Telecaster je krasna gitara a velmi univerzalna - na moj '72 Custom nedam dopustit. Mal som tam ovsem Soller sivcak krk (palisander) a kombinacia origo Seth Lover humbuckeru na krku a Texas Special Custom Shop na bridge a dve samostatne tonove clony a dve volume fidlatka davaju skoro neobmedzenu skalu zvukov. Ten hambac pluje aj klasicke mellow jazzove tony. Nie je to nejak zvlast krasna gitara a zapojenie je cisto Gibsonacke ale hra to ako Tele a asi to aj je Tele...
Klasicky '52 telecaster je tiez univerzalny nastroj a s dobrymi snimacmi dokaze kludne aj metalovy masaker (akurat nie je dost spicaty) - ked sa mam zapojit do diskusie o tom co je a co nie je tele tak vsetko co vyzera a hra ako tele je tele, iba ze by to bolo nieco ine.
Na zaver tu mam moju variaciu - moj Squier '51 ktory mam upraveny a je to v podstate telecaster plus. Krk je US tele, snimac na krku je stratacky lace chrome dome, na kobyle nejaky fesny hambac od Seymour Duncan - mam tam prerobenu kobylku ako na tele (struny cez telo, ano ano vrtacka) a fidlatka ako ma tele, zapojene ako tele, krk ma ako tele, kobylu ma ako Tele.
A teraz otazka - je toto Squier'51 Tele viac ako to '72 Tele hore?
Je Robert Fico tiez aspon ciastiocne Telecaster?
Kolko Telecastrov sa zmesti do Trabanta? (combi je cheat!)
Preco nema Telecaster OFF knoflik?