Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 10:47:31
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Virtualna basa VST  (Prečítané 4289 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
zakky
Hosť
« kedy: 21. December , 2008, 00:36:10 »

Ma niekto skusenosti s virtualnou basou asi ako VST instrument, aby som si ja naklikal len tony na na nejakom piano rolle a ono to slusne hralo?

najlepsie na nejaku podladenu metalovu ma niekto skusenosti ? :)
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #1 kedy: 21. December , 2008, 00:38:04 »

Ma niekto skusenosti s virtualnou basou asi ako VST instrument, aby som si ja naklikal len tony na na nejakom piano rolle a ono to slusne hralo?

najlepsie na nejaku podladenu metalovu ma niekto skusenosti ? :)

ja pouzivam sem tam spectrasonic trilogy
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #2 kedy: 21. December , 2008, 00:42:23 »

ja mam tiez trilogy,zvuk to ma dobry,akurat problem je ten, ze napr. staccato tam mas len dve artikulacie a ked hras nejakych 6 - 8 not rovnakeho tonu za sebou,znie to ako AK47...takze ja si najblizsie idem kupit basu..taku do 5000...lebo zvuk je v prstoch  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
zakky
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: 21. December , 2008, 00:44:38 »

ja mam tiez trilogy,zvuk to ma dobry,akurat problem je ten, ze napr. staccato tam mas len dve artikulacie a ked hras nejakych 6 - 8 not rovnakeho tonu za sebou,znie to ako AK47...takze ja si najblizsie idem kupit basu..taku do 5000...lebo zvuk je v prstoch  Bavím sa skvele

ja basu mam len sa mi nechce zo sebou trepat najblizsie aj basu aj gitaru kedze idem prec, a po druhe mam ju standardne ladenu a ja potrebujem riadne podladenu basu, ked to uvolnim tak je to nepouzitelne blato.
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 21. December , 2008, 00:45:24 »

ja basu mam len sa mi nechce zo sebou trepat najblizsie aj basu aj gitaru kedze idem prec, a po druhe mam ju standardne ladenu a ja potrebujem riadne podladenu basu, ked to uvolnim tak je to nepouzitelne blato.

v Trilogy mas aj 5strunovu
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #5 kedy: 21. December , 2008, 00:47:12 »

v Trilogy mas aj 5strunovu

aj tu potrebujem podladit :)
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 21. December , 2008, 00:51:01 »

aj tu potrebujem podladit :)

hras od A? no tak da sa spravit aj tak,ze si to naklikas s 5strunovkou a potom nejakym pitch shifterom podladis o ton dole :)
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: 21. December , 2008, 00:54:12 »

hras od A? no tak da sa spravit aj tak,ze si to naklikas s 5strunovkou a potom nejakym pitch shifterom podladis o ton dole :)

to nema spodne A?  Fuuha zíram pitch shifter je zloba :)
« Posledná zmena: 21. December , 2008, 00:54:30 od Zakky » Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 21. December , 2008, 00:57:54 »

to nema spodne A?  Fuuha zíram pitch shifter je zloba :)

ja sa v basach nevyznam,ale tusim 5strunka ma najnizsi ton H,ci nie? naco to chces pouzivat? ides robit profi nahravky,alebo len tak pre seba pre radost? :)
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 21. December , 2008, 00:59:10 »

ja sa v basach nevyznam,ale tusim 5strunka ma najnizsi ton H,ci nie? naco to chces pouzivat? ides robit profi nahravky,alebo len tak pre seba pre radost? :)

idem robit profi nahravky pre seba pre radost :)

jasne normalna 5strunova basa ma B(H) len som sa zlakol ze ked tam naklikam Acko tak mi to nebude hrat, alebo bude?
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 21. December , 2008, 01:02:26 »

jasne normalna 5strunova basa ma B(H) len som sa zlakol ze ked tam naklikam Acko tak mi to nebude hrat, alebo bude?

nemam teraz nainstalovane Trilogy,tak sa nemozem pozriet,ako to tam je,ale myslim,ze je to tam nasamplovane,tak ako zneje realna basa,cize 5strunka ma najnizsi ton H a ked stlacis o ton nizsie,cize A,tak tam ti to hrat uz nebude. Ale ked to pitchom podladis o ten ton dolu, zvuk by mal byt podla mna ok,lebo je to iba o ton,keby si podladoval/nadladoval o viac tonov,tak vtedy by sa to uz kurvilo.
Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #11 kedy: 21. December , 2008, 02:00:26 »

Bude ti to hrať normálne,ide iba o to,že sample sú tej-ktorej struny.Každá struna ma trošku iný výraz.
Inak to znie,keď hráš 7.pražec na D a 2. na G,aj keď tón je rovnaký.
Malo by to tak byť
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 21. December , 2008, 02:02:48 »

len ci je tam to podladene Acko nasamplovane
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #13 kedy: 21. December , 2008, 02:04:31 »

len ci je tam to podladene Acko nasamplovane

tam nie je kazdy ton samplovany. sample su na 3-4 tony jeden. ked to podladis o 2 tony nic sa nestane
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
zakky
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 21. December , 2008, 02:05:09 »

kombinacia synthu a samplov?
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 23 otázok.