Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 11:36:45
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Audacity  (Prečítané 2421 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« kedy: 01. Marec , 2009, 20:43:45 »

Chcem sa spytat, ako v Audacity docielim to, aby mi gitara hrala v realnom case. Nie len ked spustim nahravanie.
Hlavne, aby ju bolo pocut aj ked nenahravam. Lebo aj ked nahravam, tak nic nepocut, no stopu nahra aj s efektami.

Mam gitaru napojenu do Zoom H4 - a odtial z Lineout do PC, kde som zvolil Line IN. V H4 su efekty, chcem vyskusat nahrat nieco.

Diky za radu.  Na zdravie!
Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #1 kedy: 01. Marec , 2009, 20:50:34 »

Chcem sa spytat, ako v Audacity docielim to, aby mi gitara hrala v realnom case. Nie len ked spustim nahravanie.
Hlavne, aby ju bolo pocut aj ked nenahravam. Lebo aj ked nahravam, tak nic nepocut, no stopu nahra aj s efektami.

Mam gitaru napojenu do Zoom H4 - a odtial z Lineout do PC, kde som zvolil Line IN. V H4 su efekty, chcem vyskusat nahrat nieco.

Diky za radu.  Na zdravie!

aku mas zvukovku? onboard? nastav si vo windovs mixeri hlasitost prehravania (alebo hlasitost vystupu z H4 - to nepoznam,
ale snad sa tam da nieco take nastavit)
ja ked teraz hram (gitaru mam priamo do line in) tak pocujem gitaru..
« Posledná zmena: 01. Marec , 2009, 20:58:29 od Zeck » Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 01. Marec , 2009, 20:52:23 »

Podla mna strateny cas.

Neviem ako docielis, aby si pocul uz nahrane stopy pri nahravani.

Skusenost mam s Cool Edit Pro, kde som toto docielil a potom som sa stresoval, ze neviem v rytme nic zahrat. Potom som presiel na seriozny SW (Kristal, neskor Reaper) s ASIO ovladacom a zrazu bolo vsetko ok. Tym chcem povedat, ze Cool Edit mal problem so synchronizaciou viacerych stop pri nahravani.

Usetri si nervy a prejdi rovno na poriadny program s nelinearnym strihom a profi moznostami.

Po precitani Zeckovho prispevku som si uvedomil, ze som ta zle pochopil :)
« Posledná zmena: 01. Marec , 2009, 20:53:10 od Martinlm » Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #3 kedy: 01. Marec , 2009, 20:56:11 »

Podla mna strateny cas.

Neviem ako docielis, aby si pocul uz nahrane stopy pri nahravani.

Skusenost mam s Cool Edit Pro, kde som toto docielil a potom som sa stresoval, ze neviem v rytme nic zahrat. Potom som presiel na seriozny SW (Kristal, neskor Reaper) s ASIO ovladacom a zrazu bolo vsetko ok. Tym chcem povedat, ze Cool Edit mal problem so synchronizaciou viacerych stop pri nahravani.

Usetri si nervy a prejdi rovno na poriadny program s nelinearnym strihom a profi moznostami.

Po precitani Zeckovho prispevku som si uvedomil, ze som ta zle pochopil :)

ale tvoj rispevok je tiez dobry.  :)Na zdravie!
audacity nepodporuje VST, ani DX, ani ine pluginy. je to dost jednoduch programek.
sice mne sa paci, ale ako spomenul martinlm, na muziku bude lepsie pouzit nieco profi.
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #4 kedy: 01. Marec , 2009, 21:05:37 »

aku mas zvukovku? onboard? nastav si vo windovs mixer hlasitost prehravania
ja ked teraz hram (gitaru mam priamo do line in) tak pocujem gitaru..
V nastaveniach som si nastavil ako prehravacie zariadenie moju zvukovku a ako nahravaciu H4.
Ale to je jedno. V GR3 mi gitara hra. To je OK.
Potrebujem, aby mi v Audacity sla gitara, hoc nenahravam. Toto potrebujem.  Zdravíčko
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #5 kedy: 01. Marec , 2009, 21:13:20 »

Nie je to jedno, nespravil si, co Zeck napisal.

Spusti Start -> Spustit, napis sndvol32, ENTER.

A nastav si hlasitost Line-in alebo Vnejsiho zdroje, ci ako sa to vola.

Toto sa tu riesi pravidelne raz za 2 mesiace, stale dookola.

Alebo ty chces, by ti zvuk z nahravacej zvukovky (H4) siel vkuse von cez tu v pocitaci? No tak to bude problem :) V GR3 ti to funguje vdaka comu? Aj tam mas nastavenu inu na input a inu na output? Toto je uz za mojimi vedomostami, neviem nic o H4.
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #6 kedy: 02. Marec , 2009, 09:54:01 »

Audacity podporuje VST cez jeden patch. Ale nefunguje vsetko.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 02. Marec , 2009, 10:06:21 »

branko: preco to robis takto "oklukou"? vsak si nainstaluj asio driver pre H4 (da sa stiahnut aj zo zoom stranky z download sekcie), zapoj gitaru do H4 a prepoj H4 s PC, pomocou USB kabla, H4 nastav ako  USB Audio Interface (USB zvukovka) a mozes nahravat, aj som vstavanymi efektami z H4 ak si spravne pamatam  Žmurk

repraky/sluchatka zapoj do sluchatkoveho vystupu H4. pripadne si nastav v ovladacaoh ako vstup H4 a vystup onboard zvukovku, ak sa da..  Zdravíčko
« Posledná zmena: 02. Marec , 2009, 10:07:02 od styrioci » Zaznamenané
marosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 420

« Odpoveď #8 kedy: 12. August , 2009, 20:28:37 »

akurat som riesil tento problem. audacity nahrava stopu ,aj sa da pustit ,ale ju nepocujem pri nahravani.  potrebujes SOUN CONTROL http://www.freedownloadscenter.com/Multimedia_and_Graphics/Misc__Sound_Tools/Sound_Control_Download.html a tam sa to da pekne nastavit...
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.082 sekund, 23 otázok.