Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
18. November , 2024, 06:34:37
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 911063 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
marowak
Hosť
« Odpoveď #90 kedy: 01. Júl , 2009, 12:20:57 »

Tak najnovsie v ramci setrenia uz davaju do serioviek v najnovsich Standardoch aj inych modeloch takuto PCB elektronikuPopiskujem si
Co to znamena PCB?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #91 kedy: 01. Júl , 2009, 12:23:59 »

Este k tomu - mozno tento "sposob" zapojenia zlepsi tie potaky. Ci Ty mas skor na mysli technicku stranku ?

Davaju 300k a ja mam radsej 500k potaky, ktore maju jasnejsi a dynamickejsi zvuk. To by mi ale az tak nevadilo, skor to, ze tie ich potaky nemaju rovnomerny priebeh. Cize tocis tonovu clonu a nic a nic a zrazu z 3ky na 2ku prudky efekt. Takisto ked uberas volume potak, tak zvuk tak nejako "zdochne", straca zvonivost. Preto si aj do Custom Shopov kopa ludi dava sady novych potakov a RS kit 50s wiring ako bolo v originaloch s plynulym priebehom.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #92 kedy: 01. Júl , 2009, 12:24:23 »

Co to znamena PCB?
Plosny spoj - plosak.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #93 kedy: 01. Júl , 2009, 12:25:04 »

Co to znamena PCB?
Printed Circuit Board - ludovo plosak
Zaznamenané
marowak
Hosť
« Odpoveď #94 kedy: 01. Júl , 2009, 12:26:18 »

Dakujem  Na zdravie!
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #95 kedy: 01. Júl , 2009, 12:26:54 »

Davaju 300k a ja mam radsej 500k potaky, ktore maju jasnejsi a dynamickejsi zvuk. To by mi ale az tak nevadilo, skor to, ze tie ich potaky nemaju rovnomerny priebeh. Cize tocis tonovu clonu a nic a nic a zrazu z 3ky na 2ku prudky efekt. Takisto ked uberas volume potak, tak zvuk tak nejako "zdochne", straca zvonivost. Preto si aj do Custom Shopov kopa ludi dava sady novych potakov a RS kit 50s wiring ako bolo v originaloch s plynulym priebehom.
Jasne, s tymto suhlasim. Mne sa na tych beznych seriovkach nikdy nepacil chod potakov. Neda sa s nimi pracovat, ako napr. na Fendri, Ibanez, ... A tie 500k su ozaj lepsie !  Na zdravie!
Zaznamenané

marowak
Hosť
« Odpoveď #96 kedy: 01. Júl , 2009, 12:31:25 »

...a v suvislosti s tonovou clonou isto zalezi aj na hodnotach kondenzatorov, ci? Pokial si pamatam z fyziky, tak potenciometer + kondik je tzv. RC clen, ktory v podstate robi funkciu frekvencneho filtra. Otazka je, ake potaky tam davaju, ci lin alebo log, od toho potom asi zavisi aj priebeh upravy signalu...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #97 kedy: 01. Júl , 2009, 12:33:08 »

srat na potaky, 90% ludi ich ma naplno a prepinaju kanale na aparate, dnes uz malokto hra na jednokanal + potaky... tonove clony su same o sebe uplna zbytocnost.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #98 kedy: 01. Júl , 2009, 12:37:47 »

srat na potaky, 90% ludi ich ma naplno a prepinaju kanale na aparate, dnes uz malokto hra na jednokanal + potaky... tonove clony su same o sebe uplna zbytocnost.

Tonove dajme tomu, ale volume potaky zbytocnostou urcite nie su. Nehraju vsetci na 5 kanalovych ultra ampoch. Ani Ty nie. Beeee
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #99 kedy: 01. Júl , 2009, 12:39:26 »

... Nehraju vsetci na 5 kanalovych ultra ampoch. Ani Ty nie. Beeee

to nie, ale potakmi pri hrani nekrutim vobec. pri nahravani riesim zvuk aj pomocou potakov, ale to je ina vec a vzdy to riesim v sucinnosti s korekciami na ampe a X dalsimi vecami...
Zaznamenané
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #100 kedy: 01. Júl , 2009, 12:43:21 »

Mali by byť gitary bez poťákov,aspon by sa nič nekazilo  Bavím sa skvele všetko by sa riešilo volume pedálom  Bavím sa skvele
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #101 kedy: 01. Júl , 2009, 12:46:54 »

Mali by byť gitary bez poťákov,aspon by sa nič nekazilo  Bavím sa skvele všetko by sa riešilo volume pedálom  Bavím sa skvele

presne tak, spodne 3 struny a smitec  Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #102 kedy: 01. Júl , 2009, 12:49:19 »

Este tu hodim ukazku original stareho 59 Standardu cez nejaky boutique Trainwreck amp z Lespaul fora. Pekny, uplne 3D a bohaty.  Zdravíčko

http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=815215&content=songinfo&songID=7775248
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #103 kedy: 01. Júl , 2009, 12:51:00 »

Este tu hodim ukazku original stareho 59 Standardu cez nejaky boutique Trainwreck amp z Lespaul fora. Pekny, uplne 3D a bohaty.  Zdravíčko

http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=815215&content=songinfo&songID=7775248

co z toho, ked hra falosne ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #104 kedy: 01. Júl , 2009, 12:51:27 »

co z toho, ked hra falosne ?

A?
Zaznamenané

Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 23 otázok.