje bohvie čo. Najmä na rock, na kadejaké tuc-tuc by sa možno aj hodil. Navyše, celé to ide iba do jednej stopy, takže na celú sadu môžeš hodiť iba jednu sadu efektov.

Alebo si pod Cubase spustíš napr. plugin Battery, ktorý prehráva sample. Obrovská výhoda je v tom, že si tam natiahneš také sample, aké sa ti páčia. KAždý sampel sa dá poslať do osobitnej stopy. Je to ale trochu zložitejšie (nie moc). Sample sa dajú pozháňať od všelikadiaľ, aj zadarmo. Nemusia byť špecálne, normálka *.wav. Zdá sa mi, že Battery podporuje aj *.sf2, ale s tým som v živote nerobil, tak neviem.
Zaznamenané

homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #57 kedy: 03. Júl , 2007, 15:27:47 »

Altostratus: vdaka, skusim to nejak poriesit Žmurk
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
ravenarium
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #58 kedy: 03. Júl , 2007, 23:00:28 »

Kvantizacia - to je funkcia, ktora sa moze zapnut pri nahravani alebo zadavani MIDI not. Podla nastavenia kvantizacie sa MIDI noty automaticky poposuvaju v case do presnejsej podoby, ako sa zadali.

jeden priklad z praxe - klavesak hra na klaviature, ktoru ma cez MIDI zapojenu do PC, kde nahrava do MIDI sekvenceru noty, ktore hra. Zapne si kvantizaciu na napriklad 1/8. Vsetko co zahra nepresne sa automaticky poposuva v case vzdy k najblizsej 1/8 novej note (samozrejme musi hrat podla tempa nastaveneho v sekvencery). Kvantizacia na prilis dlhe noty je samozrejme strasne pocut a pokial hra clovek obzvlast nepresne, mozu sa noty rozhadzat do uplne inych rytmickych struktru, ako mali byt.

moj priklad z praxe - zapnem si v sekvencery jemnu kvantizaciu podla tempa a rucne klikam udery bicich. Vyhoda je, ze nemusim uplne presne pozerat a zvacsovat si nahlad, aby som klikal kde treba - samozrejme nemozem klikat uplne hocijako, ale s jemnou kvantizaciou to ide rychlejsie a navyse nehrozi az taka strojovost. No a samozrejme to treba potom este vela pocuvat a upratovat noty hore dole v case, nech tie bicie aspon trosku slapu...

revenarium - pisem samozrejme o klikani not do piano rollu, kde je absolutna rytmicka sloboda, oproti FL chlievikom. Ak sa nemylim, tak "dospele" sekvencery ani taketo chlieviky nemaju. Piano roll v FL samozrejme je tiez uz od trojkovych verzii.

o Battery sa tu uz pisalo v samostatnej teme.

Okej, dakujem, jasne chapem, znie to ako dobra vec, uvidim ci to budem v buducnosti pouzivat, no paci sa mi ze viem co to je.
Zaznamenané

palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #59 kedy: 11. September , 2007, 11:28:33 »

Ok, vsetkych vas zdravim... mam dost skusenosti s robenim elektronickej hudby, takze nemam problem robit so samotnymi programami.  moj najvacsi problem su prave tie samotne sample. moze niekto poslat link na VAZNE dobry pack zlozeny z realnych bicich? alebo minimalne by stacilo nejake songy/albumy kde sa to da elegantne rippnut. ja som totiz zatial vo svojej zbierke hudby nic tak dobre nenasiel....prosim, nebudte lakomi!!!
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.223 sekund, 23 otázok.