Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 00:49:58
Anketa
Otázka: aké drevo na telo elektrickej gitary je the best?
jaseň
javor
mahagón
jelša
lipa
topoľ
agatis
iný
preglejka
drevotrieska

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Odkiaľ drevo???  (Prečítané 41482 krát)
0 užívateľov a 13 Hostí prehliada túto tému.
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #30 kedy: 03. Február , 2009, 20:08:25 »

sprav kombinaciu všetkych  ha ha ha začal by som od najtvrdšieho a skončil dole pri najmekšom 

a telo by malo 5 aj viacej cm  ha ha ha

inač drevotrieska 5 hlasov  Bavím sa skvele Bavím sa skvele

neviem na 100% ake je každe drevo tvrde ale dal by som to na sendvič z hora javor ,mahagon,lipa, jelša,.... Bavím sa skvele

a ten agatis určite nie čo som držal ti egitary ako keby boli hluche tupe neme  ha ha ha
« Posledná zmena: 03. Február , 2009, 20:13:54 od tipek » Zaznamenané

Ďu-FFO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 135

« Odpoveď #31 kedy: 03. Február , 2009, 20:12:24 »

ja sa na to asi vykašlem zbehnem k tatkovi do dielne a za 5 minut budem mat gitaru z drevotriesky a ked pohladam zak ja zo zebrana alebo iných vzácnych drevím(fólia) a este to olepím peknou hranou a budem nádherný unikát aj s povrchovkou zároveň:D alebo zoberen falat pracovnej dosky čo sa dáva do kuchýň a bude mramor! Bacha na vec kamo!
Zaznamenané

tenson LP, Kustom Quad100 HEAD, Kustom 4x12
tipek
miestny štamgast

« Odpoveď #32 kedy: 03. Február , 2009, 20:14:36 »

ja sa na to asi vykašlem zbehnem k tatkovi do dielne a za 5 minut budem mat gitaru z drevotriesky a ked pohladam zak ja zo zebrana alebo iných vzácnych drevím(fólia) a este to olepím peknou hranou a budem nádherný unikát aj s povrchovkou zároveň:D alebo zoberen falat pracovnej dosky čo sa dáva do kuchýň a bude mramor! Bacha na vec kamo!

no tak to by bola šupa takeho plocheho strata alebo tele spravit  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Metlino
nováčik
*
Príspevkov: 60

« Odpoveď #33 kedy: 03. Február , 2009, 20:18:40 »

moc sa nevyznam ale  nahod na ten javor daky top tak aby si tych par chybajucich milimetrov "doplnil"

ci je to az moc blbost?  ha ha ha
« Posledná zmena: 03. Február , 2009, 20:20:35 od Metlino » Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #34 kedy: 03. Február , 2009, 20:19:04 »

Citácia
no tak to by bola šupa takeho plocheho strata alebo tele spravit  Bavím sa skvele
vieš aky by to malo sustein???
ps: pracovne dosky co sa davaju v kuchyni su hrubsie

čo by sa stalo keby bola gitara byrobená z kovu alebo kameňa? aký by to malo zvuk?

ako sa pridávajú foto??? pls pomôžte
« Posledná zmena: 03. Február , 2009, 20:19:45 od Ďu-FFO » Zaznamenané

tipek
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 03. Február , 2009, 20:32:24 »

no podla mna by bola strašne vyšková ta gitraa ,keby bola kovovy alebo z kamena , frekvencia strun by bola riadna

bublinkova  ha ha ha
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #36 kedy: 03. Február , 2009, 20:35:43 »

čo by sa stalo keby bola gitara byrobená z kovu alebo kameňa? aký by to malo zvuk?

Mala by maximalny sustain, ale nerezonovala by vobec, mala by uplne plochy zvuk a velmi vyskovy. Robili sa kedysi gitary z plexisla a hrali presne ako pisem.   
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
ivanb
pravidelný návštevník
Príspevkov: 209

« Odpoveď #37 kedy: 03. Február , 2009, 21:20:13 »

boli tu už rôzne pokusy aj zo skla ale nakoniec sa zase všetci vrátili k drevu
Zaznamenané
endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

Melisko usko

« Odpoveď #38 kedy: 03. Február , 2009, 21:24:47 »

na ebay sa kupit da nejake, aj Ackova kvalita kludne. Len treba byt rychly. Inak potom na vrchnu dosku je krasny wallnut alebo buckeye
Zaznamenané
ivanb
pravidelný návštevník

« Odpoveď #39 kedy: 03. Február , 2009, 21:40:04 »

Sivčak má v ponuke krásne drevo ,len neviem ako je to zo sušením,ešte som od neho nebral,ale Styrioči s ním má nejaké skusenosti ako už písal tak bude asi dobrý.Najlepšie kupiť a nechat pár ročkov dozrieť v správnom prostredí.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #40 kedy: 03. Február , 2009, 22:08:07 »

5-10 rokov susenia a drevo je vhodne na spracovanie - vyrobu gitary.. sivcak ma na stranke rocniky 97, takze si myslim, ze nic dozrievat nemusi  :)

osobne pokial viem, predava iba drevo vhodne na spracovanie  Na zdravie!
Zaznamenané
ivanb
pravidelný návštevník

« Odpoveď #41 kedy: 03. Február , 2009, 22:14:12 »

Dakujem za informaciu lebo mám taku cukaturu zase niečo kupiť a vyrobiť nejaký kontraverzný nástroj. Ešte mám mahagon na jednu gitaru tak to skusim skombinovať,ale ešte neviem ako.
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #42 kedy: 03. Február , 2009, 22:39:05 »

Citácia
na ebay sa kupit da nejake, aj Ackova kvalita kludne. Len treba byt rychly. Inak potom na vrchnu dosku je krasny wallnut alebo buckeye

kde na ebay? ja tú streánku nepoznám kde sa to tam dá nájsť?
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #43 kedy: 04. Február , 2009, 09:48:52 »

....ešte k tej otázke aké je nalepšie drevo na el. git. tak tých je veľa roznych a je to asi rovnako zaujímavá otázka, že aký snímač na je najlepší na el gitaru......ale ak sa vrátim ku konkrétnemu prípadu, že strat z čistého javora, tak ten by bol strašne ukričaný.....preto sa používa skôr na basu a ak sa chce zachovať charakter nástroja tak sa vyrába z materiálov z ktorých vyrába väčšina výrobcov.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

Melisko usko

« Odpoveď #44 kedy: 04. Február , 2009, 10:19:56 »

....ešte k tej otázke aké je nalepšie drevo na el. git. tak tých je veľa roznych a je to asi rovnako zaujímavá otázka, že aký snímač na je najlepší na el gitaru......ale ak sa vrátim ku konkrétnemu prípadu, že strat z čistého javora, tak ten by bol strašne ukričaný.....preto sa používa skôr na basu a ak sa chce zachovať charakter nástroja tak sa vyrába z materiálov z ktorých vyrába väčšina výrobcov.....

veru z javora je akurat top, aj to len ako dekoracia. a javorova basa je tiez hroza. cista motorka
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.079 sekund, 25 otázok.