musicman
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 24. Marec , 2009, 21:13:36 » |
|
ale tak emental za 3000 europenazi,to je uz ina delikatesa nejako to nepasuje k tym bajkam ze na vystupnej kontrole hotovy vylesteny gibson zobral do ruk majster brnkol a ked sa mu nepacil zvuk zobral motorovu pilu a prerezal ho napoly holt casy sa menia
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubog
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 24. Marec , 2009, 21:15:04 » |
|
nejako to nepasuje k tym bajkam ze na vystupnej kontrole hotovy vylesteny gibson zobral do ruk majster brnkol a ked sa mu nepacil zvuk zobral motorovu pilu a prerezal ho napoly holt casy sa menia Ach tá sladká naivita
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #92 kedy: 24. Marec , 2009, 21:19:31 » |
|
nejako to nepasuje k tym bajkam ze na vystupnej kontrole hotovy vylesteny gibson zobral do ruk majster brnkol a ked sa mu nepacil zvuk zobral motorovu pilu a prerezal ho napoly holt casy sa menia mozno je to teraz tak,ze gibson nakupi za vagon SX lespaulov,prebrusi napisy na hlavach a to su vlastne tie custom shopy, co tu z nich niektori chytaju orgazmus
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #93 kedy: 24. Marec , 2009, 21:32:54 » |
|
a pretoto chcem fender žiadne ementále ani hovadiny, žiadne bájky, žiadne poleno, proste pekná dobrá gitara
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 24. Marec , 2009, 22:08:15 » |
|
a pretoto chcem fender žiadne ementále ani hovadiny, žiadne bájky, žiadne poleno, proste pekná dobrá gitara Tak tak, hovoris dufam o Telecastri
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 25. Marec , 2009, 00:04:54 » |
|
presne tak, ludia si kupuju gitary s nejakym napisom na hlave a platia len za ten napis,inak to je uplne obycajna gitara a mozno obcas aj horsia ako obycajna, no dost trapas Ale zas z toho netreba robit privelku vedu, Gibson to takto robi uz 25 rokov a aj to oficialne deklaruje. Neznamena to, ze to je pomaly nejaka konstrukcna vada. Treba to zas brat aj tak, ze tie seriove Les Pauly sa nesnazia byt za kazdu cenu napodobeniny starych a nie su ani na to urcene.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 25. Marec , 2009, 00:08:03 » |
|
a co je lepsie zlepene cinske plne mahagonove telo alebo vyvrtane diery do tela z jedneho kusa ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 25. Marec , 2009, 00:28:49 » |
|
a co je lepsie zlepene cinske plne mahagonove telo alebo vyvrtane diery do tela z jedneho kusa ?
Tie "diery" su tam kvoli rezonančnym-zvukovym vlastnostiam.A nie su tam lentak,že "ako trafil vrtákom",ale je to presne vypočitané. / podobne robil gitary aj Godin-ak sa nemylim/. Zníženie váhy nástroja je len okrajova zaležitost.Čo je lepšie? Vyskušat .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 25. Marec , 2009, 00:50:30 » |
|
Tie "diery" su tam kvoli rezonančnym-zvukovym vlastnostiam.A nie su tam lentak,že "ako trafil vrtákom",ale je to presne vypočitané. / podobne robil gitary aj Godin-ak sa nemylim/. Zníženie váhy nástroja je len okrajova zaležitost.Čo je lepšie? Vyskušat .
Nie pozor. Rezonancne su tie tzv. chambered -- treti obrazok (to su specialne modely). Tie ementalove male su cisto len na znizenie vahy nastroja a Gibson ich aj preto nazval weight relief holes.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 25. Marec , 2009, 01:53:54 » |
|
Nie pozor. Rezonancne su tie tzv. chambered -- treti obrazok (to su specialne modely). Tie ementalove male su cisto len na znizenie vahy nastroja a Gibson ich aj preto nazval weight relief holes.
kolko to moze znizit tie diery vahu 100 - 200 gramov ? aky to ma ale zmysel ked gitara ma 4-5kg tych 200 gramov odlahcenia by absolutne nepomohlo hracovi ked to ma zavesene na krku 1 hodinu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 25. Marec , 2009, 09:51:37 » |
|
kolko to moze znizit tie diery vahu 100 - 200 gramov ? aky to ma ale zmysel ked gitara ma 4-5kg tych 200 gramov odlahcenia by absolutne nepomohlo hracovi ked to ma zavesene na krku 1 hodinu.
Zrejme to odlahci o viac, ked sa s tym serkaju. Mozno 400 - 500 g, co uz je citelne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 25. Marec , 2009, 10:04:30 » |
|
Zrejme to odlahci o viac, ked sa s tym serkaju. Mozno 400 - 500 g, co uz je citelne.
ta vykuchana chambered ta moze byt 0.5kg lahsia ale hentych 8 dier mi nehovor ze z nich vypadne 0.5 kila mahagonovych pilin.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 25. Marec , 2009, 10:08:00 » |
|
ta vykuchana chambered ta moze byt 0.5kg lahsia ale hentych 8 dier mi nehovor ze z nich vypadne 0.5 kila mahagonovych pilin.
Tie chambered maju bezne 3,5 - 4 kg, cize v priemere o 0,75 - 1 kg menej. Tie s dierami netusim, ale myslim, ze to aj bola reakcia na dost nepopularne supertazke Les Pauly zo zaciatku 80tych rokov, ked vazili aj 6 kil a ludia sa na to velmi stazovali. Zaviedli to, ked znacku prevzalo terajsie vedenie v roku 1985 od krachujucej korporacie Norlin.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #103 kedy: 25. Marec , 2009, 10:09:01 » |
|
Tolko asi nie. Som to tak zhruba prepočital a vyšlo mi ccr. 100g. Aj keby to bolo 200g ako piše musicman,tak je to zanedbatelné.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #104 kedy: 25. Marec , 2009, 10:10:51 » |
|
Tolko asi nie. Som to tak zhruba prepočital a vyšlo mi ccr. 100g. Aj keby to bolo 200g ako piše musicman,tak je to zanedbatelné.
Fakt neviem presne. Mnohe su tazke tak ci tak. Mozno to bol skor marketingovy tah noveho vedenia, ze sa nieco meni po skonceni rozporuplnej Norlin ery, ako som spomenul vyssie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|