asdfg
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 05. Január , 2007, 12:18:57 » |
|
Myslím, že je to vhodný kompliment pre hocijakého presného muzikanta. V tom pripade su najlepsi muzikanti vselijaki Dj co pustaju platne a automaticki bubenici Samozrejme, ze hudobnik musi byt presny, ale nie "presny ako stroj" Hudba je podla mna prave o tom rozdiele v kazdom konkretnom cloveku (nemyslim to len cisto rytmicky) a v odlisnosti cloveka a stroja - to by sme rovno mohli namiesto seba pustit metronom a MIDI skladby
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 05. Január , 2007, 12:24:05 » |
|
nepochopil si pitua IMHO. to ze si presny ako stroj (metronom) neznamena ze znies ako MIDI. vela ludom uchadza pointa strojovej presnosti - hras proste presne, ako keby si bol stroj - si v tempe a nech hras co hras, vzdy to zahras na dobu.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #92 kedy: 05. Január , 2007, 14:59:17 » |
|
Chapem ako to myslis, ale argument ze niekto hra "presne ako stroj" vo mne vzbudzuje pocit, ze clovek je "ako stroj" a neda do toho nic zo seba. Ako priklad by som uviedol napr. bubenika z Nightwishu - on hra presne ako stroj, je to presne, hlucne, bez citov. Keby pouzili namiesto neho na nahravke automatickeho bubenika, tak by si to IMHO nikto nevsimol. (som zvedavy kolko metalistov ma teraz bude preklinat )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #93 kedy: 05. Január , 2007, 19:29:08 » |
|
asdfg - ide o presnosť, nie o melodiku, cítenie, prednes a pod. Čím nepresnejšie niekto hrá, tým je to viac cítiť a tým je to horšie. Samozrejme nie v skladbách, ktoré sú poňaté vo voľnom rytme. Preto, keď niekto zneje presnosťou (nie monotónnosťou a dynamikou) ako dobre idúci stroj, je to výborné. .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 05. Január , 2007, 20:46:00 » |
|
s tymto na 100% suhlasim, islo vlastne o to, ze pojem strojovy hudobnik je dost zradny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
milosk
Hosť
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 06. Január , 2007, 11:14:47 » |
|
asdfg - ide o presnosť, nie o melodiku, cítenie, prednes a pod. Čím nepresnejšie niekto hrá, tým je to viac cítiť a tým je to horšie. Samozrejme nie v skladbách, ktoré sú poňaté vo voľnom rytme. Preto, keď niekto zneje presnosťou (nie monotónnosťou a dynamikou) ako dobre idúci stroj, je to výborné. . plne sa stotožňujem s týmto názorom, pokiaľ basa a bicie nebudú hrať ako metronóm, bude znieť kapela celkovo amatérsky. Bez ohľadu ako technicky sú zdatný muzikanti a ako preciťujú produkovanú muziku. Presný basák a bubeník radosť hrať Istého času som mal tú česť hrať s Viktorom Hydvegim basa Ďuso Petrus a Igor Skovaj bicie.
|
|
« Posledná zmena: 06. Január , 2007, 11:26:11 od Pitu »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
GHS
Hosť
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 08. Január , 2007, 12:23:29 » |
|
Mne celkom reze Nathan East
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
Príspevkov: 101
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 17. Január , 2007, 17:09:17 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 17. Január , 2007, 17:10:33 od samojed »
|
Zaznamenané
|
Kam by som chodil? Na dvor... Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
|
|
|
ReD_VolTaGe
Hosť
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 24. Január , 2007, 20:20:23 » |
|
Heh ja som asi nenarocna...mne sa paci Jozko Vrabel z Vetroplachu ...potom taky jeden slovensky dredac co hrava SKA lol ...ved Rastis bude vediet ...a milujem spevacku s kapelky Horrorpops...aj s jej kontrabasom...je to nadhera hl. ten nastroj...nakrmi usi aj oci ..a inak ak by niekto chcel vediet existuje tu u nas jedna Bratislavka formacia menom Odeon ktora ma vyborneho basaka Mirca...hravaju v Hlave 22 a semtam v pivnicke pod redutou...myslim ze to je jedna s najlepsich mladuckych jazz-rockovych kapiel u nas...stoji za to si ich vypocut
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
basstanda
Hosť
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 25. Január , 2007, 12:46:14 » |
|
Frederik Janáček basák z -123minut je tiež skvelý.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 01. Marec , 2007, 20:43:06 » |
|
Jaco Pastorius Dnes 23:20 ČT 2
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
heart in fingers
pravidelný návštevník
Príspevkov: 534
aetheron.sk
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 20. Apríl , 2007, 12:42:55 » |
|
plne suhlasim s pitom victor wooten a s nasich juraj griglak
|
|
|
Zaznamenané
|
AETHERON.SK
|
|
|
dustin
nováčik
Príspevkov: 25
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 29. Apríl , 2007, 13:11:01 » |
|
hmmm, 1. FLEA 2. Chris wolstenholme- muse 3. Nick Oliveri- ex Queens of the stone age 4. duff mckagan - velvet revolver , ex GNR
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #103 kedy: 29. Apríl , 2007, 13:14:14 » |
|
pre mna v poslednej dobe Steve Harris (Iron Maiden), Joey DeMaio (Manowar), Duff McKagen (GNR, Velvet Revolver)
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #104 kedy: 29. Apríl , 2007, 13:19:35 » |
|
zaujimava zmeska:-)
u mna poslednu dobu?...fuuu...neviem.vela ludi hra vyborne a inspirativne.stabilne hviezdy (z uplne prvej strany) sa drzia:-)
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
|