Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 08:27:05
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zmena lamp v Marshall TSL 601  (Prečítané 1426 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« kedy: 20. Január , 2009, 21:05:32 »

Nasiel  som recenziu na moje kombo - TSL 601 na harmony central od Slovaka. Mozno je aj tu na fore, kto vie :). Chalanisko menil lampy a pochvaluje si zmenu zvuku k lepsiemu. Tak sa chcem spytat, ci s tymito konkretnymi lampami mate niekto skusenosti, prip. kde a hlavne za aku cenu sa daju kupit. Spomina viacero slovenskych typov, takze ma potesi akakolvek informacia ku ktorejkolvek zo spominanych lamp.

uryvok:
---------------
Sound Quality :  8
Using humbucker dimarzio fred(bridge) with ibanez 1570 prestige.play rock,metal,countryrock,jazz.use noise supressor(boss)on lead.and it doesn't touch the sustain(boss pedal).The distortion are incredible
but may sound little artificial and,closed in,some sound in a muddy way.
Talking about the lead.second(crunch) channel is even better.More open and i hear a lot of tones.Always liked the crunch channel.But i use the lead ch more.Still the best lead i heard.Gary moore playing metal works great.use jj tubes from slovakia.electro harmonix in pre tubes.

Reliability : 10
Bought it used in 2004.used svetlana tubes alot.But changed reasently to
EL34jj(slovakia)they sound more focused,less compressed bass and alive.New svetlana(winged c) are crap compared to the older svetlana(higher presence and quality).
« Posledná zmena: 20. Január , 2009, 21:43:48 od mario bross » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #1 kedy: 20. Január , 2009, 21:14:39 »

vzhladom na jeho gramatiku by som povedal ze len vyhladal kopec pojmov v predoslych reviews a vacsinu casu ani nevie co tym chcel povedat.. tolko len z mojej strany.. taktiez nerozumiem zmyslu tejto temy.. ksk v poslednej dobe sa tu zacalo objavovat kopec zbytocnych tem.. mozno je to len moj pocit.. hentaky clanok si najde kazdy lolo ked da do googla 'TSL 601 reviews' alebo 'best matching tubes for TSL 601' ..ked som menil lampy prve co bolo som prekutral vsetky mozne recenzie uzivatelov a mozno az po 4 dnoch ked som mal pokkt info tak som sa spytal aj tu na nazor.. ides menit lampy?
« Posledná zmena: 20. Január , 2009, 21:18:14 od kaolko » Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 20. Január , 2009, 21:29:35 »

Neposudzoval by som ho podla gramatiky a jeho gramatika ma ani vonkoncom nezaujima. Keby som tuto temu povazoval za zbytocnu, tak by som ju asi nezalozil. Ak ju za taku pokladas, na co sa k nej vyjadrujes?  Zdravíčko
A uz vobec ma nezaujima, aky lolo si najde aky clanok. Vobec nerozumiem, co ti nie je jasne. Nasiel som typka, ktory ma rovnaky amp ako ja, vymenil lampy za nejake nase lokalne a bol mimoriadne spokojny. Ja sa teda pytam, ci ma niekto odtialto skusenosti s tymito lampami, prip. kde a za kolko sa daju zohnat. Pride mi to uplne normalna otazka. Ak ta temy, co vznikaju nezaujimaju pre ktoreho pana krala ich citas? O tom je forum, ze si kazdy vytiahne, co ho zaujima a vie si sam selektovat, co si precita a k comu sa vyjadri. Tak nech sa paci, necitaj si veci co ta nebavia a chod sa prejst na cerstvy vzduch.  Na zdravie!
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #3 kedy: 20. Január , 2009, 21:44:16 »

myso - zmenil som Ti nazov temy, aby to bolo jasne, ze sa pytas na konkretnu vec. nech je to jasne.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #4 kedy: 20. Január , 2009, 22:09:20 »

Svetlany Winged C su najlepsie EL34 z beznej produkcie.. uz davnejsie si si vsimol ze ked viac vytocis koncak tak ti to hra lepsie.. tie lampy sa daju kupit sparovane za nejaku par desiatok eur, ale ak mas moznost si tam dat teslacke sparovane El34 zo 70-80 rokov tak si tam daj tie.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 20. Január , 2009, 22:17:22 »

Svetlany Winged C su najlepsie EL34 z beznej produkcie.. uz davnejsie si si vsimol ze ked viac vytocis koncak tak ti to hra lepsie.. tie lampy sa daju kupit sparovane za nejaku par desiatok eur, ale ak mas moznost si tam dat teslacke sparovane El34 zo 70-80 rokov tak si tam daj tie.

Dik. Cize ak tomu spravne rozumiem tie Svetlana Winged C su konkretny typ tych EL34jj? A tie stare z 80tych rokov sa uz bezne zohnat nedaju? Jedine nejak po znamosti?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #6 kedy: 20. Január , 2009, 22:36:11 »

nie. Svetlana je znacka inych lamp - ruskych.
Zaznamenané

machura
nováčik
*
Príspevkov: 66

« Odpoveď #7 kedy: 21. Január , 2009, 08:59:55 »

2myso:

pouzite lampy v TSL-60x jsou uz z vyroby EL34SV = Svetlana.
Kód:
http://www.ges.cz/?lang=cz&page=index&cur=CZK&of=1&gcat=XRCC&ipp=12&or=sort&inc=detail&gesid=GES08202012

V preampu jsou cinske
Kód:
http://www.ges.cz/?lang=cz&page=index&cur=CZK&of=1&gcat=XRC_A&ipp=12&or=sort&inc=detail&gesid=GES08201898
. "Vybrane" se davaji pro V1 a ostatni (V2-V4).

V obou pripadech nejlacinejsi lampy na trhu, nicmene s razitkem Marshall jsou tyto lampy znacne predrazene.

Netusim, proc GES doprodava EL34SV, jeste pred Vanoci jich mel dost a i parovane - par tak za 580-600Kc.

Bohuzel, zda se, ze kombo je konstruovane rovnou pro pouziti EL34-SV, protoze kdyz jsem dal do komba par EL34-JJ, musel jsem zatocit trimrem pro BIAS na maximum a nemam uz zadnou rezervu. U EL34-SV jsem se na max. dostal tak na 120mV, u JJ jsem rad za tech 80mV a kolisa to i na 72mV. Tzn. Svetlany maji zrejme vetsi zesileni a proto zacnou tez drive kreslit.

Na muj styl mi ty JJ staci, ale priste bych zkusil bud EH nebo Tung-Sol (Rusko).
Zaznamenané

Marshall TSL601, MC212 s 2x Vintage 30/60W-8Ohm => 16Ohm, Fender Stratocaster HSS MIM.
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.186 sekund, 22 otázok.