Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 00:32:17
Anketa
Otázka: aké drevo na telo elektrickej gitary je the best?
jaseň
javor
mahagón
jelša
lipa
topoľ
agatis
iný
preglejka
drevotrieska

Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Odkiaľ drevo???  (Prečítané 41433 krát)
0 užívateľov a 17 Hostí prehliada túto tému.
hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #120 kedy: 12. Február , 2009, 14:43:15 »

v pivnici by ti akurat začalo hnit ako každa stolička stôl :)
mame doma 2 pivnice, jedna je taka ako ju opisujes ty a druhu by som nazval skor suterenom, normalne betonova podlaha atd, oco tam ma dielnu
skus si zohnat knihu Building Electric Guitars - Martin Koch, je tam celkom pekne popisane co a ako. ak ma pamat neklame, tak drevo na vyrobu by malo obsahovat menej ako 10% vlhkosti..je tam graf zavislosti vlhkosti dreva od vlhkosti prostredia, ako merat vlhkost dreva atd..
vdaka, ked bude viac casu tak pohladam  :)

inac sa pytam pre zaujimavost, zaujima ma to, ale ked by som raz skusal spravit gitaru sam, tak drevo by som bral od sivcaka
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #121 kedy: 12. Február , 2009, 14:43:48 »

mas taku skusenost ? ja mam ten LP s primesou slivky co spominal Ivan akurat doma a neviem sa z neho dotesit...

slivka nemoze byt zla  Na zdravie! Zdravíčko     takisto jablckovica aj hruskovica nezaostavaju.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 135

« Odpoveď #122 kedy: 12. Február , 2009, 17:05:13 »

a ste mi pripomenuli... ako je to s gitarami a ovocnými stromamy? a aké lepidlo by bolo najvhodnešie? epoxid  - tvrdý, ale spoj môže popraskať, alebo kaučukové - sú čiastočne pružné, alebo močovino-formaldehydové - taká gebuzinka ale tvrdé?

s tým javorom je to tak že javor horský rastie od parsto metrov nad morom do asi 1200m.n.m. - takých je len zopár a ak sú tak zvyknu sa označovať rezonančné (určuje to počet letokruhov na nejakú dĺžku) ale s tých sa vyrábajú veľmi drahé husle a tak lebo v čím horších podmienkach drevo rastie tým má hustejšie letokruhy, tým je tvrdšie a má lepšie vlastnosti - to isté platí aj o smreku
Zaznamenané

tenson LP, Kustom Quad100 HEAD, Kustom 4x12
endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

Melisko usko

« Odpoveď #123 kedy: 12. Február , 2009, 17:45:23 »

mas taku skusenost ? ja mam ten LP s primesou slivky co spominal Ivan akurat doma a neviem sa z neho dotesit...

Ovocne, ako aj vacsina ihlicnanov je blatove drevo, kruti sa. Nema sustain. Nic nevydrzi, strasne citlive a makke.

K tomu suseniu dreva, niektore dreviny sa susia v specialnych kontajneroch zeleznych na slnku, kde sa vlastne varia v horucom vzduchu. niektore dreva chytaju farebne odtiene, az sedo cierne, napriklad buckeye, z ktoreho sa veselo robia topy na fodery.
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #124 kedy: 12. Február , 2009, 18:05:31 »

Citácia
Ovocne, ako aj vacsina ihlicnanov je blatove drevo, kruti sa. Nema sustain. Nic nevydrzi, strasne citlive a makke

iličnaté je o inom lebo nieje rovnako tvrdé letné a zimné drevo, a nieje tak rozmanité ako listnaté. a náhodou ovocné drevo je poriadne tvrdé - záleží aké kvalitné je ale je tvrdšie ako jelša lipa a porovnateľne s javorom a jaseňom alebo trošku mekšie - a tak často sa nepoužíva skôr kôli tomu že málokedy sú tieto dreviny rovné lebo ak budeš pozdĺžne rezať pokrývené drevo tak sa ti pochopiteľne pokrúti... to je aspoň z mojích skúseností
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #125 kedy: 12. Február , 2009, 18:06:02 »

Ovocne, ako aj vacsina ihlicnanov je blatove drevo, kruti sa. Nema sustain. Nic nevydrzi, strasne citlive a makke....

podla mna zase trochu taras - orech, ceresna, slivka... ... su povazovane za tvrde dreva. jeden z tunajsich vyrobcov napriklad nedavno predaval Strat z moruse a pochvaloval si to drevo...

napriklad lipa alebo topol su podla Teba ake dreva ?
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #126 kedy: 12. Február , 2009, 18:08:00 »

moruša je viac-menej tiež ovocný stom ale divo rastúci - má bobule
Zaznamenané

endy
pravidelný návštevník

Melisko usko

« Odpoveď #127 kedy: 12. Február , 2009, 18:36:55 »

orech je ovocny strom?  ha ha ha  ha ha ha

su aj tvrde ovocia ale tie sa krutia, napr ceresnu som susil a stocila sa az do vretena
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #128 kedy: 12. Február , 2009, 18:56:33 »

su aj tvrde ovocia ale tie sa krutia, napr ceresnu som susil a stocila sa az do vretena
preto zvyknu byt fosne poukladane cez seba, tak aby a medzi nimi prudil vzduch a zaroven vlastnou vahou zabranili kruteniu, ale to nie je o suseni jednej fosnicky :)
« Posledná zmena: 12. Február , 2009, 18:56:57 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #129 kedy: 12. Február , 2009, 18:57:47 »

clovece dostal si ma, uz som ticho  Fuuha zíram je to zeleninovy strom - sorry a dik za opravenie  No hanbím sa..
Zaznamenané
hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #130 kedy: 12. Február , 2009, 19:03:31 »

podla mna zase trochu taras - orech, ceresna, slivka... ... su povazovane za tvrde dreva. jeden z tunajsich vyrobcov napriklad nedavno predaval Strat z moruse a pochvaloval si to drevo...

napriklad lipa alebo topol su podla Teba ake dreva ?
hej, ta morusocaster hra perfektne. ale kato hovoril ze uz nechce s tymto drevom robit nic, lebo sa mu vraj stiepilo, ak si dobre pamätam jeho slova.
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #131 kedy: 12. Február , 2009, 19:06:48 »

4-oči má pravdu ale to že sa krúti je aj tým, že samotnú strom keď rástol tak rástol do vrtule - to sa stáva často pri ovocných stromoc- a ty ked ho žežeš tak nie po vláknach ale niektore pretneš a to sa potom pr sušení odzrkadlý. Preto je dobré po zrezaní rozštiepiť -vtedy sa ukáže ak sa očí a vyrezať stržeň(stred) lebo od neho praská drevo a dať to sušiť ak je taká možnosť - ale nie vždy sa to dá

Zaznamenané

endy
pravidelný návštevník

Melisko usko

« Odpoveď #132 kedy: 12. Február , 2009, 19:06:56 »

preto zvyknu byt fosne poukladane cez seba, tak aby a medzi nimi prudil vzduch a zaroven vlastnou vahou zabranili kruteniu, ale to nie je o suseni jednej fosnicky :)

krutia sa viac nez ine lebo maju viacej vody tusim. inak minule som kalal cerstvo zotaty smrek a to bola fuska, jak som zatal tak z toho vystreklo tolko vody, po vybrati sekery sa drevo spojilo ako plastelina

orech je strom orechovy, t.j rad orechotvare, celad orechovite  Cmuk chlapci
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #133 kedy: 12. Február , 2009, 19:13:29 »

Citácia
orech je strom orechovy, t.j rad orechotvare, celad orechovite  Cmuk chlapci

orech kráľovský(vlašský) - Juglasn regia ... keď som rozprával s Kučkovským z kežmarku tak mi hovoril, že orech je dobré drevo tj. pekná kresba, tvrdé, dobre rezonuje ale, že je hluché...?... je to pravda?
« Posledná zmena: 12. Február , 2009, 19:14:25 od Ďu-FFO » Zaznamenané

endy
pravidelný návštevník

Melisko usko

« Odpoveď #134 kedy: 12. Február , 2009, 19:30:52 »

orech kráľovský(vlašský) - Juglasn regia ... keď som rozprával s Kučkovským z kežmarku tak mi hovoril, že orech je dobré drevo tj. pekná kresba, tvrdé, dobre rezonuje ale, že je hluché...?... je to pravda?

pokial viem pouziva sa orech cierny Juglans nigra. + nejake tropicke orechy ale o tych neviem. a o nasom orechu tiez neviem ci ma opodstatnenie pri nastrojoch
Zaznamenané
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 25 otázok.