Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
02. November , 2024, 18:36:07
Strán: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 51 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mesa/Boogie Mark V  (Prečítané 149375 krát)
0 užívateľov a 18 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #540 kedy: 24. August , 2010, 12:54:48 »

aj tuto mi to znie lepsie jak z toho axe co si poslal..  (mozno cisty by sa podobal)
« Posledná zmena: 24. August , 2010, 12:55:14 od kaolko » Zaznamenané

MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« Odpoveď #541 kedy: 27. August , 2010, 08:15:12 »

http://mesaboogie.com/news/2010/08/mark-morton-willie-adler-lamb-of-god-mark-vs-on-the-bus/

bavi im to veru dobre  Zdravíčko

...a ze su to 2*12 bedne to by som ani nepovedal...:)
« Posledná zmena: 27. August , 2010, 08:22:32 od musicman1411 » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #542 kedy: 03. Apríl , 2011, 10:04:19 »

podelim sa s novym zazitkom.. bol som v piatok v klangfarbe vo Viedni reku ze mam volno tak sa vyberieme traja na vylet poskusat zosiky..
testol som si 2 ktore ma najviac zaujimali a to novu boogie mark 5 a diezel herbert, poviem hlavne ze so sebou som tahal aj moj novy neblatisty box od firmy messa bugy a to model stiletto 4X12 (predtym trad) a aj gitaru ze reku nech viem ako sa to bude chovat v mojich podmienkach
Hlavne dopredu musim povedat ze ja som vyslovene vysadeny na zdrave zvuky co idu skrz v kapele, ziadne vykastrovane stredy, nic take sa nemoze diat

MARK5:
na kazdom kanali som mal zvuk podla svojich predstav nakruteny asi za 5 minut, clovek vie velmi rychlo vycitit ci dany mod ktory ten kanal ponuka je jemu blizky

vyborne to spravili ze sa korekcie jednotlivych kanalov vobec neovplyvnuju ako tomu bolo na mark 4, takze ma clovek moznosti naozaj ako sa povie neobmedzene

-cisty kanal znel vyborne, zistil som ze so 7strunnou gitarou znie najlepsie mod clean.. mod fat znel az moc ubucane aj ked mal clovek basy na pre-EQ na minime, viem si ale predstavit ze s nejakou fajnou 6 strunovou gitarou v style telecaster to musi byt bomba.. mod tweed na CH1 s gainom naplno znel neskutocne dobre, taky ten zdravy moderny crunch, no pre mna aspon aby som zachoval striktnu strukturu 1kanal cisty, 2. kanal crunch a 3.kanal rytmicky dravy sound celku zbytocne riesenie, kludne ho mohli presunut na kanal druhy

-2. kanal - mod MARk1 som zistil ze opat, akokolvek ho nastavi clovek je tam velmi velmi vela basov, ten mod je urceny na solo hru vyslovene s gainom stiahnutym nizsie, stary santana zvuk sa z toho da fakt pekne dostat s tym ked clovek nejde do toho so stavou naplno lebo to ma tendenciu prehulit sa.. mod edge ma byt na styl starych voxov, mne sa nejak nepozdaval za tu kratku chvilu ale opat si myslim ze to je robene ako riesenie pre naozaj rozne nastroje.. crunch znel neskutocne dobre, naozaj vyborny zvuk, ihned pouzitelny

-3. kanal - tak a tu som si myslel ze na to co hrame vyuzijem mod extreme co ma byt taky nejaky trademarkovy zvuk mark5 a mylil som sa! ihned som pochopil preco lamb of god na turne v bratislave zneli utopene.. a to preto, lebo dany mod spociva v tom ze uz v pozicii bez grafickeho EQ znie vykastrovanejsie nez ostatne mody.. to co sa stane ked sa clovek prepne do modu extreme je ze basy naberu objem, stredy su potlacene a vysky sa trochu uhladia aby to az tak nerezalo, co pre mna je vcelku neziaduce.. oproti tomu mody 2C+ a mark 4 su presne TO co som vzdy vo zvuku zosika hladal.. neskutocne konkretny artikulovany zvuk s pevnymi spodkami (pozor nie vela basov, ale pevne spodky), s tak nehorazne zdravymi stredmi a vyskami co prelezu v kazdej situacii ze to az pekne nebolo.. hlavny rozdiel medzi tymito dvoma kanalmi spociva v tom ze 2C+ ma menej basov v zaklade takze clovek moze pridat trochu basov na pre-EQ a nebat sa ze sa to prechlasta v preame..
ak si pamata niekto stary Petrucciho zvuk tak TOTO BOLO PRESNE ONO!!!
ten zvuk ako taky je tak univerzalny ze este aj dnes si najde miesto v modernej aj klasickej rockovej hudbe..

Mod mark4 bol aspon pre mna ovela lepsie znejucim nez na samotnej boogie mark 4 ako takej :) pristihol som as ze by som si asi ani nevedel vybrat ze na ktorom z tychto dvoch modov by som radsej hral lebo oba zneli tak neskutocne dobre, ze by som bol az rad kebyze su prepinatelne na footswitchi s tym ze na mk4 mode by som hral vsetky doporovody a 2C+ by sluzil na solo zvuky..

- co ma prekvapilo bolo ze mark 5 hra dobre aj na tichsej hlasitosti co sa u jej predchodcov enda povedat, atm ked tomu clovek nepodkuril v master outpute tak mal stale tensie znejuci zosik a nema to az take gule
- k tomu ked si prirata clovek reverb priraditelny na kazdy kanal, solo jump pri aktivovani FX loop na vyzdvihnutie hlasitosti a kopec moznosti ci uz pouzitia grafickeho EQ alebo takzvanej funkcie 'preset' coz je nejaky z firmy naprojektovany priebeh korekcii kde sa zacnu vykastrovavat prec stredy a ktory sa da pomocou otocneho potaku na hlave primiesat do vami nastaveneho zvuku..

Diezel Herbert..180 skurvenych watov

tak a tu poviem ze som mal velke ocakavania lebo ide  o takmer boutique zosilovace nemeckej vyroby, ktore aspon v USA zazivaju akysi boom kedze je to pre nich exoticky artikel
opat - 3 kanaly, midi na ovladanie roznych parametrov, mid cut, a co ja viem co este

1.kanal - cisty.. musim povedat ze znel zo vsetkych 3 kanalov asi najpouzitelnejsie a najlepsie, naozaj velmi pekny cisty zvuk, mozno so 6 strunkou ktora nema vyslovene silne snimace musi zniet este o 2 triedy lepsie
2. kanal - pouzitelny v modoch '-' a '+' podla toho kolko stavy clovek chce.. ja som zistil ze mi vyhovuje ten pluskovy mod s gainom tak nieco pred polovicou, bol ok na rytmicku hru, ale nejakou dravostou neovplyval.. fakt je ze tento zosik znie tak prebasovane ze som na tomto a aj na 3tom kanali skoncil s basmi na 0, stredmi naplno a vyskami niekde v polke a stale sa mi zdalo ze by som to potreboval este doupravit ten vysledny zvuk.. pre mna pouzitelny, no nic z coho by som sa posral
3. kanal - myslel som ze bude pouzitelny na rytmicku hru ale mylil som sa.. je urceny vyslovene na take tie tekute leadove zvuky, je to naozaj jeden z najkrajsich solo zvukov co som pocul hrat separe bez kapely a vtedy som si uvedomil ze - pane boze ved to je tak zprocesovany zvuk ze bohvie ako to zneje v kapele
Herbert so svojimi 180w monstroznymi wattmi si myslim ze je trochu zbytocne prestreleny koncept zo starny nemcov (asi to maju v krvi).. tym 180w davam za vinu aj ten fakt ze je taky prebasovany, niekto by to nazval headroom, ja to nazvem prebasovanost :)
- V stredoch znie tak chudobne, ze kebyze postavim vedla neho line 6 vetta 2, co je podla mna velmi pouzitelny zosilovac, tak herbert by sice bol hlasnejsi, ale ludom by sa tie zvuky zdali velmi podobne
- spomeniem este funkciu mid cut - tam v urcitom stredovom pasme dojde k tomu ze clovek ma moznost vykastrovat prec nieco zo stredov podla toho aku intenzitu si zvoli- ABSOLUTNE NEPOUZITELNE aspon pre mna.. tymto vykastrovanim zbavi clovek zosik aj toho posledneho zdraveho co v nom znelo.. asi som puritan ale takto su gitarovy zvuk vobec nepredstavujem.. viem si predstavit ze to znie fakt dobre v studiu ked sa potrebuju nahrat rozne aparaty.. alebo pripadne ako to robi Myles Kennedy z alterbridge ze Herbert ma na to aby mu vyplnil vsetky tie spodky a blenduje to s boogie mark 5 (predtym mk4) aby docielil aspon aky taky zdravy a plny zvuk live

tolko z mojej strany
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #543 kedy: 03. Apríl , 2011, 10:31:04 »

jo a .. cely cas som sa nemohol zbavit pocitu ze ten diezel herbert je zosik pre nemeckych podnikatelov do domu do obyvacky.. take ze 'drahy cvicebny zosik' ze ma clovek chvilu cas doma tak si to nazhavi a zabrnka, zaspomina na casy ked nemal tolko povinnosti a hravali s chlapcami helloweeny..  ale to je mozno aj tym ze kazdy druhy typek co to ma na rigtalku tak hra doma v obyvacke na tom  Bavím sa skvele
jedna vec sa mi na tom herberte ale ratala, ze aj ked je tam pochuja saturacie a stavy tak pri stiahnuti volume sa to fakt ze vyborne vycistilo
« Posledná zmena: 03. Apríl , 2011, 11:14:48 od kaolko » Zaznamenané

caparison
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 83

« Odpoveď #544 kedy: 03. Apríl , 2011, 12:25:20 »

I ty, Karol?  :) na Herberta som už viackrát čítal podobné názory, no nechcel som veriť, že by to bol až tak preceňovaný amp.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #545 kedy: 03. Apríl , 2011, 12:37:54 »

V aparatoch to je uz davno jasna volba. Mesa, Fender a Marshall. Toto tu bude vzdy udavat smer.
Zaznamenané

majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #546 kedy: 03. Apríl , 2011, 16:44:20 »

A pívy? :D
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #547 kedy: 03. Apríl , 2011, 16:48:03 »

A pívy? :D
hej, aj to recto, co tu stale prihadzujes.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #548 kedy: 03. Apríl , 2011, 19:38:52 »

inak karol lamb of god mali v bratislave mark4  Popiskujem si

a vh4 nemali? to si neskusal? a neskusal si ten diezel na diezel box?
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #549 kedy: 03. Apríl , 2011, 20:47:33 »

si si isty s tou mark4? lebo co viem tak uz vyse roka a pol drtia na tych 5kach..ale ak to tak je tak potom miscuzi  Zdravíčko VH4 nemali, je fakt ze mozno ta by sa mi pacilo tym ze ma mat vraj viac stredov, ale zas vraj je odost viac komprimovana.. herbert som skusal na moj box..
mozno na ten diezel box to hra vhodnejsie, ale to mna v danom momente vobec nezaujimalo kedze som hladal nieco k tomu co uz mam :)
« Posledná zmena: 03. Apríl , 2011, 20:48:19 od kaolko » Zaznamenané

Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #550 kedy: 03. Apríl , 2011, 22:38:46 »

Bavím sa skvele no to muselo ale vyzerat, jak traja trepu mesa box do obchodu a ze idu skusat hlavy a nakoniec si kupili tak max 2-3 trsatka  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Nechajte ma vydýchať v Muzikeri by uz zatvarali dvere  pred nosom
« Posledná zmena: 03. Apríl , 2011, 22:40:46 od Yugi00 » Zaznamenané

Im a little princess
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #551 kedy: 03. Apríl , 2011, 23:02:15 »

ja som tam siel naschval takto dopredu bez prachov.. lebo jak sa poznam hned by som jednu z tych veci kupil a takto mam cas si premysliet veci a poskusat este par inych zalezitosti  Žmurk
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #552 kedy: 03. Apríl , 2011, 23:24:24 »

ja som tam siel naschval takto dopredu bez prachov.. lebo jak sa poznam hned by som jednu z tych veci kupil a takto mam cas si premysliet veci a poskusat este par inych zalezitosti  Žmurk

Ved mal si rovno kupit :), zide sa do studia :)
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #553 kedy: 04. Apríl , 2011, 09:03:13 »

ved si kupi twinjet karol ten hra dobre v kapele
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #554 kedy: 04. Apríl , 2011, 09:10:50 »

ja neviem ja som ten twinjet pocul len v detskej izbe zatial.. tam hral uplne v pohode.. ale tym ze mal KT88 mi dost evokoval engl savage 120.. neviem naco je cloveku 2 kanalovy aparat kde su dva skreslene kanaly  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Strán: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 51 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.108 sekund, 23 otázok.