No mením obsah témy, bolo to nedorozumenie, elektrónky vplyvom tepla pukajú, lokalizoval som zdroj hrkotania, robí to žhaviaci trafák.
Teraz Vám predstavujem môj stereo zosilňovač ku kompu, výkon asi 18W (ak berem do úvahy katalógovú hodnotu 9W na jednu lampu).
postaval som ho podľa Danykovej schémy
http://danyk.wz.cz/elzes.html.
Investoval som doň dokopy asi 3EUR, na nákup WIMA condov a normálnych odporov, zvyšok sú Dary Dielne, t.j. jeden ujo sa vo svojej pivnici prehrabol v skrini pokladov, a do tašky mi nahádzal hromadu transformátorov, uplnou nahodou mi jeden dáva žhaviace napätie 14V, druhý mi dáva anódové napätie okolo 270 voltov, po úbytku napätia krásnych 200 prevádzkových voltov.
Jeden výstupák pochádza z televízora, rovnako ako elektrónky, druhý výstupak z jedného škaredého 3W zosilňovača, ktorý pošiel na súčiastky.
Šasko mi ohol darca sučiastok v robote vo svojej dielni.
Starý príspevok:
No takto sa spýtam, vydávajú elektrónky taký slabučký (treba priblížiť k uchu) hrkotavý zvuk keď sa odpojí žhaviace napätie ? asi vplyv tepelnej rozťažnosti. Alebo mám halucinácie ?
To som si dávnejšie všimol a nevenoval tomu pozornosť, ale teraz som skompletoval môj posluch ku kompu postavený z odpadu (PCL86) a nejak to hrkoce, tak neviem či to robia tie PCLky, alebo sú to vibrácie súčiastok. Prvá pre-laboratórna podoba
(To podtým tá haraburda je iba podložka, nehrá to)
Súčasná laboratórna podoba: