Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 13:24:39
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: PRS Mark Tremonti SE vs. Gibson SG special  (Prečítané 12245 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
buro
stály hosť
Príspevkov: 754

http://sk-sk.facebook.com/people/Maros-Jurina/1544

« Odpoveď #45 kedy: 19. December , 2008, 00:16:28 »

Dnes som objednal Allender SE z UK, maju tam ceny o dost nizsie ak ov sr (nizsia VAT a pod)

Dam vediet kolko to bude komplet stat ked dojde, ale cena gitary je cca 490 L + cca 20 L doprava

Nevyhodou je vsak ze si ju nevyskusam pred kupou

Tak co ? este ti nedosla ?
Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #46 kedy: 19. December , 2008, 00:17:56 »

Zajtra pride tomu kamosovi Custom SE.
Tak hodim dojmy, atd... Na zdravie!
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #47 kedy: 19. December , 2008, 00:51:28 »

Mam na Vas, ktori ste mali moznost hrat na Allenderov model otazku, je to pravda, ze hmatnik je uzsi ako napriklad na singlecute? Ja som mal tu moznost hrat na PRS Singlecut SE asi pred dvoma tyzdnami a jedine co mi trosku na tejto nadhernej gitarke vadilo bolo, ze ten hmatnik sa mi zdal dost hruby a pre mna menej pohodlny. Prave preto ma zaujima ako je na tom Allenderov model alebo aj Custom model. Momentalne riesim dilemu ci kupit Schecter u ktoreho mi zase strasne vadi ta kobylka alebo prave PRS SE. Dik za odpovede a este pre autora tejto temy: sorry ze je to asi OT ale nechcel som zakladat dalsiu temu.

asi o tyzden bude na to recenzia :) zatial ti poviem tolko ze ano krk to tensi ale ak je clovek zvyknuty na ibanez tak je to predsalen ine. na aku muziku to chces? lebo ono to je aj nieje metalova gitara :)
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #48 kedy: 19. December , 2008, 08:31:03 »

Dostal som zaujimavu otazku, na ktoru neviem odpovedat, tak sa pytam vas.
Kamos sa rozhoduje medzi tymito dvoma gitarami. Obe z nich su super - hral som na nich.
Kamos hra vsetko mozne, od bluesu, Metallicu, Creed, Rock, atd. atd.... Hlavne take nadupane veci. Zahra si aj SOAD, aj pomale veci... taky rockovy mix.
Myslim si, ze rovnako dobre mu mozu posluzit obe gitary, obe su fakt vynikajuce.

Lenze on chce len jednu z nich a nevie sa rozhodnut. Ja mu radim obe. Bavím sa skvele Kazda je dobra na nieco... ale skor PRS. Žmurk
Co vy na to?

PS: Prosim nepiste: kup si Fender, LP, a pod. Nech je debata o tych dvoch gitarach. DAKUJEM Si píš!!!  Na zdravie!

Zdravíčko
kup si Fender alebo LP gibson Bavím sa skvele       hral som na to u Fera G a ked som chytil po tom LP gibson padla mi sanka ,podla mna o triedu počutelnejšia a lepšia gitara a to Fero ma tie najlepšie žiadne šunky ale su prekrasne no ja mam v tom jasno(STR,TeL,SG,LP) Zdravíčko
Zaznamenané

sandmann
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

When it's too loud, you are too old

« Odpoveď #49 kedy: 19. December , 2008, 08:49:47 »

asi o tyzden bude na to recenzia :) zatial ti poviem tolko ze ano krk to tensi ale ak je clovek zvyknuty na ibanez tak je to predsalen ine. na aku muziku to chces? lebo ono to je aj nieje metalova gitara :)

Tak na tu recenziu sa tesim! Som zvedavy ako tato gitarka obstoji. Tak nejde mi o to aby ta gitara mala krk ako ibanez :) ja som to skor porovnaval s krkom mojich lacnych smejdov Squier a B.C.Rich  a tiez Musicmana SUB1 mojho kamosa a jednoducho ten hmatnik PRS SE singlecut sa mi zdal o dost nepohodlnejsi a hruby, ale zase sa  mi pacilo co liezlo z bedne ked som na to hral.  To co by som na tejto gitarke hral by sa ani nedalo nazvat nejakym metalom, mozno nejake tie sekacky na modernejsi sposob ale to co hrame s kapelou je skor taky rock/metal s obcasnymi prog vyletmi  :)
Zaznamenané

Ibanez co ine? haha
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #50 kedy: 01. Január , 2009, 12:36:53 »

PRS SE seria je cela super uz som mal Allendera Tremontiho a teraz Custom a vsetko su to skvele gitary....
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #51 kedy: 01. Január , 2009, 13:20:01 »

PRS SE seria je cela super uz som mal Allendera Tremontiho a teraz Custom a vsetko su to skvele gitary....
Takze nedavno dosla kamosovi ta PRS custom SE. Objednaval ju naslepo, cez net - co chce naozaj odvahu a ak k tomu clovek setri kazdu korunu, tak o to s vacsim rizikom. Prisla mu zabalena v krabici, dostal k nej obal. Gitaru som chytil do ruk. ABSOLUTNE NIC Si píš!!! este raz NIC Si píš!!! nebolo potrebne nastavovat, len doladit a mohli sme ist hrat. Taketo veci ako action, vyska snimacov, oktavy(nakoniec ich ani nie je mozne nastavit) a pod. boli vynikajuco nastavene. Ja som prave z tych, co hned sa pustam do nastavenia vysky snimacov, ladenia oktav a pod... ale tu to vsetko bolo od vyroby naozaj profesionalne spravene.

Co sa tyka zvuku: Taky cisty zvuk som naozaj nepocul. Teply hrejivy zvuk. Je to cisty zvuk PRS. Nikoho ineho. Zvuk gitar PRS je doslova znackou tychto gitar. Hra to naozaj vynikajuco. Hned mi prisli na um kapely ako Creed, Alter Bridge, Linkin Park, Santana, Nickelback - priblizne samozrejme, kedze si uvedomim na akych modeloch hraju gitaristi tychto kapiel. Ale mozem bez vseliakeho prehnaneho vysledku povedat, ze cisty zvuk som dokazal nastavit PRESNE ako ma Alter bridge z prvej dosky. Vynikajuco mi gitara prisla na hranie stylu John Mayer, az skoro do bluesovych tonov. Velmi silna stranka tejto gitary je cisty zvuk.

Skresleny zvuk znel naozaj velmi teplo, KONKRETNE, ziadne blato, Pevny spevny zvuk. Velmi vela robi tonova clona, ktora je velmi citliva. Prejavilo sa to hlavne u cisteho zvuku. Doslova som bol prekvapeny snimacmi, ako pocut kazdu jednu strunu aj pri tom najvyssom skresleni. Vynikajuce na akordy zasa typu Alter Bridge, vynikajuce na Linkin Park...Podladena znie este lepsie. Dokonca aj DT sa na nej hral vynikajuco. Zahral som si Smooth so Santanom ha ha ha - vysledok vynikajuci.
Gitara naozaj ladi vo vsetkych polohach. Jednoducho povedane profesiolna gitara. Hoci citit tam velmi malo pracu malych zltych ludi... ha ha ha Mozno to bol len moj pocit, kedze zalezi mi na pocite z nastroja. Vrelo odporucam kazdemu. Ci metalistom, jazzmanom, bluesmanom, popikovym hracom,... Na koncertovanie si ju isto kupim.  Žmurk
 Na zdravie!

Skoda, ze nerobia aj sedmickove modely seriovej vyroby, ci uz SE alebo tie Profi.
Zaznamenané

xing
stály hosť
Príspevkov: 936

« Odpoveď #52 kedy: 01. Január , 2009, 17:41:38 »

Tak co ? este ti nedosla ?

Jasne dosla uz aj mne. Jedna sa konkretne o model Allender

Gitarka je to velmi dobra, ale zas az tak vela som ich nemal, takze hodnotenie subjektivne, aj ked kvalitu nastroja potvrdilia aj dalsi dvaja znami, ktori ja vyznaju viac.

Mne tovarne nastavenie az tak velmi nevyhovovalo. Makke struny a trosku vysoko, aj ked ladenie bolo super.
Nakolko pouzivam sadu strun 10-52, musel som sa pustit do nastavovania. Prvy "sok" nastal, ked som sa snazil osadit struny. Drazky v nultom prazci boli priliz uzke, takze som sa musel trochu pohrat s pilnickom.
Dalej som nahodil piatu pruzinu na tremole, kvoli strunam som musel aj dotiahnut vyztuhu krku, tym padom trebalo dostelovat aj oktavy

S nastavednim som mal ako laik dost prace, ale musim povedat ze gitara ladi skvele vo vsetkych polohach.

Takisto tremolo funguje tak ako ma - gitara sa pri jeho zneuziti trochu rozladi - je to kvoli tomu, ze mechanika je nezamykacia, funguje ale dobre.

K snimacom - na moj vkus maju zvuk trochu menej vyskovy, to ale nebol problem, trochu som pridal vysky na aparate a bolo. Cisty zvuk je krasny - najviacej sa mi paci medzipoloha. Skreslenie takisto super, hlavne krkovy snimac pri solach doslova spieva.

Nieco, co sa mi nepaci: umiestnenie prepinaca snimacov je trochu nepohodlne. Takisto polohove znacky vyzeraju super, potrebujem si este zvyknut hlavne na tie vo vyssich polohach - tam je totiz jeden netopier cez 6 prazcov, co trochu stazuje orientaciu, ale to je iba o zvyku
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #53 kedy: 04. Február , 2009, 22:41:48 »

Takze nedavno dosla kamosovi ta PRS custom SE. Objednaval ju naslepo, cez net - co chce naozaj odvahu a ak k tomu clovek setri kazdu korunu, tak o to s vacsim rizikom. Prisla mu zabalena v krabici, dostal k nej obal. Gitaru som chytil do ruk. ABSOLUTNE NIC Si píš!!! este raz NIC Si píš!!! nebolo potrebne nastavovat, len doladit a mohli sme ist hrat. Taketo veci ako action, vyska snimacov, oktavy(nakoniec ich ani nie je mozne nastavit) a pod. boli vynikajuco nastavene. Ja som prave z tych, co hned sa pustam do nastavenia vysky snimacov, ladenia oktav a pod... ale tu to vsetko bolo od vyroby naozaj profesionalne spravene.

Co sa tyka zvuku: Taky cisty zvuk som naozaj nepocul. Teply hrejivy zvuk. Je to cisty zvuk PRS. Nikoho ineho. Zvuk gitar PRS je doslova znackou tychto gitar. Hra to naozaj vynikajuco. Hned mi prisli na um kapely ako Creed, Alter Bridge, Linkin Park, Santana, Nickelback - priblizne samozrejme, kedze si uvedomim na akych modeloch hraju gitaristi tychto kapiel. Ale mozem bez vseliakeho prehnaneho vysledku povedat, ze cisty zvuk som dokazal nastavit PRESNE ako ma Alter bridge z prvej dosky. Vynikajuco mi gitara prisla na hranie stylu John Mayer, az skoro do bluesovych tonov. Velmi silna stranka tejto gitary je cisty zvuk.

Skresleny zvuk znel naozaj velmi teplo, KONKRETNE, ziadne blato, Pevny spevny zvuk. Velmi vela robi tonova clona, ktora je velmi citliva. Prejavilo sa to hlavne u cisteho zvuku. Doslova som bol prekvapeny snimacmi, ako pocut kazdu jednu strunu aj pri tom najvyssom skresleni. Vynikajuce na akordy zasa typu Alter Bridge, vynikajuce na Linkin Park...Podladena znie este lepsie. Dokonca aj DT sa na nej hral vynikajuco. Zahral som si Smooth so Santanom ha ha ha - vysledok vynikajuci.
Gitara naozaj ladi vo vsetkych polohach. Jednoducho povedane profesiolna gitara. Hoci citit tam velmi malo pracu malych zltych ludi... ha ha ha Mozno to bol len moj pocit, kedze zalezi mi na pocite z nastroja. Vrelo odporucam kazdemu. Ci metalistom, jazzmanom, bluesmanom, popikovym hracom,... Na koncertovanie si ju isto kupim.  Žmurk
 Na zdravie!

Skoda, ze nerobia aj sedmickove modely seriovej vyroby, ci uz SE alebo tie Profi.

čeče,z Teba musia mat obchodníci radost.Čo som si prečítal posledné príspevky,tak ideš kupovat PRS,Mark 5,Plexi,Musicman,satrošove pedále ;DA potom že je kríza Na zdravie!
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #54 kedy: 04. Február , 2009, 22:45:58 »

čeče,z Teba musia mat obchodníci radost.Čo som si prečítal posledné príspevky,tak ideš kupovat PRS,Mark 5,Plexi,Musicman,satrošove pedále ;DA potom že je kríza Na zdravie!
ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Pockaj pockaj, uvediem to na spravnu mieru.

PRS - to kupoval kamos, super gitarka.
Mark V - teraz nie, pockam si, nech sa prevari.
Plexi - to do konca roka, co je casu az az.
Musicman - leto.
Pedale - sporim.

Ja krizu nemam.   Bavím sa skvele
 Na zdravie!
Zaznamenané

ff
miestny štamgast

« Odpoveď #55 kedy: 04. Február , 2009, 22:52:06 »

ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Pockaj pockaj, uvediem to na spravnu mieru.

PRS - to kupoval kamos, super gitarka.
Mark V - teraz nie, pockam si, nech sa prevari.
Plexi - to do konca roka, co je casu az az.
Musicman - leto.
Pedale - sporim.

Ja krizu nemam.   Bavím sa skvele
 Na zdravie!

No ja neviem,ale aj pri tom prse/po slovenský koze/ som sa dočítal"na koncertovanie si ju isto kúpim" :drink:Ináč máš to pekne nalinkované podla ročných období.Škoda že sú len štyri Bavím sa skvele
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #56 kedy: 04. Február , 2009, 22:54:45 »

No ja neviem,ale aj pri tom prse/po slovenský koze/ som sa dočítal"na koncertovanie si ju isto kúpim" :drink:Ináč máš to pekne nalinkované podla ročných období.Škoda že sú len štyri Bavím sa skvele
povez ale čo ty maš od dneskajška za svinu,,robil som ti predsa šofera Bavím sa skvele  mam z teba radot amater Bavím sa skvele len ticho zavidim a fajčim jednu od druhej Na zdravie!
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #57 kedy: 04. Február , 2009, 22:58:08 »

To je svata pravda.  Bavím sa skvele

Ale tak aspon sa tak utesujem, ze co budem mat. Robi mi to radost a mam chut zit.  ha ha ha
 Na zdravie!
Zaznamenané

ff
miestny štamgast

« Odpoveď #58 kedy: 04. Február , 2009, 22:59:06 »

To je svata pravda.  Bavím sa skvele

Ale tak aspon sa tak utesujem, ze co budem mat. Robi mi to radost a mam chut zit.  ha ha ha
 Na zdravie!
Ten pocit dôverne poznám Na zdravie!
Zaznamenané
ff
miestny štamgast

« Odpoveď #59 kedy: 04. Február , 2009, 23:04:17 »

povez ale čo ty maš od dneskajška za svinu,,robil som ti predsa šofera Bavím sa skvele  mam z teba radot amater Bavím sa skvele len ticho zavidim a fajčim jednu od druhej Na zdravie!
Beeee
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 23 otázok.