Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 17:24:23
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marshall DSL50 -efektova slucka  (Prečítané 2307 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
iktor
okukávač

Príspevkov: 1

« kedy: 04. Január , 2009, 18:58:32 »

Nazdar, potreboval by som poradit, mam problem s mojou hlavou marhsall dsl50, konkretne s FX loop, zohnal som efekty ibanez delay/echo a chorus/flanger, ale ked ich pripojim do efektovej slucky ide sa zbesniet tak bruni... problem nieje v zemniacich sluckach ani v kabloch, skusal som tie efekty zapojit aj na baterky aj efekty osobitne aj ine kable a vsetko bez zmeny, efekty su 100% v poriadku skusal som ich na cistom zvuku na malom tranzistorovom kombe pred preampom a isli ako hodinky. Smútim ... Problem je ten ze z hlavy pouzivam aj skresleny kanal preto ich nemozem zapojit pred preamp. V zadu ma slucka nejaky cudlik Level loop ale ten pri zopnuti bruni este viac... v com to moze byt? Je mi do plaču
Zaznamenané
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #1 kedy: 04. Január , 2009, 20:11:53 »

DSL nema slucku na pedale, iba rackmounty, davas tam signal 4 x silnejsi ako unity gain - co nie je moc zdrave pre pedale.
 Ja som pouzival maly mixpult s FX loop na svoje, potom to vsetko fungovalo ako ma.

dalsi tip: mozes odpojit kable co idu do/z reverb tank a pouzivat reverb send ako FX loop (ak nepotrebujes reverb).
 este ze mozes dat 'dummy jack' do FX loop send/return, daj FX level na max a uz mas 4 chanelova hlava - ak mas footswitch s prepinacom na FX loop, ked to tlacis mas solo boost na clean a drive chanel.  Na zdravie!

j.
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #2 kedy: 04. Január , 2009, 23:47:39 »

jaywalker ti radi velmi dobre, mam tiez DSL a v slucke mam Ibanez tube king overdrive ktory  pouzivam ako mid boost a delay DD20, nebrumi mi to nejak vyrazne, brum je pocut len na skreslenom zvuku, ale je to znesitelne. kable zo slucky mam dlhe 6m.
Zaznamenané

FALLGRAPP
Gazda
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #3 kedy: 05. Január , 2009, 15:57:54 »

Toto by aj mňa zaujímalo...mám DSL-ko a potreboval by som nejaký solo boost. Čo je to pls "dummy jack"?
Zaznamenané

...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
machura
nováčik
*
Príspevkov: 66

« Odpoveď #4 kedy: 06. Január , 2009, 12:32:00 »

DSL nema slucku na pedale, iba rackmounty, davas tam signal 4 x silnejsi ako unity gain - co nie je moc zdrave pre pedale.
 Ja som pouzival maly mixpult s FX loop na svoje, potom to vsetko fungovalo ako ma.

dalsi tip: mozes odpojit kable co idu do/z reverb tank a pouzivat reverb send ako FX loop (ak nepotrebujes reverb).
 este ze mozes dat 'dummy jack' do FX loop send/return, daj FX level na max a uz mas 4 chanelova hlava - ak mas footswitch s prepinacom na FX loop, ked to tlacis mas solo boost na clean a drive chanel.  Na zdravie!

j.

Co myslis tim "dummy jack" ? To je jen propojeni send-return snurou ? Mam TSL601 a ta ma taky paralelni FX. Ale pak to neni uz ciste lampove, ale pulka signalu jde asi 2x pres operacni zesilovace. To same pri Reverbu.
« Posledná zmena: 06. Január , 2009, 12:36:22 od machura » Zaznamenané

Marshall TSL601, MC212 s 2x Vintage 30/60W-8Ohm => 16Ohm, Fender Stratocaster HSS MIM.
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #5 kedy: 06. Január , 2009, 12:50:55 »

Co myslis tim "dummy jack" ? To je jen propojeni send-return snurou ? Mam TSL601 a ta ma taky paralelni FX. Ale pak to neni uz ciste lampove, ale pulka signalu jde asi 2x pres operacni zesilovace. To same pri Reverbu.

DUMMY JACK JE OBJCAJNA SNURA, PATCH CABLE LEN.
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #6 kedy: 06. Január , 2009, 13:01:35 »

akurat s tym nič nevyriešiš pokial nemaš v slučke niečo čo ti prida signal
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 06. Január , 2009, 13:10:32 »

od toho je tam ta podmienka "daj FX send level na max"
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #8 kedy: 06. Január , 2009, 13:13:09 »

v DSL50ke Huh!
Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 16. Apríl , 2009, 15:51:41 »

To  sa akoze v DSL a TSL neda pouziq eq v slucke na zosilenie sola? Je to aj pri TSL, alebo len pri DSL?
Zaznamenané
kos99
pravidelný návštevník
Príspevkov: 295

« Odpoveď #10 kedy: 24. Apríl , 2009, 09:48:14 »

no abych to rozvedl ...... pokud máš 6m dlouhý kabely měl bys použít  na konci efektových pedálů efekt co v sobě má zabudovaný takzvaný bufer a ten vlastně nikdy nevypneš pokud funguje jen při zapnutém efektu a nebo hledat efekt který  dodává bufer čili jakési napětí pro šňůru aby nedocházelo k ovlivnění zvuku ..... mimochodem je to docela věda vůbec takový efekt najít osobně používám DOD flanger 75 B který i nesepnutý postará o napětí v kabelech

ostatně zkus se podívat na tyto www od p. Smrčky http://www.smrckaeffects.com/ kde se podobnými problémy zabývají i profíci
Zaznamenané

EHS MKII+412ESH TV ,  AL STEVENS SUPERSTRAT,CORT  M200 +SKY PICKUPS,Fendr - strat - Vavruša,  DIGITECH RP7
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #11 kedy: 29. Máj , 2009, 06:45:09 »

... seriovu slucku na kombe zvyknem vyuzivat aj tak, ze nejaky dalsi preamp pichnem do line in slucky na kombe, cize do koncaka a chcem sa opytat ci sa da takto vyuzit aj paralelna slucka... povedzme na dsl401, ma tiez paralelnu....ze by som ten nejaky iny preamp pichol do return-u na paralelnej slucke, proste aby som vyuzil z komba len koncak pre nejaky iny preamp . . . potom  ten fx kontroler stiahol na 0 alebo max, teraz neviem kedy pusta max cez slucku a este povedzme stiahol vystup na orig preampe v kombe na nulu . . . proste aby som nic neodpalil . .. da sa to takto nejak urobit?
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 29. Máj , 2009, 07:13:31 »

Dá. Hraval som tak do M 8240, ext.pream-ef.procak-return  Na zdravie!  Vela gitaristov využiva len koncovy stupen.Hlavne u staršich Marshallov,kde ten koncak ma svoj"charakter".
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.031 sekund, 23 otázok.