Alexi7
nováčik
Príspevkov: 36
|
|
« kedy: 13. Január , 2009, 22:57:13 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 13. Január , 2009, 22:58:20 » |
|
Jedna hlava je zalozna, niekto pouziva na skreslene zvuky jednu hlavu a na ciste uplne inu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 13. Január , 2009, 22:59:25 » |
|
Jedna hlava je zalozna, niekto pouziva na skreslene zvuky jednu hlavu a na ciste uplne inu.
alebo stereo rig
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 13. Január , 2009, 23:01:08 » |
|
casto je to len frajerina / reklama a tie hlavy su prazdne atrapy...
alebo niektori gitaristi si na kazdom zosiku nastavia iny zvuk a to si prepinaju...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Alexi7
nováčik
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 13. Január , 2009, 23:06:58 » |
|
noo to by som chapal, ale casto maju gitaristi tie isty hlavy, a to len koli zalohe, preistotu aj styri ? alebo stereo rig
ehm a vskratke povedane stero rig je ... ? casto je to len frajerina / reklama a tie hlavy su prazdne atrapy...
alebo niektori gitaristi si na kazdom zosiku nastavia iny zvuk a to si prepinaju...
hmm tak ale neviem ked ma niekto dva stvrokanalove zosiky, aj tak je lepsie prepinat ze kanal 1 hlava 1, kanal 2 hlava 2 ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 13. Január , 2009, 23:08:58 » |
|
hmm tak ale neviem ked ma niekto dva stvrokanalove zosiky, aj tak je lepsie prepinat ze kanal 1 hlava 1, kanal 2 hlava 2 ? v jednej hlave moze mat modulacne efekty cez nejaky rack a druhu len na suchy sound alebo aj inak, zalezi od gitaristu, co mu lepsie vyhovuje
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 13. Január , 2009, 23:09:08 » |
|
ehm a vskratke povedane stero rig je ... ? ze gitaristovi nejde jeden signal, ale dva dva - pravy a lavy kanal (stereo)
|
|
« Posledná zmena: 13. Január , 2009, 23:14:02 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 13. Január , 2009, 23:09:14 » |
|
tak tak. napriklad od nas dusan antalik tak hrava - ma tri bedne a s dvoma ide kvazi stereo a z jedneho stereo koncaku - tam ma nahodene aj modulacne efekty a v tom tretom ide mu realny neefektovany zvuk z preampu zas s inym koncakom.
|
|
« Posledná zmena: 13. Január , 2009, 23:10:17 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Alexi7
nováčik
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 13. Január , 2009, 23:15:40 » |
|
hmm to je asi blbost ale s vykonom to nema nic spolocne ? ze na take obrovske haly treba viac nez 1x 100 W ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 13. Január , 2009, 23:17:15 » |
|
hmm tak ale neviem ked ma niekto dva stvrokanalove zosiky, aj tak je lepsie prepinat ze kanal 1 hlava 1, kanal 2 hlava 2 ? moze mat ine soundy ponastavovane.. predstav si hypoteticku situaciu, napr mesu roadking. mas 4kanaly, kazdy ma 3 mody a kazdy kanal a mod sa mu paci s inym nastavenim korekcii, tak ma 3x roadking alebo ma viac roznych hlav, tak zrejme preto, ze sa mu paci z kazdej hlavy isty specificky zvuk...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 13. Január , 2009, 23:17:57 » |
|
hmm to je asi blbost ale s vykonom to nema nic spolocne ? ze na take obrovske haly treba viac nez 1x 100 W ? no ale obrovske haly sa nezvucia cez aparaty cisto - mas tam PA. cize zvuk sa snima mikrofonom pred bednou/kombom a ide do mixu ( aj tam sa mozu nahodit efekty ) a dalej ide do koncovych stupnov a tie mozu but aj 10kW pre velku halu.
|
|
« Posledná zmena: 13. Január , 2009, 23:18:24 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 13. Január , 2009, 23:18:21 » |
|
ale mam na to este jedno vysvetlenie: VIAC HLAV, VIAC ROZUMU
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 13. Január , 2009, 23:18:25 » |
|
hmm to je asi blbost ale s vykonom to nema nic spolocne ? ze na take obrovske haly treba viac nez 1x 100 W ? velke koncerty sa zvucia PA-ckom a nie nastrojovou aparaturou
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Alexi7
nováčik
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 13. Január , 2009, 23:21:29 » |
|
alebo ma viac roznych hlav, tak zrejme preto, ze sa mu paci z kazdej hlavy isty specificky zvuk...
hej to tiez dava zmysel aa tak ma napadlo, ze tak jak sa v studiu vrstvia gitary pre hutnejsi sound, nemoze to sluzi na podobny ucel pre live hranie ??
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 13. Január , 2009, 23:23:55 » |
|
hej to tiez dava zmysel aa tak ma napadlo, ze tak jak sa v studiu vrstvia gitary pre hutnejsi sound, nemoze to sluzi na podobny ucel pre live hranie ?? no vidis, odpovedal si si aj sam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|