Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
29. November , 2024, 04:33:31
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gibson Les Paul Tradional - NOVY MODELOVY RAD 2008  (Prečítané 30938 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
udry
Hosť
« Odpoveď #45 kedy: 19. December , 2008, 17:15:23 »

Nie je toto stale ta ista debata, co vzdy, ked sa tu bavi o Burny, Greco vs. Gibson?
Tak to zas nie. Gitarar a japonske firmy je o inom. Ale to už je na inu debatu.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #46 kedy: 19. December , 2008, 17:15:37 »

vyroba stoji 500USD ostatne tam ma pridrbane vyrobca a obchodnici to je cely gibson  Popiskujem si
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #47 kedy: 19. December , 2008, 17:19:43 »

Tak to zas nie. Gitarar a japonske firmy je o inom. Ale to už je na inu debatu.

Ale pointu prispevku si hadam pochytil, tak sa nechytajme za slovicka Žmurk. Pekne to zhrnul Rastis - fetisisti vs. realisti.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #48 kedy: 19. December , 2008, 17:21:11 »

ja tiez pridam svoju trosku: kdekto sa tu rozplyva nad custom shopmi velkych firiem, kde sa prezentuje ako to robia chlapici pomaly pinzetami po triesockach :) a ked to iste spravi slovensky vyrobca, tak je to uz nehrajuci nastroj. zaujimalo by ma preco? (material, HW neberiem ako argument, ked sa chce, tak sa da zohnat vsetko) tak v com to je? voodoo, zazracna vodicka? alebo je to proste len psychicke placebo, ze aha logo, tak to musi hrat automaticky dobre a vsetky zmysly idu do prdele, aj ked vacsina argumentov je, ze mam svoje usi (na druhej strane najcastejsie sa vie urcit uz odpohladu podla loga na hlave, ci nastroj hra alebo nehra a o usiach ani nechyrovat Popiskujem si )
« Posledná zmena: 19. December , 2008, 17:22:01 od styrioci » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #49 kedy: 19. December , 2008, 17:37:43 »

ja tiez pridam svoju trosku: kdekto sa tu rozplyva nad custom shopmi velkych firiem, kde sa prezentuje ako to robia chlapici pomaly pinzetami po triesockach :) a ked to iste spravi slovensky vyrobca, tak je to uz nehrajuci nastroj. zaujimalo by ma preco? (material, HW neberiem ako argument, ked sa chce, tak sa da zohnat vsetko) tak v com to je? voodoo, zazracna vodicka? alebo je to proste len psychicke placebo, ze aha logo, tak to musi hrat automaticky dobre a vsetky zmysly idu do prdele, aj ked vacsina argumentov je, ze mam svoje usi (na druhej strane najcastejsie sa vie urcit uz odpohladu podla loga na hlave, ci nastroj hra alebo nehra a o usiach ani nechyrovat Popiskujem si )

Uz som to tu milionkrat pisal. A napisem este raz.  Ja som čert..

Dnes sa da zohnat perfektny Gibson za plus minus 50 tisic. Dnes ma u nas na Slovensku vyjde hand made Les Paul na 30-50 tisic s vopred neistym vysledkom. Gibson ma hodnotu, udrzi si ju, je to navyse aj akysi etalon, symbol. Handmade je nepredatelny. Co este dodat? Ak by stali kvalitne handmade Les Pauly 20 tisic, tak som ticho.
« Posledná zmena: 19. December , 2008, 17:38:08 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #50 kedy: 19. December , 2008, 17:38:27 »

Houdini,čitaj pozornejšie. Je rozdiel  o1/3 lacnejšie a za 1/3./ a ked sa bude dat zohnat "do roka" za 45000 litrov,tak si kupim hned dva. Žmurk/

No ved z USA a potom jazdeny za to isto zozenies Som frajer
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #51 kedy: 19. December , 2008, 17:39:09 »

Dnes sa da zohnat perfektny Gibson za plus minus 50 tisic. Dnes ma u nas na Slovensku vyjde hand made Les Paul na 30-50 tisic s vopred neistym vysledkom. Gibson ma hodnotu, udrzi si ju, je to navyse aj akysi etalon, symbol. Handmade je nepredatelny. Co este dodat? Ak by stali kvalitne handmade Les Pauly 20 tisic, tak som ticho.

tak tak. a keby stali robenaky 15-20 tis tak som aj ja ticho
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #52 kedy: 19. December , 2008, 17:40:39 »

toto je vsetko svata pravda. tu sa skorej polemizovalo o tom, ze miestny clovek nema sancu dosiahnut zvukove kvality originalu.
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #53 kedy: 19. December , 2008, 17:40:51 »

Inak si ten link precitajte, sa tam Gibson chvali ze tam prvykrat pouzil nejaku masinku az z Nemecka na prazce...
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
udry
Hosť
« Odpoveď #54 kedy: 19. December , 2008, 17:44:34 »

Progrocker:netahaj sem,či je predatelny alebo nepredatelny.Tym nech sa zaoberaju kšeftary.A ked budem chcet taku gitaru predat,tak tam capnem logo Gibson a bezproblemov ju predam. Po svete koluje kvantum fake Gibsonov.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #55 kedy: 19. December , 2008, 17:45:09 »

toto je vsetko svata pravda. tu sa skorej polemizovalo o tom, ze miestny clovek nema sancu dosiahnut zvukove kvality originalu.

Co je to original?

1. seriovy Gibson -- vyrobca ho v pohode moze aj prekonat, vobec sa nehadam
2. nejaky Historic model z Custom Shopu -- aj ten moze vyrobca napodobnit v klude, aj prekonat
3. starsi Gibson trebars zo 70tych rokov -- tu uz vyrobca nema moc sancu, tie gitary zneli vacsinou dost odlisne, vdaka inej konstrukcii, snimacom atd...
4. original Gibson z 50tych rokov po zaciatok 60tych -- nas vyrobca nema sancu kvoli drevu, snimacom atd.

Opakujem, nemam v zasade nic proti handmade kopiam, len sa skratka neoplatia.
« Posledná zmena: 19. December , 2008, 17:46:50 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #56 kedy: 19. December , 2008, 17:46:34 »

Progrocker:netahaj sem,či je predatelny alebo nepredatelny.Tym nech sa zaoberaju kšeftary.A ked budem chcet taku gitaru predat,tak tam capnem logo Gibson a bezproblemov ju predam. Po svete koluje kvantum fake Gibsonov.

No to by som rad videl, ako by si ju predaval. Bavím sa skvele

Faktor udrzania ceny je dolezity a toto je obzvlast nevyhoda handmade, kde nemam zaruceny dobry vysledok a spokojnost. Co potom ked ju ani za 2/3 cenu nepredam?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #57 kedy: 19. December , 2008, 17:48:11 »

Co je to original?

1. seriovy Gibson Les Paul -- vyrobca ho v pohode moze aj prekonat, vobec sa nehadam
2. nejaky Historic model z Custom Shopu -- aj ten moze vyrobca napodobnit v klude, aj prekonat
3. starsi Gibson trebars zo 70tych rokov -- tu uz vyrobca nema moc sancu, tie gitary zneli vacsinou dost odlisne, vdaka inej konstrukcii, snimacom atd...
4. original Gibson z 50tych rokov po zaciatok 60tych -- nas vyrobca nema sancu kvoli drevu, snimacom atd.

vsak zase sa zhodneme... aj tak nie je ziadny etalon Gibson zvuku, kdeze jednotlive "rovnake" modely z roznych obdobi nehraju identicky. takze mozme hovorit a kvazy "etalone LP" zvuku a do takehoto kvazy "etalonu LP" zvuku sa zmesti kadeco :)

RobG - pod mi chytro vynadat  Bavím sa skvele

Na zdravie!
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #58 kedy: 19. December , 2008, 17:50:02 »

Co je to original?

1. seriovy Gibson -- vyrobca ho v pohode moze aj prekonat, vobec sa nehadam

Ale ved ste tu x-krat pisali,že sa lišili kus od kusu.Tak o čom to je. Tak ten hand made bude hold "iny kus".
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #59 kedy: 19. December , 2008, 17:52:55 »

Dnes sa da zohnat perfektny Gibson za plus minus 50 tisic. Dnes ma u nas na Slovensku vyjde hand made Les Paul na 30-50 tisic s vopred neistym vysledkom. 
Podobne aku kupa z ebay-tiež neisty vysledok. Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.1 sekund, 23 otázok.