Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 00:44:47
Anketa
Otázka: aké drevo na telo elektrickej gitary je the best?
jaseň
javor
mahagón
jelša
lipa
topoľ
agatis
iný
preglejka
drevotrieska

Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Odkiaľ drevo???  (Prečítané 41466 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #105 kedy: 11. Február , 2009, 19:23:38 »

nevedel som ze javor rastie vo vysokohorskych polohach.. bol som vzdy v tom, ze vo vysokych horskych polohach najde clovek uz len ihlicnany a kosodrevinu.. add smile  :)  Som frajer
« Posledná zmena: 11. Február , 2009, 19:25:53 od kaolko » Zaznamenané

ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #106 kedy: 11. Február , 2009, 19:34:56 »

nuz ja som to este pred 6timi rokmi tiez nevedel.. na orave sa ti zvlastne javy deju :-)
Zaznamenané

ivanb
pravidelný návštevník
Príspevkov: 209

« Odpoveď #107 kedy: 11. Február , 2009, 20:38:28 »

chlapci nedám dopustiť na Myjavsku slivku ja som ju vpašoval do LP a mali by ste počuť ten zvuk. Ako hovorí môj priatel z kopaníc " Dobrou slivkou nemôžeš nič pokaziť
Zaznamenané
endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

Melisko usko

« Odpoveď #108 kedy: 11. Február , 2009, 21:44:29 »

chlapci nedám dopustiť na Myjavsku slivku ja som ju vpašoval do LP a mali by ste počuť ten zvuk. Ako hovorí môj priatel z kopaníc " Dobrou slivkou nemôžeš nič pokaziť

ovocne dreviny su najhorsie na nastroje :D
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #109 kedy: 11. Február , 2009, 21:51:44 »

len ci to nemyslel tak ako to ma jimi cimbala ze tam ma svoju krv zamiesanu, tka tuto kolega tam ma za pol deci dobrej, nech sa gitare lepsie hra :)
Zaznamenané

ivanb
pravidelný návštevník
Príspevkov: 209

« Odpoveď #110 kedy: 11. Február , 2009, 22:34:56 »

Nemám tam žiadne liehoviny, ale aby som to uviedol na pravu mieru ,stalo sa to omylom a bol som z toho dosť špatný,špekuloval som či to nemám celé rozobrať a nahradiť normálne mahagonom ktorý tam malbyť pôvodne našťastie to neboli až také velké kusky a tak som to nakoniec nechal tak no a výsledok je až neuveritelne dobrý.Celý korpus je z kvalitného mahagonu lenže bol uzky a bolo treba dolepiť kraje no a tá slivka mala taku istu farbu že to zmiatlo kamoša ktorý mi to lepil. No atak sa Myjavská slivka  dostalaq do LP. Ale už by som to asi znova neskušal.Mámrád aj čerešnovicu.No uvidím.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #111 kedy: 11. Február , 2009, 22:51:58 »

Mámrád aj čerešnovicu.
neviem, ktory cesky gitarar sa vyjadril o ceresni ako o vhodnom dreve na gitaru akurat je vraj problem s najdenim dostatocne velkeho kusu fosne bez kazov.. kdesi na instrumente to bolo..
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #112 kedy: 11. Február , 2009, 23:00:03 »

ja ked som si dal do hlavy že si idme robit gitaru sme rubali doma stromi som si nehal akurat kus na priebežny krk

a nakonec do roka straašne popraskalo  Bleee ala ta farba toho dreva  Zdravíčko
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #113 kedy: 11. Február , 2009, 23:10:39 »

ja ked som si dal do hlavy že si idme robit gitaru sme rubali doma stromi som si nehal akurat kus na priebežny krk
drevo sa susi tak, ze sa nechavaju pri urcitej vlhkosti schnut velke kusy a postupne sa formatuju na mensie
Zaznamenané
hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #114 kedy: 12. Február , 2009, 13:07:24 »

drevo sa susi tak, ze sa nechavaju pri urcitej vlhkosti schnut velke kusy a postupne sa formatuju na mensie
napr? aka je optimalna vlhkost vzduchu? len tak zhruba a maximalne orientacne. myslis, ze keby som nechal schnut drevo v pivnici 10 rokov tak by bolo vhodne na vyrobu gitary? (za predpokladu, ze nema ziadne vady, ma dostatocne velke rozmery atd...)
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #115 kedy: 12. Február , 2009, 14:01:47 »

v pivnici by ti akurat začalo hnit ako každa stolička stôl :)

ale na povalu keby ho daš , do podkrovia .... v lete 40-45 stupnov pod škridlou a v zime suchy mraz idealne na totaalne vysušenie  ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané

Racius
pravidelný návštevník
Príspevkov: 243

« Odpoveď #116 kedy: 12. Február , 2009, 14:08:36 »

Vlchkosť by mala byť okolo tých 50%, rozmedzie 40-60%.
drevo musí schnúť prirodzene, preto drevo z podpalmových tovární nie je také dobré ako prirodzene sušené drevo, lebo proces sušenia úrychľujú.
Správne by sa drevo malo sušiť tak, že kmeň sa prepíli minimálne na dve polovice, hlavne aby to nebol celý kmeň, inak s istotou pukne.
najlepšie je popíliť na veľké foršne, tie sušiť a postupne z nich ukrajovať :)

a ešte k tomu javoru, .. čo myslíte, prečo sa horský javor volá horský ? Bavím sa skvele skúste sa niekedy prejsť do nejakej vyššie položenej hory a tých javorov je tam hodne moc. :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #117 kedy: 12. Február , 2009, 14:11:02 »

napr? aka je optimalna vlhkost vzduchu? len tak zhruba a maximalne orientacne. myslis, ze keby som nechal schnut drevo v pivnici 10 rokov tak by bolo vhodne na vyrobu gitary? (za predpokladu, ze nema ziadne vady, ma dostatocne velke rozmery atd...)
skus si zohnat knihu Building Electric Guitars - Martin Koch, je tam celkom pekne popisane co a ako. ak ma pamat neklame, tak drevo na vyrobu by malo obsahovat menej ako 10% vlhkosti..je tam graf zavislosti vlhkosti dreva od vlhkosti prostredia, ako merat vlhkost dreva atd..
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #118 kedy: 12. Február , 2009, 14:18:09 »

Racius... to s tym javorom som nepochopil skus to trocha vysvetlit ako si to myslel. Lebo Ondreee tu pisal o vyskohorskom javore na co som povedal ze vo vysokohorskom prostredi najdes akurat tak smreky, kosodrevinu a stepne kozy.. (ach ...kozy..obcas aj velkost 42D zvacseny kosik).. ak je to horsky javor v nizsich polohach, tak potom uz chapem..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #119 kedy: 12. Február , 2009, 14:33:18 »

ovocne dreviny su najhorsie na nastroje :D

mas taku skusenost ? ja mam ten LP s primesou slivky co spominal Ivan akurat doma a neviem sa z neho dotesit...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 25 otázok.