Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 12:23:23
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: rozdiel medzi ampom s EL84 a EL34 alebo 6L6  (Prečítané 6486 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #15 kedy: 14. December , 2008, 17:07:14 »

Podľa tabuľky sa dá z jednej EL 84 dostať max. 12 wattov, takže sú to reálne hodnoty.
To akože napr. Marshall DSL 401 by musel mať 8 EL 84-iek na výkon 40 w ?  ha ha ha
pletiez si hrusky s jablkami,ale nevadi  :)
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast

« Odpoveď #16 kedy: 14. December , 2008, 17:09:49 »

nieje to tak, ak marshall kresli predimenzovanym koncom tak moze dosiahnut tych 40 wattov. moj zosik ma pri plnom vykone 95-100 watt a to je 50 wattove jmpcko. kanadske traynor bassmany davaju na 2x el34 120 watt - asi ako hiwatt 50tka. vsetko je to dane trafakmi atd..
Prosim ta a toto si sa kde dozvedel  ha ha ha
Zaznamenané
Gazda
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #17 kedy: 14. December , 2008, 17:12:31 »

pletiez si hrusky s jablkami,ale nevadi  :)
Ok, skús vysvetliť  :)
Zaznamenané

...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
Valla
miestny štamgast
Príspevkov: 2227

nikki sixx a palo horvath 4ever :D :D

« Odpoveď #18 kedy: 14. December , 2008, 17:13:13 »

nieje to tak, ak marshall kresli predimenzovanym koncom tak moze dosiahnut tych 40 wattov. moj zosik ma pri plnom vykone 95-100 watt a to je 50 wattove jmpcko. kanadske traynor bassmany davaju na 2x el34 120 watt - asi ako hiwatt 50tka. vsetko je to dane trafakmi atd..
to neni vykon Nezahrávaj sa to je uplne nieco ine Žmurk
Zaznamenané

Milujem Marshall Si píš!!!
piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D
Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod,
Veď celý svet mi leží pri nohách
ja nečakám na žiadny návod
mám svojich síl za celý národ.
 Skončím to trápenie s tou mojou výchovou,
nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
Valla
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 14. December , 2008, 17:14:07 »

Podľa tabuľky sa dá z jednej EL 84 dostať max. 12 wattov, takže sú to reálne hodnoty.
To akože napr. Marshall DSL 401 by musel mať 8 EL 84-iek na výkon 40 w ?  ha ha ha
stacia 4 a mas 40W  Zdravíčko
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #20 kedy: 14. December , 2008, 17:20:35 »

stacia 4 a mas 40W  Zdravíčko

to si sa kde dozvedel na tom ceskom fore co sa to chodis vypytovat ?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
brdo prvy
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 14. December , 2008, 17:21:59 »

Ok, skús vysvetliť  :)
Pa je maximalny stratovy vykon elektronky.Vystupny vykon zosilovaca s tymto parametrom niako priamoumerne ani inac nesuvisi.Vystupny vykon ovplyvnuje este vela inych faktorov,tak ze si len zratat nejake cisla za ktorymi je jednotka WATT nestaci.
« Posledná zmena: 14. December , 2008, 21:28:19 od brdo prvy » Zaznamenané
Beholdrian
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 90

« Odpoveď #22 kedy: 14. December , 2008, 21:19:08 »

Pa je maximalny stratovykon elektronky.Vystupny vykon zosilovaca s tymto parametrom niako priamoume ani inac nesuvisi.Vystupny vykon ovplyvnuje este vela inych faktorov,tak ze si len zratat nejake cisla za ktorym je jednotka WATT nestaci.

To je pravda PA parameter nema z realnym vystupnym vykonom elektronky skoro nic, jednoducho zalezi vzdy od schemy zapojenia ampu a aj od druhu lamp nieje EL84 ako EL84. Ale jednoducho pár EL84 dava priblizne 20W +/-5W podla zapojenia, dva pary v mostiku davaju dvojnasobok cize zhruba 40W. A vystupne trafo hra tiez svoju ulohu.
Zaznamenané
Valla
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 14. December , 2008, 21:20:50 »

To je pravda PA parameter nema z realnym vystupnym vykonom elektronky skoro nic, jednoducho zalezi vzdy od schemy zapojenia ampu a aj od druhu lamp nieje EL84 ako EL84. Ale jednoducho pár EL84 dava priblizne 20W +/-5W podla zapojenia, dva pary v mostiku davaju dvojnasobok cize zhruba 40W. A vystupne trafo hra tiez svoju ulohu.
zalezi hlavne od napatia a pracovneho bodu lampy Zdravíčko
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 14. December , 2008, 21:44:26 »

Aby som sa viadril k veci,tak tieto krpate ampy 20/20 hraju rtosku dietnejsi na rodiel od ich mocnejsich bratov 50/50 atd.
Je to na ukor priestoru v ktorych je do napratane.Uz komba s 84kami su na tom lepsie ,lebo su tam predsa len uz macatejsie trafa (hlavne vystupne)
Zaznamenané
GHS
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 30. Marec , 2009, 08:18:20 »

Zdravíčko Chcem sa opytat ... vie tu niekto spravit kvalitne ukazky jedneho zosilovaca,na ktorom bude natoceny jeden zvuk,a vymenia sa len lampy?(cisty,skresleny)
« Posledná zmena: 30. Marec , 2009, 08:19:13 od GHS » Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #26 kedy: 30. Marec , 2009, 08:32:26 »

ja som to tu urobil nahral som na ten isty box marshall s 84kami a s 34kami a tažko povedat čo je lepšie ja tam nakrutim podobny zvuk,34kovy je taky spevavejši ale to maš jedno je to nepodstatne a strata času radšej skladaj Zdravíčko Bavím sa skvele
Zaznamenané

GHS
Hosť
« Odpoveď #27 kedy: 30. Marec , 2009, 08:43:32 »

ja som to tu urobil nahral som na ten isty box marshall s 84kami a s 34kami a tažko povedat čo je lepšie ja tam nakrutim podobny zvuk,34kovy je taky spevavejši ale to maš jedno je to nepodstatne a strata času radšej skladaj Zdravíčko Bavím sa skvele

Presne som tusil ze toto niekto napise.Ja viem ze to nieje podstatne.A u teba zvlast  Bavím sa skvele ... ale keby mal niekto chut nech to nahra a hodi sem ukazky.Myslim si ze s jednym zvukom ale roznymi lampami to je jedno ked ti zacnu valit na podiu bicie a basa ... to mozes mat aj lampy ABC 873 CHY vyrobene v mongolsku ...
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #28 kedy: 30. Marec , 2009, 10:01:36 »

nieco podobne som nasiel na mesaboogie fore
boli tam ukazky Roadstera s EL34 50 aj 100W a toiste s 6L6 (clean aj lead)
skus popozerat tam
Zaznamenané
Yaro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 692

« Odpoveď #29 kedy: 30. Marec , 2009, 10:39:41 »

No super to som potreboval vediet. Lebo mal som vacsinou 100W hlavy a to som mohol dat tak max na 3cku a uz som prehlucoval celu kapelu. A tak isto na koncertoch v slovenskych podmienkach to nemas sancu vyhulit lebo potom to hra hlasnejsie ako cele PAcko. Teraz staviam rack a chcem to tak akurat. Podla mna 20 poctivych Watov musi stacit na vsetky potreby gitaristu ci v skusobni alebo na koncerte. Ved urcite ked hram na tej mojej 100w hlave a zmeral by som to hram tak max 20W vykon.

A s tou mesou si ma tiez potesil prave ten amp planujem kupit. Nemam sice TriAxis ale JMP1 no mohlo by to mat zaujimavy zvuk.

Dik moc.
Ja teraz pouzivam ako koncak k Mesa StudioPreamp stary nemecky zosik MV3 ktory ma 12w (samozrejme lampa) a nemozem na tom hrat silnejsie ako na stvrtke, uz vtedy to slusne reve.  Takze 20/20 je cez usi dost.  Žmurk
Zaznamenané

Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.