Altostratus
|
|
« kedy: 22. Január , 2009, 11:54:20 » |
|
Ako profesionálnej bulvárnej hyene sa mi podarilo spáchať rozhovor s britským producentom Jemom Godfreym. Komponoval, produkoval a aranžoval veci pre ľudí ako Atomic Kitten, Gareth Gates a podobných. Vo voľnom čase sa venuje prog-rocku a má kapelu FROST. Pokecal celkom zaujímavé veci o hudobnom priemysle a fungovaní pop-music. Už sa to tu veľa razy riešilo, tak hádam povedal niečo inšpiratívne: http://www.pluska.sk/rozhovor/2009/01/musite-sa-vediet-predat.htmlInak, ten FROST, je to takéto:
|
|
« Posledná zmena: 22. Január , 2009, 11:57:00 od Altostratus »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 22. Január , 2009, 12:15:05 » |
|
mne sa zda ze teraz aj ten najhorsi pop je podstatne lepsi ako kedysi. a fakt sa tam moc pytas na tie chlapcenske skupiny, ja teraz o ziadnej neviem ci sa vratia to je otazne, asi skor nie podla mna
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 22. Január , 2009, 12:30:17 » |
|
Pripadalo mi to byť zaujímavé...celostranový rozhovor o prog-rocku by som asi do novín nedostal. V rozhovore padlo aj zopár otázok, ktoré sa do novín nedostali. Keď budem mať trochu času, tak sa v tom preňúram a hodím ich sem, hádam ma za to nečaká poprava.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 22. Január , 2009, 12:46:41 » |
|
Dusky, ber si priklad - popovy producent a ma rad progrock.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 22. Január , 2009, 13:10:27 » |
|
Vcelku pekny rozhovor, je zrejme, ze typek ma vo veciach dost jasno.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 22. Január , 2009, 13:20:30 » |
|
Pripadalo mi to byť zaujímavé...celostranový rozhovor o prog-rocku by som asi do novín nedostal. V rozhovore padlo aj zopár otázok, ktoré sa do novín nedostali. Keď budem mať trochu času, tak sa v tom preňúram a hodím ich sem, hádam ma za to nečaká poprava.
Sem hoď celý rozhovor.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 22. Január , 2009, 13:38:40 » |
|
Sem hoď celý rozhovor.
Neviem, či by som sa tým nejako nespreneveril svojej pracovnej zmluve
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 22. Január , 2009, 13:49:29 » |
|
Neviem, či by som sa tým nejako nespreneveril svojej pracovnej zmluve prečítaj si pracovnú zmluvu. Ak tam nie je zákaz uverejniť svoj rozhovor v inom médiu, tak je to ok. Inak by si mohol hádam použiť tie jeho vyjadrenia, ktoré neboli uverejnené v Pluske a spraviť z nich prípadne článok.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 22. Január , 2009, 13:53:54 » |
|
OK, tak som si znovu prešiel surový text a do novín sa vlastne nedostala iba jediná otázka, takže tu je:
Trochu filozofická otázka - čo je vlastne progresívny rock? Hm...často kritizujem progresívny rock, lebo sa z neho stáva regresívny rock. Muzikant si povie "som v prog-rockovej kapele, tak potrebujem Mini-Moog a Mellotron a takúto gitaru..." až sa uzavrie do neuveriteľného sebastredného cirkusu. Progresívny rock dnes strašne trpí nostalgiou. Ale už niesme v roku 1974. Hoci by som rád tvoril v tej ére. Hudba sa musí vyvíjať. Progresívne kapely si hrajú svoje a snažia sa nás presvedčiť, že je rok 1974. Progresívny rock má snáď najhorší imidž zo všetkých žánrov. Vlasatí páni v stredných rokoch si hrajú na Mellotrony.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 22. Január , 2009, 14:36:06 » |
|
OK, tak som si znovu prešiel surový text a do novín sa vlastne nedostala iba jediná otázka, takže tu je:
Trochu filozofická otázka - čo je vlastne progresívny rock? Hm...často kritizujem progresívny rock, lebo sa z neho stáva regresívny rock. Muzikant si povie "som v prog-rockovej kapele, tak potrebujem Mini-Moog a Mellotron a takúto gitaru..." až sa uzavrie do neuveriteľného sebastredného cirkusu. Progresívny rock dnes strašne trpí nostalgiou. Ale už niesme v roku 1974. Hoci by som rád tvoril v tej ére. Hudba sa musí vyvíjať. Progresívne kapely si hrajú svoje a snažia sa nás presvedčiť, že je rok 1974. Progresívny rock má snáď najhorší imidž zo všetkých žánrov. Vlasatí páni v stredných rokoch si hrajú na Mellotrony.
to jak ja keby som hovoril
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 22. Január , 2009, 14:48:11 » |
|
nieco pre progiho
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 22. Január , 2009, 16:00:18 » |
|
Ja s nim suhlasim, je fakt ze dnesny progrock je casto v slepej ulicke a chyba originalita. Vela kapiel stale len kopiruje stare a jediny rozdiel je len, ze pouzivaju novsie nastroje a sposob nahravania. Ale daju sa najst aj zaujimave veci stale, ale oproti 70tym rokom je toho zaujimaveho a inovativneho zalostne malo. Preto stale tvrdim, ze ten obrovsky zaner mal vrchol v 70tych rokoch. Druha vec je, co sa pod neho radi, niekde pod to spada aj elektronika, casto folkrock, moderna vazna hudba a pod., takze tazko sa da povedat o co vlastne ide pod pojmom progrock.
|
|
« Posledná zmena: 22. Január , 2009, 16:01:20 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 24. Január , 2009, 16:13:09 » |
|
preto vznikol dream theater
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 25. Január , 2009, 13:35:04 » |
|
Jasne, v sucasnosti je divne robit muziku v style 70tych rokov a tvrdit, ze je progresivna . Uz len samotny pojem progresivny znamena novatorsky,nadcasovy a poukazuje na hudobne dianie, ktore sa v tomto duchu neustale vyvija .
|
|
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 31. Január , 2009, 14:42:09 » |
|
Jasne, v sucasnosti je divne robit muziku v style 70tych rokov a tvrdit, ze je progresivna . Uz len samotny pojem progresivny znamena novatorsky,nadcasovy a poukazuje na hudobne dianie, ktore sa v tomto duchu neustale vyvija .
a stredovek, kedze je to stred medzi starovekom a novovekomu sa tiez furt posuva dopredu? progresivny rock ma urcite vseobecne znaky a to, ze podla progaca dream theater zneju umelo a neprinieslo "az tolko" noveho, este neznamena, ze do toho zanroveho kybla nevlezu. rovnako ako X dalsich kapiel. hard rock dneska predsa tiez uz neni taky "tvrdy" a pritom je zeppelin stale hard rock presne tak ako aj ti, co to hraju tak ako oni a narodili sa o 40 rokov neskor. tvrdim, ze cela tato debata byva hlavne o ignorantskej oblube nejakeho vyberu kapiel nejakeho zanru. a to co mne sa nepaci, to neni ten zaner. lebo ked mne sa paci progrock a som progrocker a nepaci sa mi dream, tak je jasne, ze dream nie je progrock.
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
|