Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 22:44:15
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mikrofon vs Zvukovka  (Prečítané 3322 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« kedy: 09. Január , 2009, 20:25:08 »

Zdravim :O) V tomto mam dost bordel :O) tak sa spytam snad mi dobre poradite.

Uvazujem o kupe mikrofonu SM-58. len otazka je kam si ho potom stcim? :D co maju vobec tieto mikraky za koncovku? Je mi jasne, ze jack 3,5 to nebude. Tym padom je spojene asi kupa dalsieho hardware, Nejaku novu zvukovku s input pre mikrak. A otazka je aku zvukovku to mam kupit? Co si mam vsimat a ako sa vola ten input na tieto ine mikraky.

Dakujem za rady
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 09. Január , 2009, 20:29:16 »

Zdravim :O) V tomto mam dost bordel :O) tak sa spytam snad mi dobre poradite.

Uvazujem o kupe mikrofonu SM-58. len otazka je kam si ho potom stcim? :D co maju vobec tieto mikraky za koncovku? Je mi jasne, ze jack 3,5 to nebude. Tym padom je spojene asi kupa dalsieho hardware, Nejaku novu zvukovku s input pre mikrak. A otazka je aku zvukovku to mam kupit? Co si mam vsimat a ako sa vola ten input na tieto ine mikraky.

Dakujem za rady

skus zacat tym, ze napises co sa chystas robit, na akej urovni, a ake mas ocakavania... ze si chces kupit SM-58 je fajn, je to pouzivany majk (na podiu).
Zaznamenané
tarquin
stály hosť

« Odpoveď #2 kedy: 09. Január , 2009, 20:39:23 »

ja viem, ze to je pekne :D
nemam moc velke ocakavanie. stacilo by mi uplne ku stastie nieco taketo ku kvalite
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 09. Január , 2009, 20:43:42 »

skus zacat tym, ze napises co sa chystas robit

Zaznamenané
tarquin
stály hosť

« Odpoveď #4 kedy: 09. Január , 2009, 20:47:45 »

presne to co ten chalan vo videu, nahrat si vlastne napady s gitarou a so spevom na doma
« Posledná zmena: 09. Január , 2009, 20:48:10 od tarquin » Zaznamenané

palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #5 kedy: 09. Január , 2009, 21:12:28 »

kup si tu sm58 kup si snuru s kanonom na jednom konci a velkym jackom na druhom, kup si kvalitnu redukciu z velkeho jacku na maly aby si to mohol pichnut do mikrofonu na  laptope alebo co  mas.  stiahni si hocijaky primitivny multitrack (cool edit) a nahravaj...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 09. Január , 2009, 21:13:47 »

potrebujes zvukovku, co ma mikrofonny vstup (mic in). SM58 Ti je aj trochu zbytocne, hocijaky aj lacnejsi mikrofon Ti spravi taku istu sluzbu. podla toho, aku konektorovu zastrcku bude mat zvukovka, co kupis, si este budes musiet kupit mozno nejaku redukciu z jedneho typu konektoru na iny, ale to budes riesit az podla tej zvukovky.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #7 kedy: 09. Január , 2009, 21:22:36 »

kup si tu sm58 kup si snuru s kanonom na jednom konci a velkym jackom na druhom, kup si kvalitnu redukciu z velkeho jacku na maly aby si to mohol pichnut do mikrofonu na  laptope alebo co  mas.  stiahni si hocijaky primitivny multitrack (cool edit) a nahravaj...
Naco mu bude mikrofon za 4000, ked to dokonale pokazi integrovanou zvukovou kartou? Urcite by som nedal do mikrofonu viac ako 600Sk, ak by som ho takto chcel pouzivat. A urcite nekupuj redukciu. Mikrofonovy kabel je hruby a tazky. Redukcia z neho na jack je velka a tazka. Redukcia z velkeho jacku na maly je blba. Toto vsetko budes potrebovat. A ver mi, ze ked to piches, bude to riadne hovado, do 3,5mm jack vstupu na zvukovej karte, tak ti ten vstupny konektor prestane velmi rychlo fungovat. Nie je navrhnuty na to, aby uniesol dve redukcie a hruby kabel.
« Posledná zmena: 09. Január , 2009, 21:24:37 od Martinlm » Zaznamenané

tarquin
stály hosť

« Odpoveď #8 kedy: 09. Január , 2009, 21:26:34 »

Zvukovku mam, dokonca nie integrovanu :O) zazraky od nej necakam. Preto rozmyslam aj nad kupou novej, len netusim co si mam vsimat :O) nikto mi tu nic konkretne zatial neporadil.

Co sa tyka cenu. 4 litre su trochu nadnesena cena :O) da sa splasit v pohode aj za dva.
Presne tak s tou redukciou, s redukciami nemam vobec dobre skusenosti.

« Posledná zmena: 09. Január , 2009, 21:30:16 od tarquin » Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #9 kedy: 09. Január , 2009, 21:27:31 »

Nemozes cakat konkretne odpovede, ked si konkretne neformuloval otazku. Nenapisal si nic, tak sa nediv.
Zaznamenané

tarquin
stály hosť

« Odpoveď #10 kedy: 09. Január , 2009, 21:42:55 »

Viem tazko konktretizovatelna otazka. Konkretnejsie som chcel nahravat akusticku gitaru a spev do pc. Doma som mal len klasicke mikrofony za par korun. Nebolo to take hrozne len dost to chrcalo. Ked som si pozrel to zmienovane video :O) hit the road jack celkom ma zaujala zvukova kvalita tej nahravky a zacal rozmyslat, co by som mal dokupit aby som si tiez tak mohol nahrat veci.
« Posledná zmena: 09. Január , 2009, 21:43:51 od tarquin » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #11 kedy: 09. Január , 2009, 22:01:15 »

tarquin: napis presne co mas, co chces robit, kolko vstupov/vystupov realne potrebujes.
Zaznamenané
tarquin
stály hosť

« Odpoveď #12 kedy: 09. Január , 2009, 22:40:46 »

tarquin: napis presne co mas, co chces robit, kolko vstupov/vystupov realne potrebujes.
Mam: Acoustic Guitar Cort 870. Zvukovka za par supov s radiom  ha ha ha
Chcem robit: Nieco zvukovopodobne
Vstupov/Vystupov. Tak asi len jeden vstup mikrofonovy vstup a cez to by som nahral gitaru aj spev.

Ten toneport ma dost zaujal :o)
« Posledná zmena: 10. Január , 2009, 09:59:54 od tarquin » Zaznamenané

lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #13 kedy: 09. Január , 2009, 23:16:58 »

Aku zvukovku? Ked si to zapojil a chrcalo to do ktoreho vstupu si to zapojil?
Mozno ti staci len mikrofonovy predzosilovac.
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #14 kedy: 10. Január , 2009, 00:16:09 »

Takze znova si nenapisal, co to mas za kartu. A ani co z gitaru. Nepodarilo sa mi ju vygooglit, tak neviem, ci ma aj piezo, alebo nie. Takze ti neviem poradit zvukovu kartu.

Ale ak kupis M-Audio Fast Track USB, alebo Line6 Toneport UX2, tak sa nekopnes. K tomu nejaky mikrofon, skusil by som nejkay osvedceny lacny dynamicky. To sa vojdes spolu za cely spas do 120 - 133 korun.

Len si treba uvedomit, ze spravit uz len taku nahravku nie je len o tom, kupit si spravne veci, ale ich aj vediet pouzit. Pochybujem, ze v tom videu mu to cele ide na ten jeden mikrofon, takze aby si nebol sklamany, ked take s jednym mikrofonom nespravis. Mozno by to slo aj s tym, co mas. Lenze nevieme co chrcalo a preco a zrejme ani ty.
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.066 sekund, 23 otázok.