Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. November , 2024, 23:43:02
Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: oblubeny basak  (Prečítané 96828 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #225 kedy: 04. Júl , 2009, 19:19:16 »

tak to mi prosim objasni  :)
No predsa samostatny vykon a zaroven vykon v kapele. Co je na tom nezrozumitelne ?  :)
Napr. Victor Wooten.
« Posledná zmena: 04. Júl , 2009, 19:19:36 od Branko » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #226 kedy: 04. Júl , 2009, 19:31:49 »

vsetko v poradku.
toto co predvadzal ten cernoch bolo zvlastne. zbytocne sa snazil hrat rychlo az to bolo nezrozumitelne - v tom je prave tebou spominany wooten  pri slapevymakanejsi. ten ale ked hra v kapele, tak je to o dost iny basak, vela podrzi a dobre vie kedy sa predviest a kedy nie. ked hral videovy cernoch prstami groove a la jaco pastorius, tak zase len vela vela vela. jasne, technicky vsetko super, len ...
potom ale nerozumiem co sa ti tak paci na toporovi, kedze on sa viac predvadza ako solovy hrac ako basak co podrzi hutnu rytmiku. ale ten moj nazor na neho z pohladu basaka poznas, o tom sme uz kecali.

pri linkach ako tato si idem teda cvrknut viac  :)

« Posledná zmena: 04. Júl , 2009, 19:36:48 od pista58 » Zaznamenané

o-yep sro
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #227 kedy: 04. Júl , 2009, 19:46:09 »

...potom ale nerozumiem co sa ti tak paci na toporovi, kedze on sa viac predvadza ako solovy hrac ako basak co podrzi hutnu rytmiku...
Na to dam asi taku odpoved, ze pocuvam aj Nirvanu a aj Jazz, Metal, Punk, Rock, atd..atd.. - a paci sa mi to.
Co z toho vypliva ? (aby som sem nemusel dat zasa post) - ze paci sa mi na Toporovi nieco, na tomto nieco... atd.. a vsetci robia jedno a to iste - muziku.  :)

Ci Ty mas LEN JEDEN oblubeny styl muziky, hry, basaka ?

Btw: Kvalitna basova hra neexistuje. Tak isto ako vsetko ostatne na tom svete. Niet skaredej zeny - to, ze sa nepaci Tebe nejaka zena, neznamena, ze Jozkovi z Bratislavy na nej nieco vadi.  Na zdravie!

Este ma napadlo: Vynikajuci basak - Pavel Mrazek - Monkey Business - "Rovnejsiu" basu som asi nepocul... a taktiez sa mi paci ako hraje.
« Posledná zmena: 04. Júl , 2009, 19:48:55 od Branko » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #228 kedy: 04. Júl , 2009, 20:01:15 »

tych stylov hrania ktore mam rad je velmi vela. od geezera buttlera, cez jasona newsteda, jaca pastoria, dirka lancea, pavla jakuba rybu, rexa browna, martu minarika, stuarta zendera k marcusovi millerovi a to je ozaj len promile. kazdy hra inac. akurat ked si pozries ich hru, tak najdes jeden velmi dolezity prvok - ziaden z nich sa nepredvadza tam, kde to rozbije pesnicku. miller je solista, ale v momente ked je v songu nutne spravit podklad pre inych clenov, tak sa uprace a robi si poctivo basovu robotu. a to kazdy z tychto panov. potom su solisti co sice hraju v kapele, ale od zaciatku do konca sa predvadzaju - priklad topora. moze to byt velmi efektne, zaujimave, niekto nad tym otvori usta, akurat to nemusi byt vzdy to prave orechove v celkovom kontexte skladby a pesnicky. horvathove linky boli v tublatanke omnoho viac na mieste a bolo to posadene na rit.
kvalitna basova hra teda existuje, mozme sa maximalne hadat o tom ci je linka pekna, alebo nie, ale v momente ked zacne basak (a hocijaky iny clen) stvarat picoviny, tak to moze byt technicka dokonalost, ale muziku a pesnicku to akurat zabije.
Zaznamenané

o-yep sro
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #229 kedy: 05. Júl , 2009, 08:19:37 »

tych stylov hrania ktore mam rad je velmi vela. od geezera buttlera, cez jasona newsteda, jaca pastoria, dirka lancea, pavla jakuba rybu, rexa browna, martu minarika, stuarta zendera k marcusovi millerovi a to je ozaj len promile. kazdy hra inac. akurat ked si pozries ich hru, tak najdes jeden velmi dolezity prvok - ziaden z nich sa nepredvadza tam, kde to rozbije pesnicku. miller je solista, ale v momente ked je v songu nutne spravit podklad pre inych clenov, tak sa uprace a robi si poctivo basovu robotu. a to kazdy z tychto panov. potom su solisti co sice hraju v kapele, ale od zaciatku do konca sa predvadzaju - priklad topora. moze to byt velmi efektne, zaujimave, niekto nad tym otvori usta, akurat to nemusi byt vzdy to prave orechove v celkovom kontexte skladby a pesnicky. horvathove linky boli v tublatanke omnoho viac na mieste a bolo to posadene na rit.
kvalitna basova hra teda existuje, mozme sa maximalne hadat o tom ci je linka pekna, alebo nie, ale v momente ked zacne basak (a hocijaky iny clen) stvarat picoviny, tak to moze byt technicka dokonalost, ale muziku a pesnicku to akurat zabije.

asi tak nejak to beriem aj ja Na zdravie!
Zaznamenané
bara
pravidelný návštevník
Príspevkov: 417

« Odpoveď #230 kedy: 05. Júl , 2009, 11:21:39 »

môj najobľúbenejší basák je Wojtech Říha  Cmuk chlapci  Cmuk chlapci  Cmuk chlapci
Zaznamenané
Valla
miestny štamgast
Príspevkov: 2227

nikki sixx a palo horvath 4ever :D :D

« Odpoveď #231 kedy: 05. Júl , 2009, 11:31:55 »

ten topor je hruza sa na neho pozerat co robi  Bacha na vec kamo!
vcera hral na nejaku 8 srtunovu basu ?§!.
Zaznamenané

Milujem Marshall Si píš!!!
piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D
Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod,
Veď celý svet mi leží pri nohách
ja nečakám na žiadny návod
mám svojich síl za celý národ.
 Skončím to trápenie s tou mojou výchovou,
nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
miss.flamboyant
nováčik
*
Príspevkov: 15

... cool as Kim Deal ...

« Odpoveď #232 kedy: 03. August , 2009, 23:59:11 »

pre mňa:

John Taylor - Duran Duran
Andy Rourke - The Smiths
Paul Simonon - The Clash
Mick Karn - Japan
Gail Ann Dorsey - Bowie band
Adam Clayton - U2
Sting
Bernard Edwards - Chic
a kopu ďalších ...
v podstate sú to všetko basáci slúžiaci kapelám, nie sólisti, a to je hlavný dôvod prečo sa mi páčia. teda že svojim kúskom spolu s ostatnými robia hudbu počúvateľnú pre ľudí nie pre iných basákov
Zaznamenané

"It is a very fine line between insanity and genius, for sure. I'm sure there's a lot of peole that already think I am totally insane. Not yet, not yet ..." NR
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #233 kedy: 04. August , 2009, 09:26:01 »

zaujimavy vyber basakov  Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
miss.flamboyant
nováčik
*
Príspevkov: 15

... cool as Kim Deal ...

« Odpoveď #234 kedy: 04. August , 2009, 11:41:55 »

zaujimavy vyber basakov  Na zdravie!
:-) tak nazdravie
Zaznamenané

"It is a very fine line between insanity and genius, for sure. I'm sure there's a lot of peole that already think I am totally insane. Not yet, not yet ..." NR
Marta M
okukávač

Príspevkov: 4

« Odpoveď #235 kedy: 20. September , 2009, 08:00:06 »

CAU VSETCI!!!!To je super ako tu idete v tych bass veciach.Netusil som ze nieco taketo sa tu deje!!!!Budem sem chodit ciiiitat. GOOD LUCK &check Mr. PINO PALLADINO.  moj velky vzor.  
Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #236 kedy: 20. September , 2009, 10:52:18 »

CAU VSETCI!!!!To je super ako tu idete v tych bass veciach.Netusil som ze nieco taketo sa tu deje!!!!Budem sem chodit ciiiitat. GOOD LUCK &check Mr. PINO PALLADINO.  moj velky vzor.  
Na co ficis?  :)
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #237 kedy: 20. September , 2009, 12:55:54 »

marta vitaj na fore, dufam ze sem tam aj prispejes, urcite mas co povedat  :) Na zdravie!

chlapci klud, keby ste nevedeli kto marta m je, tak len pre istotu - marta minarik. basova extratrieda a pan basak  Zdravíčko
Zaznamenané

o-yep sro
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #238 kedy: 20. September , 2009, 13:00:03 »

marta vitaj na fore, dufam ze sem tam aj prispejes, urcite mas co povedat  :) Na zdravie!

chlapci klud, keby ste nevedeli kto marta m je, tak len pre istotu - marta minarik. basova extratrieda a pan basak  Zdravíčko
To ma napadlo ako prve. Len ci to je skutocne on. :)
Pred tymto basakom mam naozaj velky respekt, hlavne s Andrejom Sebanom na ich spolocnom turne s bubenikom Emilom Fratrikom.
 Na zdravie!
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #239 kedy: 20. September , 2009, 13:17:18 »

podla mailu by som na to dau krk  :) "dusan gruv"  Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.211 sekund, 23 otázok.