Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 04:25:09
Strán: 1 ... 6 7 [8] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Telecaster podla mna!  (Prečítané 26161 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
zakky
Hosť
« Odpoveď #105 kedy: 09. Marec , 2009, 16:32:29 »

mne sa ten fifty one velmi paci, az na ten chromovy humbucker, inak super.....robi to aj fender?
Zaznamenané
DominkO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 91

*1852-still alive

« Odpoveď #106 kedy: 09. Marec , 2009, 16:50:18 »

...j, 51 vyzera paradne a co sa tyka tele 72 mne sa nahodou vyzorvo velmi paci, Keith Richards ho tiez pouzival...
Zaznamenané

Alvaro 410, Fender Strat HW1, Fender Super Reverb
zakky
Hosť
« Odpoveď #107 kedy: 09. Marec , 2009, 16:54:14 »

ja by som tu 51ku chcel len keby bolo nieco kvalitnejsie ako squier  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Robo.
nováčik
*
Príspevkov: 17

We are accidents waiting to happen.

« Odpoveď #108 kedy: 09. Marec , 2009, 18:03:42 »

No, Squier '51 je ako nova dost ohyzdna gitara:

Robi to len Squier, vlastne robil kedze uz sa nevyraba a bol to asi jediny 'originalny' dizajn Squieru... Telo ma ocividne tvar Strata ale output jack je zboku ako na Tele a najma 'neck pocket' je na telecastrovsku hranatu patku krku. Krk je Telecastrovsky, tvar dekla je zase a la Fender Bass '51 (preto Squier '51).

Moja zacala svoj zivot ako ilustracia hore, kupena za par supov vo vypredaji. Nasledoval uchylny a cielavedomy tuning spocivajuci v:

1. vymenena kobylka (ano, taka ista sa montuje na drahe Framusy a je tazka ako krava), prevrtane diery v tele na telecaster system zelezne valceky a struny cez telo. Vysledok = sustain.

2. vymeneny dekel za tortiose shell custom deluxe z www.guitarfetish.com (robia vela veci specialne na Squier '51)

3. krkovy snimac vymeneny za Lace Sensor Chrome Dome, humbucker za Seymour Duncan, chromova obruc a krytka su len pseudoesteticke prvky.

4. control plate vymenena za IanRich Custom '51 plate s otvorom na dva CTS potaky a 5-way switch - http://shop.seeker.co.nz/51/51_chrome.aspx

5. origo Fender switch tip na Tele a origo Tele knofliky, pod tym vsetkym nanovo utobena elektrika a switchcraft output jack

6. USA Fender krk z 2005 Telecastra (yeeeah)

Ked to tak zhrniem tak povodne je tam jedine telo ale stale je to Squier a som nann pysny (vsetko som si sam zbastloval). Zapojene to je momentalne

1 krkovy snimac
2 krkovy aj humbucker
3 krkovy a humbucker rozpojeny na singel
4 humbucker
5 humbucker rozpojeny na singel

Dobra gitara z toho vznikla, ale ked tak nad tym rozmyslam je teraz pod postelou v kufriku a vonku mam aj tak Strat Beeee

DominkO - mne sa moja '72 custom tiez velmi pacila aj vzhladom, ale vacsina ludi sa s mojim nazorom akosi nestotoznuje, a ano ano, ta gitara ma strasny keith factor!

Este mi napadlo, ze na baze Squier 51 urobil John Cruz origo Masterbuild hybrid tele a strata (ovsem s origo kobylou telecaster) presne vo farbe vintage blonde a stala asi 15.000 dolarov. :D

Zaznamenané

If you can't do it with a Strat you're doing it wrong.
zakky
Hosť
« Odpoveď #109 kedy: 09. Marec , 2009, 18:19:12 »

mne sa praveze paci ten oroginal, akurat by som si dal vpredu hambaker a a dozadu nejaku kurvu silnu  Bavím sa skvele

nasiel som aj typka co si spravil taketo nieco
http://picasaweb.google.com/UnkieAl/FerdenFiftyOne#5139865570819777842

pekna plesnivina :) no porozmyslam

po kolko idu tieto skvejry?
Zaznamenané
Robo.
nováčik
*
Príspevkov: 17

We are accidents waiting to happen.

« Odpoveď #110 kedy: 09. Marec , 2009, 18:51:27 »

po kolko idu tieto skvejry?

Stoja doslova par supov, na nase mozno nejakych 2500-3000 korun. Mna moja vysla asi 90 libier (v 2006)

Mozes tam hodit co len chces a vyblaznit sa podla seba, to sa mi na tom paci. Robia sa len v troch prevedeniach - vintage blonde, cierna a sunburst.
Zaznamenané

If you can't do it with a Strat you're doing it wrong.
sevo
stály hosť
Príspevkov: 995

« Odpoveď #111 kedy: 12. Marec , 2009, 08:27:49 »

http://www.bachmusik.com/system/media/products/TC%20BACH%20HEH%20CELEK.jpg

http://www.bachmusik.com/system/media/products/TC%20BACH%20HEH%20POHLL.jpg
Zaznamenané

...vtedy bolo dobre lebo ine nebolo a teraz lebo
sa take už nerobí...
Filko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 271

« Odpoveď #112 kedy: 21. Marec , 2009, 17:42:36 »

je aj telecaster james root singature .. ale to bude asi drahe .... ja tiež by som chcel taky nejaky telecaster
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #113 kedy: 06. Júl , 2009, 14:37:14 »

Prosím vás, neviete niekto ci existuje fender telecaster ktorý má aspoň jeden humbucker? O nejakom sice viem ale na nom ma odrádza to ze ma styri potenciometre a ja si praveze trvam na tych klasickych dvoch potenciometroch ake maju standardne telecastre...uz som kvoly tomu presedel dost dlho a nenasiel som nic take...chcem snad vela?

... nemusis kupovat gitaru s humbuckerom. Ved si ho tam nahodis sam, ale ja by som humbucker k hmatniku nedaval. Zabijes tym zvuk ... urob to podobne ako Richie Kotzen:

... ja mam US Tele DeLuxe a chcem silnejsie snimace, ale humbucker dam len ku kobylke. Idem nahodit DP318 ktory je vyrobeny pre Tele a ma dostatocne silny output:

... k hmatniku ak chces prieraznejsi zvuk ktory nebude prilis basovy skus vyborny DP416 - "Area 61" ktory vobec nesumi ako standartne single. Alebo ak chces naozaj silny singlac tak potom DP409 - "Virtual Vintage Heavy Blues 2" ktori je tiez postaveny na "Dimarzio - Area" technologii a budes vybaveny. Zvuk bude silny a plny a nestrati singlovu charakteristiku. Musel som ale zohnat novu plastikovu dosku pretoze tieto singlace su pre Strat a su o par milimetrov dlhsie ako Tele neck snimace. A ak sa ti bude chiet ostrejsi zvuk nahodis 500K potenciometre, pretoze povodne su 250K a na tone potak das tiez S-1 alebo klasicky "pull & push" potenciometer s prepinacom aby si mohol prepinat ten humbucker do "dva single" a humbucker modu ... trochu sa s tym treba pohrat a som si isty ze budes spokojny ...
« Posledná zmena: 06. Júl , 2009, 14:48:28 od cembo » Zaznamenané
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #114 kedy: 06. Júl , 2009, 14:44:20 »

Pozor na piskanie, ked das silny hambac do telecastra do tej plechovej kobylky, bude ti napiskavat. Kamosovi nepomohlo uz nic ine, len vymenit celku kobylku za mosaznu. Do tej plechovej vintage kobyly mozu ist len slabe single.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
cembo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #115 kedy: 06. Júl , 2009, 14:50:31 »

... to som si neuvedomil. Vdaka, hodim na to oko. Ale ked su tie humbace stavane na Tele, nemali by to robit ...
« Posledná zmena: 06. Júl , 2009, 14:52:12 od cembo » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #116 kedy: 06. Júl , 2009, 18:41:12 »

... ja mam US Tele DeLuxe a chcem silnejsie snimace, ale humbucker dam len ku kobylke.

To je cisty hriech u Tele a za to by som upaloval.  Ja som čert..
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #117 kedy: 06. Júl , 2009, 21:26:13 »

To je cisty hriech u Tele a za to by som upaloval.  Ja som čert..

Venuj sa tym polenam Les Paul  Bavím sa skvele

Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
cembo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #118 kedy: 07. Júl , 2009, 14:21:27 »

... aspon ten singlac pri hmatniku musi ostat :) ...
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #119 kedy: 20. Október , 2009, 12:07:50 »

konečne vyrabaju  john5 signaturku s hlavou ako origoš tele Si píš!!!

neni nadherna Si píš!!! ma to bit kopia tej jeho drahej.....

http://www.squierguitars.com/products/index.php?partno=0301005506

a ostava ten dobry coutry zvuk aj s hambačami

dufam že bude lacna ako všetky Squier gitary :-D
Zaznamenané

Strán: 1 ... 6 7 [8] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.071 sekund, 23 otázok.