inak ked sme pri tom tak tie thiele bedne boli/su co zac? lebo, nikdy som to nevidel na stranke MB ako plnohodnotny produkt a vzdy mi to prislo ako nejaka napodobenina alebo tak. Alebo ide o uplne stare boxy co sa robili k prvym markom?
uz sa to tu rozoberalo, nejaki typci vypocitali a navrhli bednu s bassreflexom (1x12, 2x12, 4x12) pre Electrovoice EVM12L reprak, nazov ma neviem podla koho. mesa si osvojila 1x12 s tym, ze upravili rozmery bedne tak, aby sedela pod ich short head hlavy (mensia hlbka, vacsia sirka a vyska). ked EV prestal vyrabat EVM12L reprak, tak ich zacali osadzat Celestion C90-tkou (a este stale sa robi).
podla kukuciek z netu ma mesa prist aj snejakymi novymi bednami, okrem ineho aj 1x12 closed back, front ported. a kedze jedina front ported gitarova bedna v ponuke mesy je thiele, tak sa niektori domnievaju, ze to ma byt widebody verzia tejto bedne aby znova sedela pod novu mark five
povodne Electrovoice plany na stavbu tychto bedni (1-4x12) sa daju kdesi vygooglit, su volne dostupne. myslim, ze ta 1x12 ma oznacenie EVL806, je o nejaky ten palec uzsia a nizsia, ale zase ma vacsiu hlbku ako mesacka thiele. existuju vyrobcovia bedni (ci uz ako hobbysti alebo aj custom firmicky), ktore tieto bedne stavaju. niektore dokonca robia dve verzie thiele bedni EVL806 (povodny navrh) alebo sirsiu (mesacka modifikacia)