Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
18. November , 2024, 06:30:26
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 911053 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #105 kedy: 01. Júl , 2009, 12:51:51 »

Este tu hodim ukazku original stareho 59 Standardu cez nejaky boutique Trainwreck amp z Lespaul fora. Pekny, uplne 3D a bohaty.  Zdravíčko

http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=815215&content=songinfo&songID=7775248
Takto hrá aj moj Epifón  Na zdravie!
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #106 kedy: 01. Júl , 2009, 12:53:25 »

A?

no ze na gitarovej hre ma zaujima hra. napicu hra s dobrym zvukom je furt napicu.  Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #107 kedy: 01. Júl , 2009, 12:54:55 »

no ze na gitarovej hre ma zaujima hra. napicu hra s dobrym zvukom je furt napicu.  Na zdravie!

Ved to je smiracky bluesrock, naco by tam hral presne? Ton ma super na ten styl hry.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #108 kedy: 01. Júl , 2009, 12:56:52 »

Ved to je smiracky bluesrock, naco by tam hral presne? Ton ma super na ten styl hry.

su blusmeni co nehraju falosne, v podstate vacsina z tych slavnejsich intonuje dobre... tento zatahoval mimo... dost mimo...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #109 kedy: 01. Júl , 2009, 13:00:21 »

su blusmeni co nehraju falosne, v podstate vacsina z tych slavnejsich intonuje dobre... tento zatahoval mimo... dost mimo...

Este stastie, ze nehral na Hiwatte, to by som si este vypocul. Bavím sa skvele Hodil som to tu iba kvoli tonu, ktory sa mi lubi, aj ked je marshalloidny.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #110 kedy: 01. Júl , 2009, 13:19:46 »

to su bluesove 1/4 tonove bendy, ci jak to tu kedysi jeden slavny gitarista pomenoval  Bavím sa skvele

srat na potaky, 90% ludi ich ma naplno a prepinaju kanale na aparate, dnes uz malokto hra na jednokanal + potaky... tonove clony su same o sebe uplna zbytocnost.
minimalne kvoli huslovemu efektu nie su volume potaky na gitare blbost. volume pred skreslenim ampom sa chova inak ako za skreslenim. a je to praktickejsie ako mat 1-2volume pedale.
« Posledná zmena: 01. Júl , 2009, 13:21:54 od styrioci » Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #111 kedy: 01. Júl , 2009, 13:20:59 »

toto je este pohodicka, posledny koncert zz top co som si pozrel tak tam boli bendy katastrofa.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #112 kedy: 01. Júl , 2009, 13:25:26 »

to su bluesove 1/4 tonove bendy, ci jak to tu kedysi jeden slavny gitarista pomenoval  Bavím sa skvele..

je rozdiel zamerne intonovat feelingovo a hrat falosne, ale je mi jasne, ze nie kazdy to pochopi... stastni su ti, co ich boh obdaril hluchotou  :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #113 kedy: 01. Júl , 2009, 13:26:05 »

toto je este pohodicka, posledny koncert zz top co som si pozrel tak tam boli bendy katastrofa.

daj nejaky link, dlho som nevidel ZZ Top a uz vobec nie z novsich dob...
Zaznamenané
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #114 kedy: 01. Júl , 2009, 13:29:58 »

Citácia
Otazka je, ake potaky tam davaju, ci lin alebo log, od toho potom asi zavisi aj priebeh upravy signalu...

srat na potaky, 90% ludi ich ma naplno a prepinaju kanale na aparate, dnes uz malokto hra na jednokanal + potaky... tonove clony su same o sebe uplna zbytocnost.
Poznám viacero gitaristov ktorí sa hrajú s hlasitosťou, na aparáte majú nastavený jeden zvuk a len točia, napr. Milan Konfráter vie super robiť s volume poťákom. Pridáva si tam ešte jeden kondík aby sa nestrácali výšky.
Keď ide o typy poťákov tak jednoznačne odporúčam/používam už len japonské 500k B - linearne, a na fendre B250k
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
udry
Hosť
« Odpoveď #115 kedy: 01. Júl , 2009, 14:45:50 »

to su bluesove 1/4 tonove bendy, ci jak to tu kedysi jeden slavny gitarista pomenoval  Bavím sa skvele

Je to "Blue note" ma to znamienko  " + "  a znamena to vytiahnutie struny menej než o polton.  Kto si niekedy pozrel bluesovy notovy material vie,že ich je tam plna rit.  Na zdravie!   ... štastní su ti,čo cítia blues  :)  a rozumejú blues  :)
« Posledná zmena: 01. Júl , 2009, 15:04:07 od udry » Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #116 kedy: 01. Júl , 2009, 14:55:50 »

on hra dobre nechapem čo si hluchy?Huh!? a ma svoj xicht, že vytahuje aj 1 apol tona to robim rad aj ja ..ake štvrtony ???tie sa nepouživauj ked tak ako vibrata Bavím sa skvele  Rasto maš nejaky dojebany vkus asi z toho čo hraš Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 01. Júl , 2009, 14:56:28 od joe » Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #117 kedy: 01. Júl , 2009, 15:11:36 »

Este tu hodim ukazku original stareho 59 Standardu cez nejaky boutique Trainwreck amp z Lespaul fora. Pekny, uplne 3D a bohaty.  Zdravíčko

http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=815215&content=songinfo&songID=7775248

Zvuk dobry, ale hrac je na picu.
Zaznamenané
Gila
pravidelný návštevník
Príspevkov: 745

« Odpoveď #118 kedy: 03. Júl , 2009, 11:47:49 »

v tom je blbost ze europcania len teoretizuju a napisu ze ako sa má hrat blues, jazz, atd.....kym na druhej strane sveta afroamericania neucili vobec teoriu a predsa len kopirujeme ich
Zaznamenané

. . .
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #119 kedy: 09. Júl , 2009, 08:53:36 »

Na zdravie!

* LesP.jpg (240.1 KB, 1024x743 - prehliadnuté 411 krát.)
Zaznamenané
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.09 sekund, 23 otázok.