Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 04:50:15
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Moderny universal hi gain aparat  (Prečítané 13158 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Vortex
nováčik
*
Príspevkov: 37

« kedy: 19. December , 2008, 15:50:02 »

Nazdar, moc sem nechodim tak neviem ci sa tieto aparaty nejak vo velkom preberali ale v historii som toho moc nenasiel.
Chcel by som trochu poradit, pretoze rad by som kupil uz nejake fakt delo :) Hladam univerzalny aparat s modernym gainom, hutne moderne skreslenie je pre mna najviac podstatne, ale rad by som nanom natocil vsetko. Ide mi hlavne o jednoduche ovladanie pocas hrania ci uz cez footswitch alebo midi, pridavne volume na sola, viac kanalov, odelene korekcie, reverb je len plus.  cena max do tych 50 to je uz uplny strop. Nepotrebujem silou mocou novy, ale ak sa zmestim do tych 40 - 50 rad by som to kupil nove...

Aparaty ktore ma zaujali su Engl Powerball, Engl Backmore, Mesa rectoverb, Marshall JVM. Najviac sa vsak rozhodujem medzi mesou a powerballom.
Engl ma celkom prijatelnu cenu, mohutny zvuk, akurat nieje k nemu footswitch, cize dalsie starosti naviac...
Mesa ma vpodstate vsetko co hladam, akurat ta cena je dost velka.
Marshall ma super cenu, vsetko co potrebujem k hraniu, prefektne ovladanie pomocou footswitcha, akurat ten zvuk mi pride stale taky rockovy, zial toto je jediny so spominanych aparat ktory som si mohol trochu viac osahat aj ked iba v hudobninach na mensej hlasitosti... jedine minus tejto hlavy je ze ten zvuk stale nieje uplne to co hladam...
Engl Blackmore, som pocul ze je to vyborny aparat, za tie peniaze skveli zvuk pre vsetky kategorie, akurat doteraz som moc nepochopil ako funguje ovladanie v praxi pocas hrania...
Vsetky tieto aparaty som si popocuval z vsemoznych ukazok, ako som spominal hral som iba na marshallovi, je mi jasne ze ukazky nestacia, ale znich sa mi najviac pozdava powerball a rectoverb, takze ak mate nejake skusenosti stymito aparatmi budem velmi rad ak sa snimi podelite :)

Este posledna vec, ak som spravne pochopil rozdiel medzi singl rectifierom a rectoverbom je len design a reverb, zvuk je ten isty ?

Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 19. December , 2008, 15:53:16 »

cize nakoniec si to kupis naslepo podla toho, co sa Ti tu poradi ? ja Ti poradim Mesa/Boogie - Mark IV - toí zvlada podla mna vsetko a dobre.
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 19. December , 2008, 15:59:50 »

Univerzalny aparat neexistuje. Na zdravie!
Zaznamenané
Vortex
nováčik
*

« Odpoveď #3 kedy: 19. December , 2008, 16:03:39 »

cize nakoniec si to kupis naslepo podla toho, co sa Ti tu poradi ? ja Ti poradim Mesa/Boogie - Mark IV - toí zvlada podla mna vsetko a dobre.

Nechcem to kupovat na slepo, ale vies jak to tu je, hudobninach tri aparaty z toho jeden lampovy... chcem viediet nazory na tieto hlavy, pripadne nejke ine aparaty do ceny aku som uviedol nie mark IV za 80 tisic Žmurk Keby som si zahral na vsetky tie hlavy nepotrebujem vytvarat temu... Samozrejme ked budem mat vsetky financie a uplne jasno pojdem si to asi niekde do zahranicia odskusat, zatial len zistujem.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #4 kedy: 19. December , 2008, 16:11:03 »

pouzitu mark IV-ku zozenies v ramci svojho cenoveho stropu uplne v pohode myslim  Žmurk (novu uz nezozenies, ak nenajdes nejaky shop, kde to maju na sklade, kedze sa prestali asi v lete vyrabat)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 19. December , 2008, 16:13:24 »

...nie mark IV za 80 tisic Žmurk ...

to by si mal kupit za polovicu hadam aj...
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #6 kedy: 19. December , 2008, 16:21:52 »

Kup si Golem  Na zdravie!
Zaznamenané
bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #7 kedy: 19. December , 2008, 16:27:36 »

Framus Cobra mas za 50,-

tuto mas ten Mark IV http://www.sukromnainzercia.sk/inzerat/13587/mesa-boogie-mark-iv-combo
« Posledná zmena: 19. December , 2008, 16:29:13 od bigbadbrad » Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #8 kedy: 19. December , 2008, 16:29:53 »

pouzitu mark IV-ku zozenies v ramci svojho cenoveho stropu uplne v pohode myslim  Žmurk (novu uz nezozenies, ak nenajdes nejaky shop, kde to maju na sklade, kedze sa prestali asi v lete vyrabat)

Maximalne tak hlavu, este mu treba bednu.

Peavey 6505+ s bednou je tiez do 50 litrov, aj ten Engl Fireball by mal vojst. Niekto sa vojde aj s novym EVH 5150III do 50 litrov... MB nova bez sance, pouzite sa da kupit takmer vsetko.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Vortex
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 19. December , 2008, 16:30:29 »

mark IV ak sa fakt uz nevyraba, tak to ho mam ako zhanat, jedine naslepo cez ebay a to fakt nechcem alebo cakat a kazdy den pozerat inzerat ci sa nahodou neobjavi potom cestovat za typkom do hornej dolnej a len dufat ze sa mi bude lubit nech som sa zanim nejebal zbytocne :) a to fakt nepotrebujem, takze sa neurazte mark IV skrkam :)

Zaujima ma teda ci, je medzi singl rectifierom a rectoverbom len rozdiel v reverbe alebo su tam aj nejake zvuke rozdiely... Nevlastni tu niekto rectoverb, alebo powerball, ze by som si ho dosiel vyskusat, najlepsie z BA :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 19. December , 2008, 16:32:10 »

moc Ti nerozumiem. to akoze za inym aparatom nebudes cestovat s tym, ze sa Ti mozno nebude pacit ?  :)
Zaznamenané
Vortex
nováčik
*

« Odpoveď #11 kedy: 19. December , 2008, 16:36:41 »

bednu riesit nemusime, zatial jednu mam ktora hra slusne a na inu peniaze nemam, takze to neriesme :)

dik za inzerat, ale kombo urcite nechcem

Framus cobra, hmm no cital som si jak ste ho tu vsetci vychvalovali v inej teme :)

moc Ti nerozumiem. to akoze za inym aparatom nebudes cestovat s tym, ze sa Ti mozno nebude pacit ?  :)

Tak chcel som ist do vacsich hudobnin tam poskusat aparaty medzi ktorymi sa rozhodujem a pak se uvidi, lenze ak sa mark IV nevyraba tak si ho nemam ako vyskusat, snad sa rozumieme Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 19. December , 2008, 16:39:57 »

...

Framus cobra, hmm no cital som si jak ste ho tu vsetci vychvalovali v inej teme :)
...

dokopy ho vyskusalo tak 2-3 ludia, ak sa nemylim :)

...
Tak chcel som ist do vacsich hudobnin tam poskusat aparaty medzi ktorymi sa rozhodujem a pak se uvidi, lenze ak sa mark IV nevyraba tak si ho nemam ako vyskusat, snad sa rozumieme Žmurk

tu ma niekto na predajni tie Engl aparaty ?
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #13 kedy: 19. December , 2008, 16:42:24 »

Ja by som engl nechcel, X krat som to pocul nazivo, a ani raz som ho v kapele nepocul. moze byt aj ze to clovek nevedel nastavit ale pocul som naraz napodiu 5150 a nejaky ENGL a ten engl tam fakt ze nebol.

JVM je celkom fajn dokonca to hralo aj na mojej podladenej gitare, lenze ja som to tam osobne nakrutit nevedel a treba to dost vyhulit.

moderny higain je aj Randall ale ci je to univerzalne neviem, potom este Krank ale na ten som tiez nehral ale do 50 sa zmestis, pocul som na to aj chvalu ale aj ze to dobre nieje, asi treba vyskusat

Skus trebars tu 6505 od pivi to hra podla mna uplne brutalne :)
Zaznamenané
Vortex
nováčik
*

« Odpoveď #14 kedy: 19. December , 2008, 16:48:16 »

dokopy ho vyskusalo tak 2-3 ludia, ak sa nemylim :)

tu ma niekto na predajni tie Engl aparaty ?
hej no, pravdu povediac ukazky ma nejak extra nezdvyhli zo sedacky, tak ale zas len ukazky :)

nie, sak vravim ze nejake vacsie hudobniny :)

vidim to skor na vieden... alebo brno ??
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 23 otázok.