Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 22:57:32
Anketa
Otázka: aké drevo na telo elektrickej gitary je the best?
jaseň
javor
mahagón
jelša
lipa
topoľ
agatis
iný
preglejka
drevotrieska

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Odkiaľ drevo???  (Prečítané 41338 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #60 kedy: 04. Február , 2009, 13:41:03 »

Naturlich  ha ha ha

Inac ma napadlo, ci sa pouziva ebenovy hmatnik aj na gitarach, zatial som si to vsimol iba na basach. sorry za OT

ano ja som ho videl hlavne na gitarovych hamtnikoch..
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #61 kedy: 04. Február , 2009, 13:57:04 »

EDIT: nasiel som na sivcakovej stranke, beriem spät povodnu otazku. ako zmeni eben charakter zvuku? palisander pokial viem a dobre pocujem tak "zjemni" zvuk, nie je taky prevyskovany
eben je ostrejsi, preto sa hodi a dava sa k celomahagonovym gitaram, pripadne ku gitaram s mahagonovym krkom
Zaznamenané
hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #62 kedy: 04. Február , 2009, 14:02:21 »

eben je ostrejsi, preto sa hodi a dava sa k celomahagonovym gitaram, pripadne ku gitaram s mahagonovym krkom
vdaka  Na zdravie! ja mam celomahagonovu(+este platok azelie na tele) gitaru ale s palisandrovym hmatnikom, koho by zaujimala tak tu je tema http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,70977.0.html
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #63 kedy: 04. Február , 2009, 14:42:24 »

nie to je obmedzujuce, nehram tym vobec

....aj to je svojím spôsobom obmedzujúce.....ale tak ak hráš prstami zase javorová basa nie je až takou motorkou....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #64 kedy: 04. Február , 2009, 15:53:16 »

náhodou jeden známy má Fendra originál z 57 roku

To uz je asi 3. original 57 Strat co tu citam na Slovensku. Bavím sa skvele Nemylite si to trochu?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #65 kedy: 04. Február , 2009, 16:06:10 »

náhodou jeden známy má Fendra originál z 57 roku a ten fender má telo z javora, palisandrový hmatník a veeľmi malé rádiusy na tele - v tom roku sa sériovo palisander nepoužíval....

o tom by som si dovolil vyrazne pochybovat - aj o tom, ze je to original 57, aj o tom, ze je to celojavorove telo a aj o tom, ze ak to aj je original 57, tak ma palisandrovy hmatnik

...má ešte jedného squiera - jeded z prvých 1000 kusov kým bol ešte mexický a ten je tiež celojavorový ...

a znovu by som si dovolil pochybovat, ze je to celojavorove telo. v kazdom pripade Squieri sa povodne vyrabali v japonsku, neskorej v japonksu a korei, neskorej v korei a cine, neskorej v cine a v indonesii. nikdy sa nevyrabali v mexiku.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #66 kedy: 04. Február , 2009, 16:07:47 »

...
Inac ma napadlo, ci sa pouziva ebenovy hmatnik aj na gitarach, zatial som si to vsimol iba na basach. sorry za OT...

Gibson LP Custom je odjakziva s ebenovym hmatnikom. aj Fender vyrabal chvilku nejaku verziu Stratocasteru s ebenom, zabudol som, ako sa volal. aj Jolany Iris boli v istom obdobii s ebenovym hmatnikom.
Zaznamenané
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #67 kedy: 04. Február , 2009, 16:28:04 »

Aj na Mladej garde som vídal jednu-ako sa vola neviem ale ta bola celá ebenová.  ha ha ha Nieje ta 57 náhodou olša-pokial ma pamat neklame.
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #68 kedy: 04. Február , 2009, 16:44:16 »

Gibson LP Custom je odjakziva s ebenovym hmatnikom. aj Fender vyrabal chvilku nejaku verziu Stratocasteru s ebenom, zabudol som, ako sa volal. aj Jolany Iris boli v istom obdobii s ebenovym hmatnikom.
To bol tuším nejaký výročný fender,tuším 35 anniversary.
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 135

« Odpoveď #69 kedy: 04. Február , 2009, 17:03:08 »

Citácia
o tom by som si dovolil vyrazne pochybovat - aj o tom, ze je to original 57, aj o tom, ze je to celojavorove telo a aj o tom, ze ak to aj je original 57, tak ma palisandrovy hmatnik
o tom že na tých gitarách je javor ti môžem odprisahať pretože je tam dvojitý submust a rozonávanie drevín je prvá vec ktorú sme sa ucili po príchode na strednú(dom na drevárskej priemyslovke) a je to určite originál a aj ked možno nie priamo z 57 ale s tých rokov

Citácia
a znovu by som si dovolil pochybovat, ze je to celojavorove telo. v kazdom pripade Squieri sa povodne vyrabali v japonsku, neskorej v japonksu a korei, neskorej v korei a cine, neskorej v cine a v indonesii. nikdy sa nevyrabali v mexiku.
sorry som sa riadne sekol kedze som sa o squier nikdy nezaujímal ale taktiež je to javor a o to viac že si na tu giraru dal husliarsky šelak čím je vidno všetky (ne)dokonalosti - farba tela je rovnaká ako fatba krku - medziiným
Zaznamenané

tenson LP, Kustom Quad100 HEAD, Kustom 4x12
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #70 kedy: 04. Február , 2009, 17:06:52 »

hadat sa nebudem, ale pochybnosti mam... ak sa robili Fendre alebo Squiery s javorovymi telami, mohla by o tom byt nejaka zmienka na nete... nemas nejaky link ? pripadne fotky tych gitar, kde by bolo vidno, ze je to javor - drevarsku sice nemam, ale javor obcas rozoznam :)

Na zdravie!
Zaznamenané
mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« Odpoveď #71 kedy: 04. Február , 2009, 17:43:55 »

...celojavorove tela sa na Fendroch urcite nerobili (ja som sa stym nestretol), obcas sa objavil daky model s javorovou vrchnou doskou to ano ...raz zacas Fender spravil aj totalny ulet, ako napr. stratocaster s telom z mahagonu s javorovou vrchnou doskou, ebenovym hmatnikom a lepenym krkom, ale to su veci z Custom Shopu

* front01.jpg (20.81 KB, 709x228 - prehliadnuté 233 krát.)
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #72 kedy: 04. Február , 2009, 19:09:57 »

no je to možné ale viem na 100% že to je javor, foto tak skoro asi nezoženiem, ale ten chlapík na celojavorovú gitaru nedá dopustiť,  ten originál fender je z doby kedy sa robili pokusy, ved aj tak vyzerá a ten squier neviem

... keď tak rozmýšľam... fender robí jednu sériu aj teraz javorovú ... ja ju nájdem
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #73 kedy: 04. Február , 2009, 19:15:27 »

... ten originál fender je z doby kedy sa robili pokusy...

podla mna to mas trochu pomylene... vsak posli fotky toho Fendru, nech vieme, o com sa bavime vlastne... a posli nejake linky na javorove fendrie tela, ked teda aj dnes take vyrabaju...
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #74 kedy: 04. Február , 2009, 19:49:47 »

ten fender nemám pofotený a tak skoro sa knemu zrejme nedostanem

práve sa prehrabávam v stránke fendru ale neviem nájsť tú gitaru, ale mám jej foto v pc - tej čo vyrábajú aj dnes(aspoň dúfam)

* 0139312332_xl.jpg (71.18 KB, 408x1250 - prehliadnuté 226 krát.)
Zaznamenané

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 25 otázok.