rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« kedy: 12. Január , 2009, 20:49:32 » |
|
mate niekto skusenost s MIDI ovladanim GR pod hostom ? mam Behringer FCB 1010. ked sa zapne GR samostatne ako standalone, v setting sa nastavi MIDI in device a v kontrol potom vybere, aky efekt z GR chcem externe ovladat, je tam tlacitko "learn" - stlaci sa, zapedaluje sa s pedalom a GR si pamata, ze tym pedalom ma navoleny efekt ovladat. je to logicke, jednoduche a funguje to. ked ovsem zapnem GR v multitracku ako VST plugin, nejde to. samozrejme v multitrack hoste mam MIDI in zadefinovane, no v samotnom GR uz samostatne MIDI settings nie je. po stlaceni "learn" GR ziadne MIDI ovladanie zvonku nevidi... skusal som Vegas a skusal som Sonar. neporadite niekto ? v GR takto pouzivam kvakadlo, inak zneje vynikajuco, ta simulacia Cry Baby je jak original
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 12. Január , 2009, 21:45:18 » |
|
a ma sonar aj vegas poriesenu nejaku komunikaciu cez midi ? skus Cubase... lebo ked ho mas standalone, tak mozno GR priamo ovlada midi port, ale ked ide cez nejaky host, tak to asi ovlada ten nadradeny program.
|
|
« Posledná zmena: 12. Január , 2009, 21:49:09 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 12. Január , 2009, 21:51:15 » |
|
...samozrejme v multitrack hoste mam MIDI in zadefinovane, no v samotnom GR uz samostatne MIDI settings nie je....
Vegas by som este pochopil, ale Sonar je plnohodnotny MIDI sekvencer, s MIDI periferiami bezne funguje. aj pri tomto pedale vidim, ze Sonar prijma nejake MIDI data, len ten GR sa tvari, ze to nevidi...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 14. Január , 2009, 13:51:04 » |
|
dobre - vidim, ze sa vsetci potrhate...
skusme inak... na inom fore mi povedali, ze GR ako plugin nedokaze prijmat MIDI povely - to som si vsimol aj sam... ale ze da sa to obist tak, ze na funkciu, co chcem ovladat si spravim envelope krivku v tracku a tu mozem pomocou MIDI ovladat. ako mi uz neporadili a ani som to sam este nepochopil...
takze - vie mi niekto poradit, ako sa da cez MIDI ovladat envelope krivka v audio tracku ? v Sonare alebo kludne aj v Cubase / Nuende...
dik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 15. Január , 2009, 17:56:29 » |
|
A nepodporuje to tiez len to vst automation? Si mohol povedat skor, som si uz pozatvaral tie taby a bol tam tutorial, niekde na guitarampmodeling.
edit: teraz som to skusal v rezime vst a sw klavesy a normalne to rozpozna novy event (modulacne koliesko ci co to je) a reaguje, mozno to mas len zle nastavene
|
|
« Posledná zmena: 15. Január , 2009, 18:04:29 od lenivy »
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 15. Január , 2009, 18:00:38 » |
|
A nepodporuje to tiez len to vst automation? ...
ako ? nerozumiem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 15. Január , 2009, 18:09:15 » |
|
Jaaaaj, az teraz som pochopil toto "funkciu, co chcem ovladat si spravim envelope krivku v tracku a tu mozem pomocou MIDI ovladat". Hej, to je vst automation . Ale s tym ti asi bude musiet pomoct niekto iny, lebo netusim.
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 15. Január , 2009, 18:12:25 » |
|
... edit: teraz som to skusal v rezime vst a sw klavesy a normalne to rozpozna novy event (modulacne koliesko ci co to je) a reaguje, mozno to mas len zle nastavene
na mna musis pomaly. co si skusal ? ja ked mam pripojeny pedal, tak v Sonare (aj Nuende) vidim, ze prichadza nejaka MIDI komunikacia - to vsetko ponastavovane mam. len GR na to nereaguje a nevidim v nom nikde ziadnu moznost dalsieho nastavanie. v standalone ide a ma aj samostatne MIDI settings.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 15. Január , 2009, 18:17:54 » |
|
Hovorime o gr3? No ja to mam normalne v programe vsthost, tam si mozes vytvorit graf vst pluginov, ale nahravat to vie len vystup, ale inak sikovna vecicka. No takze dal som si softwarove klavesy co posielaju midi eventy, v gr som klikol pravym na to supatko na wah efekte, dal learn, otocil som tym kolieskom, v grigu mi vyskocilo ze new event a uz to slo. Ked to ide softwarovo, musi to ist aj hardwarovo, obzvlast ked ty tam tie eventy vidis.
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 15. Január , 2009, 18:27:39 » |
|
Uff, ten google je rychly ako sr...a. Rastis hadaj co mi prve vyskocilo... No ja tymto drahym komercnym softom neverim - stiahnes si hentaky jednoduchy softik a zadarmo a tam to ide na 100% a v hentakom softe zeby to bolo take zlozite?
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 15. Január , 2009, 18:46:40 » |
|
(...) takze - vie mi niekto poradit, ako sa da cez MIDI ovladat envelope krivka v audio tracku ? v Sonare alebo kludne aj v Cubase / Nuende...
dik
Viem, ze je ti to jedno, ale v Reaper mam pri MIDI envelopoch pre kazdu stopu tlacitka Learn...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 15. Január , 2009, 19:06:36 » |
|
Viem, ze je ti to jedno, ale v Reaper mam pri MIDI envelopoch pre kazdu stopu tlacitka Learn...
toto su ale Audio envelopy. GR mam ako FX na Audio tracku predsa. ale OK - skusim Reaper... mna to sere hlavne principialne, ze nedokazem rozbehat tak zakladnu vec, ako kvakanie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 15. Január , 2009, 19:07:11 » |
|
...No takze dal som si softwarove klavesy co posielaju midi eventy...
co su softwarove klavesy co posielaju midi eventy ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 15. Január , 2009, 19:08:06 » |
|
Uff, ten google je rychly ako sr...a. Rastis hadaj co mi prve vyskocilo... No ja tymto drahym komercnym softom neverim - stiahnes si hentaky jednoduchy softik a zadarmo a tam to ide na 100% a v hentakom softe zeby to bolo take zlozite?
vobec Ti nerozumiem - skus pisat zrozumitelnejsie, ja som pomaly
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 15. Január , 2009, 19:18:06 » |
|
vobec Ti nerozumiem - skus pisat zrozumitelnejsie, ja som pomaly kazdy sme nejaky, ja som zas lenivy :D No chcel som tym povedat, ze ked som sa snazil nieco o tom zistit, tak mi vyskocila tvoja otazka ale na tom druhom fore. co su softwarove klavesy co posielaju midi eventy ? Myslel som taky ten "klavir" na obrazovke, ten sw to ma. Lebo nemam midi hw kontroler, ale nechcelo sa mi verit, ze by sa gr nedal ovladat, ked je hostovany. Principialne je to totiz jedno, odkial pochadza ten event, ci ho zosyntetizujes, alebo ho ten program dostane zvonka a preposle ho nejakemu pluginu. Tutok to vidiet http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
|