Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 23:22:46
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: EMG 81 (problem zo snimacom)  (Prečítané 6529 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Thrashers
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 121

\m/ IBANEZ

« Odpoveď #30 kedy: 18. Február , 2009, 18:48:43 »

Neviem preco by tam mala vadit tonova clona. Iba ak si tam mal nieco zle zapojene. Zdravíčko

ani ja neviem ale teraz to znie celkom dobre ako som uz pisal...skusim zohnat niaky iny potak na to a vyskusam to potom s tym co to bude robit
Zaznamenané

IBANEZ PRESTIGE RG1527-----IBANEZ RGA8----
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #31 kedy: 18. Február , 2009, 19:09:01 »

ani ja neviem ale teraz to znie celkom dobre ako som uz pisal...skusim zohnat niaky iny potak na to a vyskusam to potom s tym co to bude robit
ak tonovu clonu nepouzivas, tak ju mozes uplne odpojit, pripadne dat miesto potaka pevny odpor
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #32 kedy: 18. Február , 2009, 20:59:46 »

ak tonovu clonu nepouzivas, tak ju mozes uplne odpojit, pripadne dat miesto potaka pevny odpor

Naco by daval miesto potenciometra odpor? Nech si miesto tone namotuje nejaky killswich napriklad, ak potrebuje.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #33 kedy: 18. Február , 2009, 21:07:02 »

Naco by daval miesto potenciometra odpor? Nech si miesto tone namotuje nejaky killswich napriklad, ak potrebuje.
ze by to mal zapojene ako tonovu clonu naplno
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #34 kedy: 20. Február , 2009, 15:10:52 »

ze by to mal zapojene ako tonovu clonu naplno

Tonova clona naplno je potenciometer naplno plus kondenzator. V druhej polohe je oproti zemi iba kondenzator. Samotny odpor by mu akurat znizil odpor potenciometra volume, co by mu ubralo na sile snimaca a zozralo vysky.
Zaznamenané

Slayer24
pravidelný návštevník
Príspevkov: 355

Fuck art, let's kill!!!

« Odpoveď #35 kedy: 20. Február , 2009, 15:14:00 »

môžte mi pls vysvetliť čo je killswitch?a ak mám tone aj ako push pull na rozopínanie čo s ním môžem robiť ak ho mám furt len naplno a nepotrebujem to furt meniť?
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #36 kedy: 20. Február , 2009, 15:20:52 »

Killswitch je vypinac, ktorym umlcujes signal a stlacanim dostanes prerusovany signal. Pouziva hodne napriklad Buckethead.

U toho push-pull zalezi co nim prepinac. Ked mas tone na rozopinanie cievok a nepotrebujes to, tak ho mozes pouzit trebarz na zmenu fazy snimaca alebo zmenu zo serioveho zapojenia cievok v snimaci na paralelne. Mam obidve veci zapojene s dvomi push-pull. Alebo si mozes to tone zapojit ako volume pre krkovy snimac, ak nemas a potom by si dosiahol efekt killswitchu prepinanim prepinaca snimacov s jednym volume na nule.
« Posledná zmena: 20. Február , 2009, 15:22:39 od mcmaros » Zaznamenané

Slayer24
pravidelný návštevník
Príspevkov: 355

Fuck art, let's kill!!!

« Odpoveď #37 kedy: 20. Február , 2009, 15:25:30 »

Killswitch je vypinac, ktorym umlcujes signal a stlacanim dostanes prerusovany signal. Pouziva hodne napriklad Buckethead.

U toho push-pull zalezi co nim prepinac. Ked mas tone na rozopinanie cievok a nepotrebujes to, tak ho mozes pouzit trebarz na zmenu fazy snimaca alebo zmenu zo serioveho zapojenia cievok v snimaci na paralelne. Mam obidve veci zapojene s dvomi push-pull. Alebo si mozes to tone zapojit ako volume pre krkovy snimac, ak nemas a potom by si dosiahol efekt killswitchu prepinanim prepinaca snimacov s jednym volume na nule.

hmm... takže nič prudko prakticky využiteľné Bavím sa skvele aj tak dik Bavím sa skvele
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #38 kedy: 20. Február , 2009, 15:29:16 »

No prepinanie krkoveho snimaca zo serioveho zapojenia na paralelne ma dost velky efekt. Snimac trochu strati na sile, ale ma vo zvuku viac vysok. Je to dobre na vacsiu univerzalnost a mne sa to paci aj pri medzipolohe dvoch humbuckerov.
Zaznamenané

Thrashers
náhodný pocestný
**

\m/ IBANEZ

« Odpoveď #39 kedy: 20. Február , 2009, 17:12:07 »

no a co keby som si namiesto tej clony a killswitch-u napojil niaku haluz napriklad nieco na nabudenie lampoveho aparatu ...alebo este nieco co prida skreslenie ale to by bolo asi to iste ako ta clona...
Zaznamenané

Thrashers
náhodný pocestný
**

\m/ IBANEZ

« Odpoveď #40 kedy: 20. Február , 2009, 17:16:23 »

Mam este jednu otazocku vobec sa netyka ale tohto snimaca ani nicoho co s tym suvisi...nechcem zakladat novu temu tak preto sa to pytam tu..takze...mam multiefekt Zoom G1X a combo Crate V112-50 moc mi ale nevyhovuje skreslenie tak pouzivam ten efekt no a...zapajam ho tak ze dam GAIN na minimum tak  na 2 z 10 lebo ked si ho dam cez CLEAN ma to slabsi zvuk a moc to šušti...mozem to zapajat cez ten GAIN???nic sa tomu nestane???skusal som ho zapajat aj do slučky ale tym som dosiahol len to ze sa mi nedala ovladat hlasitost komba...tak mi poradte ako by som to mohol zapajat bez toho aby som nieco porusil pripadne znizil vykon komba...
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #41 kedy: 20. Február , 2009, 17:44:37 »

no a co keby som si namiesto tej clony a killswitch-u napojil niaku haluz napriklad nieco na nabudenie lampoveho aparatu ...alebo este nieco co prida skreslenie ale to by bolo asi to iste ako ta clona...

Mohol by si tam mat nejaky zosilnovac, podobne ako je emg ab. Aj ked mat dve volume sa mi zda cudne riesenie.
Zaznamenané

Thrashers
náhodný pocestný
**

\m/ IBANEZ

« Odpoveď #42 kedy: 20. Február , 2009, 20:25:29 »

Mohol by si tam mat nejaky zosilnovac, podobne ako je emg ab. Aj ked mat dve volume sa mi zda cudne riesenie.

tak to by bolo ozaj čudne  ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.042 sekund, 23 otázok.