proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #1770 kedy: 21. Február , 2011, 13:57:27 » |
|
sak su všetky rovnake...nechapem jak sa dakomu može pačiť tato a nie niejaka ina LP , rozdiely su strasne minimalne... Hriesny nazor. Si vezmi uz len cierny Custom a trebars nejaky svetly ostry flame Standard.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #1771 kedy: 21. Február , 2011, 14:40:15 » |
|
Nie su rozdiely len vo farbe, lisia sa topy atd. Gibson ma celkovo kopec modelov a ano, pouzivaju sa obcas aj v modernych "pokrokovych zanroch", nielen v prekonanych nemodernych. Stale to je aj bude jedna z 2 najpouzivanejsich znaciek, bez ohladu na vseliake odrody metalu.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
Príspevkov: 1422
hejter
|
|
« Odpoveď #1772 kedy: 21. Február , 2011, 14:54:47 » |
|
ano az tak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #1773 kedy: 21. Február , 2011, 14:57:55 » |
|
samozrejme že su to dobre nastroje.. ale až tak ?...
Ale tak ako pre koho samozrejme. Ked chces hrat nejaky extremny dz dz dz metal, tak jasne, ze tlsty krk na tarbavom Les Paule Ti moc nepomoze. To su take otazky... Ale skus si zahrat na nejakom dobrom Custom Shop LP cez nejaky stary vytoceny aparat a uvidis.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #1774 kedy: 21. Február , 2011, 14:59:56 » |
|
Duger, aká je subjektívne pre Teba a podľa Teba najlepšia gitara ? aby sme vedeli, s čím porovnávaš....počul a hral si niekedy na dobrom GIBSONE LP CUSTOM s EMG elektrikou do XTC, VHT, MESA, 2203, keď hovoríš, že to nie je na moderný sound ?
|
|
« Posledná zmena: 21. Február , 2011, 15:00:48 od RobG »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #1775 kedy: 21. Február , 2011, 15:03:14 » |
|
Ked chces hrat nejaky extremny dz dz dz metal, tak jasne, ze tlsty krk na tarbavom Les Paule Ti moc nepomoze. preco by hruby krk a dz dz dz metal nemali ist dokopy? Ale skus si zahrat na nejakom dobrom Custom Shop LP cez nejaky stary vytoceny aparat a uvidis.
mne osobne taky zuvk nic nehovori, lebo si poviem, ze ok a ako to robi dz dz dz
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #1776 kedy: 21. Február , 2011, 15:13:25 » |
|
Ja si zas myslim, ze vsetko je obchodny tah, marketing, atd... Treba zohladnit, ze ako to bolo v minulosti, kolko bolo gitararov, kolko ludi sa vobec zaoberalo gitarami, stavbou, atd...
Gibson a Fender su sice dve silne znacky, ale taktiez je pravda, ze je kopec "noname" znaciek, ktore su daleko lepsie, len sa proste nepresadili. Napr. taky Suhr - nejaka vysoka rada je podla mna lepsi nastroj jak nejaky Fender. Pripadne Anderson, atd... z tych higainovych - tych je kopec.
Mam rad obe znacky, lebo su to proste znacky a su vyborne. Ale neradil by som to, ze "nenahraditelne".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #1777 kedy: 21. Február , 2011, 15:20:22 » |
|
duger: keď takto, tak odpovedám, že si zaslúži takú pozornosť....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
Príspevkov: 1422
hejter
|
|
« Odpoveď #1778 kedy: 21. Február , 2011, 15:31:46 » |
|
ako dat za priklad gitarovych znaciek co sa nepresadili suhr ta firma vznikla v 1997 a za ten cas ma super renome, a tie gitary sa teda predavaju za riadne ceny. a zas zeby to bola nejaka ina kategoria ako fender cs? si myslim ze je to skor vec vkusu ako ze by bol ten suhr kvalitativne niekde uplne inde
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #1779 kedy: 21. Február , 2011, 15:43:16 » |
|
SUHR prežíva boom, sťahujú teraz fabriku do väčšieho...mám v gitarách ich snímače, čo je teraz podľa mňa to lepšie čo sa dá na trhu pasívnych snímačov kúpiť....tvrdiť že sú lepší ako fender je odvážne, čas ukáže..sú to super veci..každý má svoje..ja mám rád Gibson, nevadí mi ani fender a znesiem aj ESP, PRS či jackson....chlieb sa láme v štúdiu, keď Ti zvukár, ktorý to z réžie ani nevidí, že táto gitara má toľko stredov, táto toľko basov..tam postupne zistíš /v prípade že máš k dispozícii viac nástrojov/ že ten LP s plexinou tam sadne do stopy vždy...mám rád Gibson LP, páči sa mi tá gitara, dobre sa mi na nej hrá, páči sa mi jej zvuk, spája sa mi dobre s Ampami...teším sa, keď na ňu mrknem do kufra, páči sa mi, ako s ňou vyzerám na foto a videách z koncertov...čo viac od nástroja ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tibor7
|
|
« Odpoveď #1780 kedy: 21. Február , 2011, 15:54:45 » |
|
mam presne taky isty nazor.. že je to z velkej časti marketing...ale tym zas nehovorim že nesu dobre
To o čom tu točíte??? Aký marketing?!! Hrám rockovú muziku, pár rokov som mal Fender Stratocaster USA - Lone Star - vynikajúci nástroj. Kamoš kúpil LP Custom - vyskúšal som na môjho Orange RV50 - posral som sa taký zvuk a za cca rok som si kúpil aj ja nový ktorý hockedy zvukovo obstojí aj na modernejšie štýly. Treba vyskúšať - vlasniť a potom tu tliachať nezmysly!!! Gibson Les Paul Custom je po..či nástroj a to či novší alebo starší s rozdielmi vo zvukoch v rámci kategórie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tibor7
|
|
« Odpoveď #1781 kedy: 21. Február , 2011, 15:58:10 » |
|
nemam ani oblubeny model ani značku...a nie nehral som... iba vyjadrujem svoj nazor a pytam sa či si zasluži až taku pozornosť ta značka.. či to neni len " značka " lebo na nej hral ten a ten a ten a ten Tak najprv vyskúšaj a potom tu vyjadruj svoj názor , lebo zatiaľ trepeš a nevieš o čom...
|
|
« Posledná zmena: 21. Február , 2011, 15:59:16 od tibor7 »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #1782 kedy: 21. Február , 2011, 16:35:29 » |
|
presne o takych som hovoril... nemaš aj ponožky gibson abo fender ?... najlepšia kapela metallica ?, a najlepšia gitara gibson .. a to nemožem mať niejaky nazor na niečo dokym to nevyskušam ?... a ja tu nič netrepem.. ale pýtam sa a zistujem ako to v skutočnosti je... v skutocnosti to je tak, ze Gibsony niesu len umelo nafuknuta znacka, ale su velmi popularne kvoli svojej originalite a nadcasovosti... kde je dopyt tam je ponuka tak asi na tom nieco bude a tibor ma pravdu, aby si mohol mat nazor na nieco musis s tym mat skusenost, tak pekne triel do obchodu a vyskusaj si a potom mozes mat nazor...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #1783 kedy: 21. Február , 2011, 16:36:44 » |
|
celkovo by bolo vhodne menej picovin tliachat, nie len o nemodernych gibsonoch
|
|
« Posledná zmena: 21. Február , 2011, 16:37:10 od Krtko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #1784 kedy: 21. Február , 2011, 16:41:10 » |
|
gibsony boli nadcasove v 60tych rokoch.. lebo predcili svoju dobu o aspon 10 rokov co dnes uz asi moc neplati tym padom nevidim vobec nic nadcasove na tom nastroji, praveze mi pride ako 'overena klasika' .. ze ked nevies aku 6 strunku tak si kup lespol lebo tam ta hreje pri srdci to ze ved lespol nemoze hrat zle
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|