Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 00:18:35
Anketa
Otázka: aké drevo na telo elektrickej gitary je the best?
jaseň
javor
mahagón
jelša
lipa
topoľ
agatis
iný
preglejka
drevotrieska

Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Odkiaľ drevo???  (Prečítané 41381 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #135 kedy: 12. Február , 2009, 19:57:25 »

orechove hmatniky boli na jolanach nie? aspon ja som mal doma irisku  čo mala hmatnik do žltkasta, presne to malo farbu ako drevo čo mam doma orechove stare narubane kusky do taboraku...

ale inač z agača spravit gitaru  ha ha ha ha ha ha ha ha ha , to je take drevo od kt. sekera odskakuje  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 12. Február , 2009, 19:58:26 od tipek » Zaznamenané

Ďu-FFO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 135

« Odpoveď #136 kedy: 12. Február , 2009, 20:01:40 »

to neviem o orechu som celkovo nepočul a videl som ho len u grbeňa na stránke a vtedy keď som hovoril s Kučkovským inak nič...

s tým orechom na jolanách to môže byť pravda ale pozor orach je jardrové drevo - jadro je žlté cca ako banán a beľ je hnedá až do čierna
Zaznamenané

tenson LP, Kustom Quad100 HEAD, Kustom 4x12
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #137 kedy: 12. Február , 2009, 20:20:14 »

orechovy (walnut) top zas nie je nic nezvycajne
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #138 kedy: 12. Február , 2009, 20:33:54 »

dobre vedieť... a si predstav že by bol top zo slivky alebo čerešne(za predpokladu ideálne rovného dreva) to by vizeralo veľmi pekne možno aj jabloň by bodla...
Zaznamenané

endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

Melisko usko

« Odpoveď #139 kedy: 12. Február , 2009, 20:49:37 »

dobre vedieť... a si predstav že by bol top zo slivky alebo čerešne(za predpokladu ideálne rovného dreva) to by vizeralo veľmi pekne možno aj jabloň by bodla...

to by zadusilo ton podla mna. a musela by byt dobra vrstva laku lebo do jablka spravis ryhu raz dva. hruba povrchova uprava tiez nie je koser
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #140 kedy: 12. Február , 2009, 20:53:27 »

na top je vhodnejsie pouzit tvrdsie drevo, ktore sa vacsinou vyznacuje vyskovejsim zvukom, aby doplnilo/zkonkretnilo zvuk maksieho dreva pouziteho na spodok tela.
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #141 kedy: 12. Február , 2009, 20:54:48 »

jj to viem no s jabloňou nemám prakrické skúsenosti lebo všetka čo mi prešla rukami bola len nejaké konáre a zrezané stromy čo išly do pece.. Popiskujem si   ale viem že má celkom peknú kresbu... nato je táto téma aby sa tu bavilo o drevinách a ich vlastnostiach  Zdravíčko
Zaznamenané

endy
pravidelný návštevník

Melisko usko

« Odpoveď #142 kedy: 12. Február , 2009, 21:01:07 »

jj to viem no s jabloňou nemám prakrické skúsenosti lebo všetka čo mi prešla rukami bola len nejaké konáre a zrezané stromy čo išly do pece.. Popiskujem si   ale viem že má celkom peknú kresbu... nato je táto téma aby sa tu bavilo o drevinách a ich vlastnostiach  Zdravíčko

hej, ved drevo hra vlastne, preto nemam moc rad aktivky, zabijaju drevo.
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #143 kedy: 12. Február , 2009, 21:15:36 »

tak tak a o to viac niesom zástancom efektov lebo potom načo sú tie 40 tisícové aparatúry a kvalitné gitary z vyberaného dreva keď aj tak príde týpek s multakom a má tam ešte viac možností ako ty s drahou apratúrou a nástrojom
Zaznamenané

hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #144 kedy: 12. Február , 2009, 21:24:20 »

tak tak a o to viac niesom zástancom efektov lebo potom načo sú tie 40 tisícové aparatúry a kvalitné gitary z vyberaného dreva keď aj tak príde týpek s multakom a má tam ešte viac možností ako ty s drahou apratúrou a nástrojom
kvalitny multak nikdy nehra ako kvalitna aparatura.
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
endy
pravidelný návštevník

Melisko usko

« Odpoveď #145 kedy: 12. Február , 2009, 21:26:55 »

zavisi od toho ako ten dany clovek ten efekt pouzije, napriklad dost mi zacalo liezt na nervy ked na gitare nepocujem struny kvoli pregainovanemu aparatu, a lezie z toho chr chr chrrrr. spravne domiesany drive ma ooovela vacsie gule.  

pre obraznost:
toto ma strasny naboj

...a toto nie:

pre zhrnutie, vsetkeho vela skodi. ale spravne pouzity efekt, napr chorus alebo reverb vie robit divy
sorry za OT
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #146 kedy: 12. Február , 2009, 21:29:47 »

ja nemám nič proti krabičkám kde pekne dodáš nástroju a aparátu to čo ti na ňom chýba ale nie že chlapík má behingera gitaru soundking kombo a multak ktrý mu hraje ako gibson + marshall
Zaznamenané

hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #147 kedy: 12. Február , 2009, 21:33:24 »

ja nemám nič proti krabičkám kde pekne dodáš nástroju a aparátu to čo ti na ňom chýba ale nie že chlapík má behingera gitaru soundking kombo a multak ktrý mu hraje ako gibson + marshall
ked mas taky multak tak ho chcem
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
Racius
pravidelný návštevník
Príspevkov: 243

« Odpoveď #148 kedy: 12. Február , 2009, 21:35:47 »

ja som sa kedysi u pána Číža spýtal na nejakú drobnosť o dreve a povedal mi o tom strašne vela, asi velmi dobre vie, čo vyrába vo svojej dielni.

http://cizguitars.com/G_A_L_E_R_Y/electric/walnut_blue/blue_walnut-sk.php# Blue Walnut, na tuto gitku som čuuumel ako tento smajl : Fuuha zíram

Aj ja potvrdím, že drevá z ovocných stromov sú tvrdé a s krásnou kresbou, ale je to tak, že zohnať pekný kus je náročné, lebo často sú to hrčovité a inak kazené drevá.
Zaznamenané
Ďu-FFO
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #149 kedy: 12. Február , 2009, 21:36:29 »

Citácia
ked mas taky multak tak ho chcem
to bol len príklad ale dano gargula ma tam jedno nastavenie že ti urobí z sc humbucker a naopak a nejaké imitácia aparátov ale to je na inú tému...
Zaznamenané

Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.376 sekund, 25 otázok.