Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 06:07:33
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gitara do 8-10tis.  (Prečítané 14693 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #45 kedy: 22. Január , 2009, 13:38:43 »

Nedavno som dosiel z hudobnin. Skusal som Schecter OMEN6, Cort, Yamaha.

Kedze chlapec ma zaujem o prve dva, tak napisem dojmy: Ako prvu gitaru som chytil Omena. HNED mi sadla do ruky, spracovanie super, vsetko pekne dotiahnute do konca - tak ako ma byt. Zvuk ma dostal, krasny pevny, spevny, krystalicky zvuk. Hlavne ta pevnost ma dostala. Vynikajuco sa na tom nastroji hra, krasne spieva, pravacka ide krasne po kobylke, sola su vynikajuce - uprimne sa velmi tesim na Hellraiser, ktoreho budem uz onedlho vlastnikom. Dalsiu Schecteru, ktoru som vyskusal bola nejaka cervena, typ S-1. Tá uz bola drahsia, okolo 19 - 20 tis. starej meny. Sežízení gitary bolo fakt na spickovej urovni, gitary ladili, uplne vsetko krasne. Najviac, co sa tyka hardwaru sa mi pacili ladiace mechaniky. Maju uplne krasny HLADKY chod s krasnou citlivostou ladenia.

Pri skusani CORT KX - 5 som bol tiez velmi milo prekvapeny, vynikajuci hmatnik. Ale oproti Schectere mi vadili tieto dva rozdiely, a to: Ladiace mechaniky + pevnost tonu - bol skor taky blativy, rozplival sa. Ladiace mechaniky neboli zle, len ten chod bol iny, nebol taky jemny, ako u Schcecter. Pritom obe gitary za rovnaku cenu.

Kazdopadne mozem povedat, ze mojou silnou trojicou lacnych gitar, t.j. do 20 tis. boli znacky CORT, PRS, Schecter. No po dnesku mozem povedat, ze jednoznacne Schecter - moj osobny nazor, pocit z hry.
Skusalo sa na kombe Bugera 333XL, na ktorom tieto nastroje hrali fakt vynikajuco. Ostal som velmi milo prekvapeny.  Na zdravie!
Zaznamenané

schmeter
nováčik
*
Príspevkov: 45

« Odpoveď #46 kedy: 24. Január , 2009, 14:01:38 »

dakujem za uzitocne info  :) vidim ze to bude dlhe rozmyslanie nad tou spravnou kraskou  Bavím sa skvele a co hovorite na tu Epi LPSTD co mam v poslednom poste ?
Zaznamenané
schmeter
nováčik
*

« Odpoveď #47 kedy: 26. Január , 2009, 20:30:31 »

este jedna otazocka ohladom tej Schechterky lebo som ju nasiel v mojej srdcu blizkej farbe Tobacco Sunburst...ze co to ma za snimace a ake drevo? hehe uz predbehla Cortku v mojom vybere...lebo ya tu cenu ako hovorite je ten Schechter naozaj dobry...a tu u nas v meste bude urcite aj rarita :D:D:D
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #48 kedy: 26. Január , 2009, 20:32:55 »

este jedna otazocka ohladom tej Schechterky lebo som ju nasiel v mojej srdcu blizkej farbe Tobacco Sunburst...ze co to ma za snimace a ake drevo? hehe uz predbehla Cortku v mojom vybere...lebo ya tu cenu ako hovorite je ten Schechter naozaj dobry...a tu u nas v meste bude urcite aj rarita :D:D:D
Nie je to jedno, ake snimace? a hlavne ake drevo?
Skus pozriet na webe: www.schecterguitars.com

Ale myslim, ze nejak Ti to nepomoze, ze ake drevo + snimace. Hlavne, ze to hra vynikajuco.  Na zdravie!

Drevo je lipa a snimace su firemne.
« Posledná zmena: 26. Január , 2009, 20:34:48 od Branko » Zaznamenané

schmeter
nováčik
*

« Odpoveď #49 kedy: 27. Január , 2009, 14:13:17 »

tak a mam definitivny vyber: dve vyssie uvedene (Cort M600, Schecter Omen 6 Extreme) a ako tretia je tato kraska http://www.harmony-central.com/ProductImages/Large/000029443.jpg Schecter Hellraiser Sunset FR...ktoru z tychto odporucate? resp dajte mi nejake info a hodnotenia na Hellraisera nakolko o tych ostatnych ste mi uz napisali dost...vopred vdaka  Na zdravie!
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #50 kedy: 27. Január , 2009, 14:29:42 »

hellraiser odporucam.. je to vyssia rada.. omen je uplny zaklad co predavaju myslim.. cize predpokladam, ze by to mohlo byt spracovanim este okus dalej..
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #51 kedy: 27. Január , 2009, 14:31:20 »

tak a mam definitivny vyber: dve vyssie uvedene (Cort M600, Schecter Omen 6 Extreme) a ako tretia je tato kraska http://www.harmony-central.com/ProductImages/Large/000029443.jpg Schecter Hellraiser Sunset FR...ktoru z tychto odporucate? resp dajte mi nejake info a hodnotenia na Hellraisera nakolko o tych ostatnych ste mi uz napisali dost...vopred vdaka  Na zdravie!
Hellraiser C7 si idem kupovat ja. Je to najvyssi nesignovany model Schecter gitar, vyrobeny v South Korea. Masaker gitara, odporucam. Ten Cort na to absolutne nechyta, ci uz hardwerom, alebo zvukom.
Ak Ti mozem poradit, kup si gitaru bez Floyd rose. Lepsie pre Teba. Menej prace a aj tak to nevyuzijes.  Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané

schmeter
nováčik
*

« Odpoveď #52 kedy: 27. Január , 2009, 14:47:57 »

Hellraiser C7 si idem kupovat ja. Je to najvyssi nesignovany model Schecter gitar, vyrobeny v South Korea. Masaker gitara, odporucam. Ten Cort na to absolutne nechyta, ci uz hardwerom, alebo zvukom.
Ak Ti mozem poradit, kup si gitaru bez Floyd rose. Lepsie pre Teba. Menej prace a aj tak to nevyuzijes.  Na zdravie! Na zdravie!
no to som si tiez vsimol...fest paradny je :) a este ze co je to Floyd rose? :D viem ze ten typ kobylky ale ako nechapem...bez tremola mi radis alebo ako?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #53 kedy: 27. Január , 2009, 14:49:23 »

no to som si tiez vsimol...fest paradny je :) a este ze co je to Floyd rose? :D viem ze ten typ kobylky ale ako nechapem...bez tremola mi radis alebo ako?
Bez Floyd rosu, zamykacia mechanika. Je ti to naprd a zbytocne vela roboty. Kup si tu s "dierkami" na struny, cez telo.  Zdravíčko
Zaznamenané

schmeter
nováčik
*

« Odpoveď #54 kedy: 27. Január , 2009, 14:50:20 »

Bez Floyd rosu, zamykacia mechanika. Je ti to naprd a zbytocne vela roboty. Kup si tu s "dierkami" na struny, cez telo.  Zdravíčko
aha a je ten hellraiser aj s vyhotovenim bez toho floyda?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #55 kedy: 27. Január , 2009, 14:51:50 »

aha a je ten hellraiser aj s vyhotovenim bez toho floyda?
Napr. tu:
http://img84.imageshack.us/img84/5212/hellraiservy5.jpg
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #56 kedy: 27. Január , 2009, 14:54:24 »

krasne su tie gitary, co? :)  myslim, ze sa pomaly zacina boom schecter gitar, skoda ze nemaju vacsiu variabilitu tvarov tych gitar.. ocenil by som napriklad elite 007 model, ktory sa uz zial nevyraba Smútim alebo nejaky LP tvar so 7mymi strunami zatial som to videl robit len Epiphone a kakal som srobiky zo stavebnice co z toho liezlo
Zaznamenané

schmeter
nováčik
*

« Odpoveď #57 kedy: 27. Január , 2009, 14:55:22 »

aha tak uz chapem co znamena to FR v nazve produktu :-D hmm a na co je dobry Floyd rose? ake ma vyhody oproti tej klasike co si mi poslal?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #58 kedy: 27. Január , 2009, 14:58:59 »

aha tak uz chapem co znamena to FR v nazve produktu :-D hmm a na co je dobry Floyd rose? ake ma vyhody oproti tej klasike co si mi poslal?

floyd rose je mechanizmus ktory ti dovoluje nadladzovat a podladzovat dany ton pocas hrania.. da sa s tym vyblbnut na ukor cvicenia techniky :D tolko moj postreh k teme floyd rose.. kvalitne to vyuzivaju radi gitaristi ako napr Victor Smolski, Victor Smolski alebo aj Victor Smolski :D (viac mi nenapadlo)..gitara s FR vacsinou trpi kratsim sustainom zvuku lebo uz pri samotnom hrani cely ten mechanizmus, kedze je pohyblivy, pruzi a vyladuje sa. Ak je tremolo dobre zostelovane (co sa deje zriedkakedy a hlavne u ludi, ktori s tym nemaju ziadne skusenosti) je skor na skodu ako uzitok. Mam gitaru s FR, dalsiu chcem s pevnou kobylkou.. hlavne uz sa mi nechce riesit alchymia pri kazdom meneni strun :)  skus si dat do youtube vyhladavaca nieco v style: 'awesome whammy bar' a kukni videa tam zistis co je tremolo resp floyd rose mechanizmus a ako ho gitaristi pouzivaju...
« Posledná zmena: 27. Január , 2009, 15:00:21 od kaolko » Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #59 kedy: 27. Január , 2009, 15:00:15 »

To si popozeraj niekde na webe. Aj tu sa o tom pisalo. Ak poznas Steva Vaia, tak on pouziva paku o106. Lepsie mat tremolo typu Fender ako FR.
Nevyhody vidim hlavne v sustaine (dozvuk). Pevna kobylka je omnoho lepsia hlavne kvoli sustainu, ladeniu, drzaniu ladenia, atd...
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.033 sekund, 23 otázok.