rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 19. December , 2008, 17:53:08 » |
|
... 3. starsi Gibson trebars zo 70tych rokov -- tu uz vyrobca nema moc sancu, tie gitary zneli vacsinou dost odlisne, vdaka inej konstrukcii, snimacom atd... 4. original Gibson z 50tych rokov po zaciatok 60tych -- nas vyrobca nema sancu kvoli drevu, snimacom atd. ...
to nema sancu napodobit ani samotny Gibson
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 19. December , 2008, 17:55:55 » |
|
Hlavne netreba moc verit poveram. Dnes som utrpel dost sok. Dosiel mi stary Les Paul Pro Deluxe zo 70tych rokov. Konstrukcne je to ako LP Custom, ma ebenovy hmatnik a dobovy javorovy krk a snimace stare P90 (zneju inak uplne inak ako to co pod tym oznacenim Gibson dnes predava). Cakal som dost ostru, zvonivu gitaru. Sranda, hra tucnejsie nakoniec ako oba stare LP Customy co mam a P90 zavyjaju a crunchuju teda uplne pekelne, su silnejsie ako dobove humbuckery T-Topy. A zevraj javorovy krk a eben bla bla ostry zvuk ziadne stredy atd. Neverit nicomu len usiam. Cim viac Gibsonov mi prejde rukami, tym sa v nich menej vyznam.
|
|
« Posledná zmena: 19. December , 2008, 18:33:47 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 19. December , 2008, 17:56:07 » |
|
Ale ved ste tu x-krat pisali,že sa lišili kus od kusu.Tak o čom to je. Tak ten hand made bude hold "iny kus". Das si urobit gitaru u gitarara za 50 litrov a nebude sa ti pozdavat, vratis mi ju, ze sorry? Ked sa ti nepozdava Gibson, tak ho vratis spat na stojan a skusis dalsi... napriklad...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 19. December , 2008, 17:56:45 » |
|
No to by som rad videl, ako by si ju predaval. Faktor udrzania ceny je dolezity a toto je obzvlast nevyhoda handmade, kde nemam zaruceny dobry vysledok a spokojnost. Co potom ked ju ani za 2/3 cenu nepredam? Normalne a ani to nikto nezistí. A na ebay-možno by si ju kupil prave ty a chvalil sa aky maš super Gibson.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
myso
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 19. December , 2008, 17:57:59 » |
|
Ale ved ste tu x-krat pisali,že sa lišili kus od kusu.Tak o čom to je. Tak ten hand made bude hold "iny kus".
Inac, co sa hand-made tyka, toto je pravda. Daval som si robit akustiku za 30 litrov a uz by som to asi nespravil. Lepsi nastroj by som za tie peniaze zrejme nedostal, podobne Martiny stoja 3-krat tolko. Ale zvukovo mi uplne nesadne. A nie je to o type alebo konstrukcii. Na tieto veci som udaval presny vzor. Skratka pri hand-made nevies, do coho ides. Resp. vies, ale v urcitych medziach. Je teda vo vseobecnosti najlepsie vyberat si z hotovych gitar, lebo vies presne, na com si. A o tomto podla mna hovoril Prog vo svojom prispevku s peknym 4-stupnovym zoznamom. A vo vseobecnosti sa v tejto debate miesaju hrusky s jablkami, lebo kazdy hovori o niecom trochu inom a potom vznikaju hadky o nicom. Ale o hadkach o nicom vlastne asi forum ma byt
|
|
« Posledná zmena: 19. December , 2008, 18:00:28 od myso »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 19. December , 2008, 17:59:48 » |
|
Das si urobit gitaru u gitarara za 50 litrov a nebude sa ti pozdavat, vratis mi ju, ze sorry? Ked sa ti nepozdava Gibson, tak ho vratis spat na stojan a skusis dalsi... napriklad...
Napriklad igor mi povedal ze ak gitaru nechcem ze si mozem zobrat hardware ktory som si zaplatil v zalohe.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 19. December , 2008, 17:59:52 » |
|
Normalne a ani to nikto nezistí. A na ebay-možno by si ju kupil prave ty a chvalil sa aky maš super Gibson. S prepacenim trepes dve na tri, prave taky fanatik ako Progrocker presne rozozna aj cez fotky na Ebay, co je fake. Solidny predajca to pofoti zo vsetkych stra a je ti jasne na com si.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 19. December , 2008, 18:00:56 » |
|
Das si urobit gitaru u gitarara za 50 litrov a nebude sa ti pozdavat, vratis mi ju, ze sorry? Ked sa ti nepozdava Gibson, tak ho vratis spat na stojan a skusis dalsi... napriklad...
Keby gitarari robili len nepodarky,tak to možu zabalit. Preto je v stojanoch Gibson tolko gitar. A zas tahate podstatu uplne do p....e. Da svidania.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 19. December , 2008, 18:01:10 » |
|
ked uz niekto vygrca za gitaru 70.000 sam sebe uveri ze hra dobre co mu ine ostava
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 19. December , 2008, 18:01:29 » |
|
Napriklad igor mi povedal ze ak gitaru nechcem ze si mozem zobrat hardware ktory som si zaplatil v zalohe. Ale ty si vyberas aj drevo, ci ako zoberies snimace, kobylku, koliky a vsetko je ok? A ak chces mat Les Paul copy, tak uz drevo ta vyjde pomaly na 20 litrov, k tomu HW + praca dalsich minimalne 20 litrov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 19. December , 2008, 18:01:46 » |
|
S prepacenim trepes dve na tri, prave taky fanatik ako Progrocker presne rozozna aj cez fotky na Ebay, co je fake. Solidny predajca to pofoti zo vsetkych stra a je ti jasne na com si.
Sprostost.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 19. December , 2008, 18:01:51 » |
|
...Konstrukcne je to ako LP Custom...
Trosku sa vyznam do LP, ale nie vela, preto sa pytam, ze niesu vsetky LP konstrukcne rovnake? Nemyslim teraz snimace P90 a klasicky hum. ALe myslim stavba tela.. a pod. Resp. Aky je rozdiel medzi jednotlivymi G ? Napr. Standard, Classic, Traditional... ? Diky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 19. December , 2008, 18:02:33 » |
|
Sprostost. Posli konkretnu fotku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 19. December , 2008, 18:03:50 » |
|
Posli konkretnu fotku.
Spyros,ked tu gitaru spravi do detailov presne,tak ani v Gibsone nezistia,že to nerobili oni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 19. December , 2008, 18:06:04 » |
|
S prepacenim trepes dve na tri, prave taky fanatik ako Progrocker presne rozozna aj cez fotky na Ebay, co je fake. Solidny predajca to pofoti zo vsetkych stra a je ti jasne na com si.
na naozajstnych falzifikatoch sa podielaju ludia ktory ich vyrabali, a ver tomu ze to proste nerozoznas
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|