Nedavno som dosiel z hudobnin. Skusal som Schecter OMEN6, Cort, Yamaha.
Kedze chlapec ma zaujem o prve dva, tak napisem dojmy: Ako prvu gitaru som chytil Omena. HNED mi sadla do ruky, spracovanie super, vsetko pekne dotiahnute do konca - tak ako ma byt. Zvuk ma dostal, krasny pevny, spevny, krystalicky zvuk. Hlavne ta pevnost ma dostala. Vynikajuco sa na tom nastroji hra, krasne spieva, pravacka ide krasne po kobylke, sola su vynikajuce - uprimne sa velmi tesim na Hellraiser, ktoreho budem uz onedlho vlastnikom. Dalsiu Schecteru, ktoru som vyskusal bola nejaka cervena, typ S-1. Tá uz bola drahsia, okolo 19 - 20 tis. starej meny. Sežízení gitary bolo fakt na spickovej urovni, gitary ladili, uplne vsetko krasne. Najviac, co sa tyka hardwaru sa mi pacili ladiace mechaniky. Maju uplne krasny HLADKY chod s krasnou citlivostou ladenia.
Pri skusani CORT KX - 5 som bol tiez velmi milo prekvapeny, vynikajuci hmatnik. Ale oproti Schectere mi vadili tieto dva rozdiely, a to: Ladiace mechaniky + pevnost tonu - bol skor taky blativy, rozplival sa. Ladiace mechaniky neboli zle, len ten chod bol iny, nebol taky jemny, ako u Schcecter. Pritom obe gitary za rovnaku cenu.
Kazdopadne mozem povedat, ze mojou silnou trojicou lacnych gitar, t.j. do 20 tis. boli znacky CORT, PRS, Schecter. No po dnesku mozem povedat, ze jednoznacne Schecter - moj osobny nazor, pocit z hry.
Skusalo sa na kombe Bugera 333XL, na ktorom tieto nastroje hrali fakt vynikajuco. Ostal som velmi milo prekvapeny.